Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Odpojování od internetu

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Ahoj, mám problém s odpojováním od internetu.
    Abych to popsal, prostě jednou denně ( asi jenou nebo dvakrát se to stalo 2x za den ) se najednou odpojí internet ... NE tím způsobem, že najednou vyskočí hláška " Síťový kabel byl odpojen " , ale najednou přestane fungovat internet , prostě svítí stále jen ten jeden monitor ze dvou na liště a pokud se podívám do programu NetMetter, který měří momentální zatížení síťě, tak rychlost uploadu je cca 0.3KB, ale download není žádný.
    Zkusil jsem přeinstalovat pro jistotu Windows, ale nepomohlo to . V čem by mohla popř. být chyba ? Do minulého týdne se tento problém nevyskytoval, začalo to někdy minulé úterý.
    Byly zde již technici v úterý a vyměnili Nanostation 5Loco za standardní NS 5, protože ta stará se 2x za 10 min zasekla. Ale s tím odpojováním to stejně nic neprovedlo. Jen, do PC vede kabel přímo z POE injectoru, takže žádný router mezi tím není.
    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Ahoj, mám problém s odpojováním od internetu.
    Abych to popsal, prostě jednou denně ( asi jenou nebo dvakrát se to stalo 2x za den ) se najednou odpojí internet ... NE tím způsobem, že najednou vyskočí hláška " Síťový kabel byl odpojen " , ale najednou přestane fungovat internet , prostě svítí stále jen ten jeden monitor ze dvou na liště a pokud se podívám do programu NetMetter, který měří momentální zatížení síťě, tak rychlost uploadu je cca 0.3KB, ale download není žádný.
    Zkusil jsem přeinstalovat pro jistotu Windows, ale nepomohlo to . V čem by mohla popř. být chyba ? Do minulého týdne se tento problém nevyskytoval, začalo to někdy minulé úterý.
    Byly zde již technici v úterý a vyměnili Nanostation 5Loco za standardní NS 5, protože ta stará se 2x za 10 min zasekla. Ale s tím odpojováním to stejně nic neprovedlo. Jen, do PC vede kabel přímo z POE injectoru, takže žádný router mezi tím není.
    Díky za odpověď.
    Je možné otestovat spojení jiným PC?
    Každopádně rozjeď pingy na Nano, pak na přípojný bod a na nějaký server a pozoruj výpadky
    Takto vyloučíš, kde je závada
    Toto totiž vypadá na závadu v mašině - viry, spam, nebo na zarušený kanál. Nevím jak Tvůj poskytovatel, ale standart je, že bezplatně otestují spoj bod x klient, zda nedochází k výpadkům
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Připojení nemůžu vyzkoušet na jiném PC.
    Když to připojení najednou kleklo, tak myslím, že pingy nešli na nic, ukázalo to snad, že cílový hostitel není dostupný.
    Comp jsem pro jistotu předvčírem reinstalnul, ale včera večer to spadlo znovu. V poslední době byly i problémy s rychlostí, dnes mi od ISP psali, že zkusil znovu změnit kanál a rychlostně je již internet v pořádku.
    Jinak, než to překanálov\li, tak docvházeli k strašným výpadkům, jak na bránu, tak i na seznam.cz , ale ne v určitých intervalech, prostě to začalo zlobit a pingy byly strašné.

    Je možná chyba ještě v něčem ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Připojení nemůžu vyzkoušet na jiném PC.
    Když to připojení najednou kleklo, tak myslím, že pingy nešli na nic, ukázalo to snad, že cílový hostitel není dostupný.
    Comp jsem pro jistotu předvčírem reinstalnul, ale včera večer to spadlo znovu. V poslední době byly i problémy s rychlostí, dnes mi od ISP psali, že zkusil znovu změnit kanál a rychlostně je již internet v pořádku.
    Jinak, než to překanálov\li, tak docvházeli k strašným výpadkům, jak na bránu, tak i na seznam.cz , ale ne v určitých intervalech, prostě to začalo zlobit a pingy byly strašné.

    Je možná chyba ještě v něčem ?
    Bránou rozumííš co??? Nano nebo jejich vysílač? To je totiž velký rozdíl. Kdyby to byla Nano tak je chyba u Tebe, kdyby byla brána vysílač tak jsme u otázky spojení, pokud by pingy na Nano bylo v pořádku.

    Takže jestli je ping na NaNo OK tak jedině reklamovat, protože s tím nic neuděláš, a je to otázkou spoje na vysílač, vysílačem případně trasou. K lokalizování příčiny slouží právě ty pingy (ale ne s default velikostí, ale trošku větší) na jednotlivé klíčové body trasy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Bránou myslím jejich vysílač.
    Pingy na Nano jsem v tu chvíli nezkoušel. Mimochodem, i při výpadku má nano podle LEDek plný signál.Jen zajímavost, pokud se Data odesílají, tak poslední LEDka docela problikává, ale to bude asi nastavením hodnoty citlivosti, ikdyž u NS5 loco se to nestávalo.
    Momentálně jede připojení v pořádku a pingy na Nano jedcou taky bez problému, i s velikostí 50000 bajtů.
    Od ISP mi psali, že mi překanálovali stejšn, tak pokud to večer nevypadne, tak to bylo tím, jestli to spadne, tak je prolém někde jinde.
    Je to docela zvláštní problém.
    Mimochodem, se na tomto nějak podepsat P2P ? Neměla by ale být NS přehlcená, když k výpadku dojde 1x max 2x denně.
    Naposledy upraveno uživatelem Novotak33: 15-01-2010 v 13:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Bránou myslím jejich vysílač.
    Pingy na Nano jsem v tu chvíli nezkoušel. Mimochodem, i při výpadku má nano podle LEDek plný signál.Jen zajímavost, pokud se Data odesílají, tak poslední LEDka docela problikává, ale to bude asi nastavením hodnoty citlivosti, ikdyž u NS5 loco se to nestávalo.
    Momentálně jede připojení v pořádku a pingy na Nano jedcou taky bez problému, i s velikostí 50000 bajtů.
    Od ISP mi psali, že mi překanálovali stejšn, tak pokud to večer nevypadne, tak to bylo tím, jestli to spadne, tak je prolém někde jinde.
    Je to docela zvláštní problém.
    Mimochodem, se na tomto nějak podepsat P2P ? Neměla by ale být NS přehlcená, když k výpadku dojde 1x max 2x denně.
    To že při výpadku svítí všechny diody nic neznamená, to ukazuje úroveň signálu. Jinak souhlasím s ISP. Proto je důležité pingat na ty adresy co jsem uváděl, neboť takhle odhalíš příčinu nejrychleji. Tedy spíše místo závady. P2P by na to nemněla vliv,tedy pokud někde po cestě omezují počet současně otevřených portů, ale i tak by to nemnělo schodit spoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Jak jsem psal, jestli to znovu vypadne, zkusím ping na Nano, popř. na bránu ( ISP ) .
    Jediné, co jsem vždy zkoušel, byl ping na jejich bránu a ta mi to vysalo, že cílový hostitel není dostupný.
    Díky Astecu za odpověďi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Jak jsem psal, jestli to znovu vypadne, zkusím ping na Nano, popř. na bránu ( ISP ) .
    Jediné, co jsem vždy zkoušel, byl ping na jejich bránu a ta mi to vysalo, že cílový hostitel není dostupný.
    Díky Astecu za odpověďi.
    NZ přijďte zas. (mužeš poslat do SZ název ISP?? zajímalo by mně jeho kušenosti s Nano Loco
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Tak se to stalo znovu. Nechal jsem to být, zkusil jsem pingnout NS5 a pingy jako obvykle stále méně než 1ms, tak jsem pingnul jejich bránu a tam žádný přijatý paket.
    Tak jsem to neodpojoval a zavolal na ISP, zkusil se na mě připojit a připojil se bez problému .... zjistil , že to dělá veřejná IP, jakmile jsem přenastavil na neveřejnou, připojení naskočilo.
    Řekl, že to předá technikům, aby se to vyřešilo. Netušil jsem, že by mohla veřejná IP dělat takovýto problém.
    Ale hlavně, že už to snad bude v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Tak se to stalo znovu. Nechal jsem to být, zkusil jsem pingnout NS5 a pingy jako obvykle stále méně než 1ms, tak jsem pingnul jejich bránu a tam žádný přijatý paket.
    Tak jsem to neodpojoval a zavolal na ISP, zkusil se na mě připojit a připojil se bez problému .... zjistil , že to dělá veřejná IP, jakmile jsem přenastavil na neveřejnou, připojení naskočilo.
    Řekl, že to předá technikům, aby se to vyřešilo. Netušil jsem, že by mohla veřejná IP dělat takovýto problém.
    Ale hlavně, že už to snad bude v pořádku.
    hmmm to je mi také novinka. Ale snad již bude klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Také doufám, že bude klid.
    V čem je to zvláštní ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Také doufám, že bude klid.
    V čem je to zvláštní ???
    No jedná se o to že veřejnou adresu musíš dostat na danné zařízení. Říká se tomu routování. Ale to buď de nebo nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Rozumím, mě to právě přislo zvláštní hlavně proto, že od polovičky října, až do minulého čtvrtka to jelo bez problému a veřejná IP byla normálně stále na PC.
    Ale pokud už to půjde bez problému, tak to nebudu řešit. Hlavně, ať to už jde :-)
    Naposledy upraveno uživatelem Novotak33: 15-01-2010 v 18:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jen by mě zajímalo, co znamená přestavit veřejnou na neveřejnou IP adresu?

    Jinak napadaj mě možnosti, čim by to mohlo bejt.
    - některý programy (např. skype) produkujou na veřejný ip adrese daleko větší provoz
    - použil jsi špatnou veřejnou ip a síť to časem zjistila a blokla Tě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jen by mě zajímalo, co znamená přestavit veřejnou na neveřejnou IP adresu?

    Jinak napadaj mě možnosti, čim by to mohlo bejt.
    - některý programy (např. skype) produkujou na veřejný ip adrese daleko větší provoz
    - použil jsi špatnou veřejnou ip a síť to časem zjistila a blokla Tě...
    Ad 1: NS5 je v režimu Bridge. Musí se tedy nastavit pevně určitá IP adresa, momentálně tam byla a i teď je veřejná 188.xx.xxx.xx. Chtěl jsem zkusit neveřejnou IP adresu, jestli se přes to v pohodě připojím na internet a kvůli tomu, že je NS v režimu bridge, nemůžu zadat, aby ji přiřadil neveřejnou IP adresu DHCP, musel jsem tedy nastavit adresu z vnitřní síťě ISP ( 10.0.xxx.x ), přes kterou se připojím, jako bych měl neveřejnou.

    Ad 2.: Skype používám, ale v tom bych problém neviděl, protože než začali tyto problémy, jel Skype bez problému.

    Ad3.: Použil jsem správnou IP adresu, která mi byla přidělena. Pokud bych použil špatnou, přece by to síť nezjistila až po 2 měsících bezproblémového provozu .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvuk u PS 3 i PC bez nutnosti odpojování kabelu
    Od robobobo v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-06-2013, 17:45
  2. odpojování síťové jednotky
    Od pavel.hecik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-04-2010, 11:49
  3. Odpojování zdroje od elektřiny
    Od Gesor v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2010, 19:47
  4. Sítě: odpojovani WIFI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 18:51