Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Jak na rychlost disku???

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, mohl by mi nekdo poradit ohledne teto otazky??

    Hral jsem si s Hdd Tune a v zalozce Info je napsano

    Standart: ATA/ATAPI-0 - SATA ll
    Supported: UDMA Mode 7 (Ultra ATA/512)
    Active: UDMA Mode 5 (Ultra ATA/100)


    A tudiz, jelikoz to moc nechapu bych se rad zeptal, kdyz disk podporuje UDMA7, tak proc to bezi v UDMA 5???

    Da se to nejak zmenit????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To je nejaky divny, kdyz mas radic prepnutej do IDE tak by to stejne melo ukazovat DMA6/133, zkousels to i na AHCI?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jojo, ted jsem to zkousel i na IDE i na AHCI, dokonce jsem odebral Kanal IDE, znovu nainstaloval, ale stejne je tam UDMA5
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Ted sem se na to podival u sebe (SATA 2 HDD ,AHCI). Pise to podporu az do "UDMA Mode 7 (Ultra ATA/512)", ale aktivni je udajne "UDMA Mode 8 (Ultra"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jo jinak pouzivam XP 32bit, treba to ma na to vliv. Ted jsem zkousel v Biosu nastavit napevno UDMA6 (coz je tam jako maximum) ale ve winu to stejne pise UDMA5, i kdyz to prepnu na IDE i na AHCI
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Spusť test a dej sem screenshot s výsledkem. Pak bude jasno. A nebylo by od věci prozradit o jaký disk se jedná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Spusť test a dej sem screenshot s výsledkem. Pak bude jasno. A nebylo by od věci prozradit o jaký disk se jedná.
    Hmm, test jakej??? Disk je napsanej v podpisu.
    Samsung F1 SpinPoitn 1TB

    PS: Koukal jsem ted na stranky MSI, konkretne na svoji desku http://www.msi.com/index.php?func=do...1&prod_no=1485 ale nejsem moc moudrej z tech ovladacu. Co bych si tam mel nainstalovat??????
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 13-01-2010 v 22:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Hmm, test jakej???
    Žeby spomínaný HDTune ? záložka benchmark - tlačítko Start
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    screeny
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 186 
Velikost: 179.7 KB 
ID: 14922  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Plná rychlost, ten disk rozhodně nic neomezuje. Takže na nějký UDMA XYZ se můžeš vykašlat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jj ten disk je rychlej, ja jen chtel poradit, co teda to UDMA sleduje a proc to mam na 5????

    Procital jsem manual od desky ale moc mi to nedalo, i kdyz anglicky mluvim vyborne.


    Hlavne co nevim je, proc na strankach vyrobce jsou instalace na
    Intel Matrix Storage Manager Driver
    Micron JMB36x IDE Drivers (including floppy driver)
    Intel IAA RAID for ICH10R
    Intel ICH10R SATA RAID Driver (For floppy driver)
    JMicron IDE/SATA RAID Drivers (with AP)

    Absolutne nevim, co to znamena a co to udela kdyz to nainstaluju......
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    me HD tune hlasi taky obcas na nekterych PC UDMA5 i kdyz je to 100% plny ahci rezim. nevsimej si toho, neni to dulezity.

    Z tech veci nepotrebujes instalovat do woken nic. Pulka je na RAID a druha pulka je potreba pri instalci XPcek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Intel Matrix Storage Manager Driver
    - aplikace pro Intel radic pro spravu disku

    Micron JMB36x IDE Drivers (including floppy driver)
    - driver na JMicron radic

    Intel IAA RAID for ICH10R
    - Intel Application Accelerator

    Intel ICH10R SATA RAID Driver (For floppy driver)
    - F6 driver pro Intel radic

    JMicron IDE/SATA RAID Drivers (with AP)
    - driver pro JMicron radic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Intel Matrix Storage Manager Driver
    - aplikace pro Intel radic pro spravu disku

    Micron JMB36x IDE Drivers (including floppy driver)
    - driver na JMicron radic

    Intel IAA RAID for ICH10R
    - Intel Application Accelerator

    Intel ICH10R SATA RAID Driver (For floppy driver)
    - F6 driver pro Intel radic

    JMicron IDE/SATA RAID Drivers (with AP)
    - driver pro JMicron radic
    Noooo hihi, tohle jsem vedel taky, ja myslel zda-li by se to nedalo trochu rozvest, ale jestli to neni potreba tak se s tim zbytecne netrapte.....

    Druha vec je, ze by me zajimalo jak se we winu pozna ze disk jede v AHCI nebo v IDE.
    A treti vec je ze sem ted cucel do Biosu kde to vypada takhle

    Integrated pehiperial - Raid MODE (IDE nebo AHCI)
    On chip ATA devices - PCI IDE BUS MASTER (Disabled)
    - ON CHIP SATA CONTROLLER (Enable)
    - RAID MODE (IDE)

    No a nyni, kdyz prepnu to RAID MODE na AHCI nebo IDE, funguje to tak i tak,nevim kde je zmena, ale pokud prepnu ten RAID MODE v podzalozce ON CHIP ATA DEVICES na AHCI, tak to pri nabihani winu hodi Bluescreen
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja bych jeste doplnil pro rejpaly toto. A hlavne pro nas, jelikoz jsme to tady resili a nejak se to nedoresili. Dnes mi prisla F3 a poradne sem si precetl ten manualek......a docet jsem se toto...

    Samsung napevno nastavuje vsechny sve disky na UDMA 5(100), s vysvetlenim, a ted cituji : Beceause some motherboards have problem for supporting UDMA6 (133), so we set UDMA mode as UDMA-5 (100) during the production

    You can switch the driver s UDMA modes with HUTIL na strankach www.samsunghdd.com

    http://www.samsung.com/global/busine...s/ES_Tool.html

    PS: Nejsem si jisty, jestli nebude vadit, kdyz to zmenim, pokud je uz na disku system a vsechny data..........
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 19-01-2010 v 17:06
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radic disku DeLOCK ExpressCard - eSATA II (disky nad 1TB a prenos. rychlost)
    Od polo23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 13:48
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:40
  3. Rozhraní USB, BT...: Rychlost USB flash disku
    Od TomasOxx v sekci Periferie
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 12:43
  4. Diagnostika: Čím zjistit "rychlost" disků va Vistách
    Od fanynek v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 09:44
  5. 3,5 HDD PATA: Rychlost disků
    Od Tomas_X v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-08-2007, 16:25