Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 40 z 40

Téma: Odpojování od internetu

  1. #31
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    EditorPO: v RFC to ale nedoporučený je :-)
    v každym případě to imho jde řešit jinak a imho čistějc - tunnelingem veřejnejch IP adres přes soukromou síť...
    Jinak pokud opravdu pomohlo přepnutí mezi privátní a veřejnou ip adresou, tak to by vylučovalo nějakou HW příčinu - ale mohla to bejt i shoda okolností, to jo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Tak problém vyřešen ( konečně ) . Změnily rozsah IP z xxx.xx.xxx.25 na xxx.xx.xxx.193 a hle, IP adresa jede již od pátku bez výpadku. Tak snad už to pojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    EditorPO: v RFC to ale nedoporučený je :-)
    Mozes byt konkretny? V ktorom RFC to nedoporucuju?
    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    v každym případě to imho jde řešit jinak a imho čistějc - tunnelingem veřejnejch IP adres přes soukromou síť...
    No, nastastie mame rok 2010. Ano, niekedy sa to tak riesilo. Ale nastastie Cisco Systems (alebo vlastne jeho zakladatelia) v 80-tych rokoch vymysleli router a routovanie. Takze budme pokrokovi a nevracajme sa k pazuriku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    http://www.faqs.org/rfcs/rfc1918.html
    One might be tempted to have both public and private addresses on the
    same physical medium. While this is possible, there are pitfalls to
    such a design (note that the pitfalls have nothing to do with the use
    of private addresses, but are due to the presence of multiple IP
    subnets on a common Data Link subnetwork). We advise caution when
    proceeding in this area.
    Je ale pravda že tady to možná neni úplně tendle případ, když jsem to psal, přeskočil jsem první první řádku
    tracert, takže se mi zdálo, že první ve výpisu je už soukromá adresa. Takže je možnost, že to zařízení na střeše
    má směrem ven soukromou ip (aspoň doufám).

    Ale i tak ta konfigurace imho není Ok - např. kvůli tomu DNS. Protože pokud bych si za tou
    sítí chtěl vybudovat vlastní private síť, tak v okamžiku, kdy dam na hraniční router pravidlo
    (který by na rozhraní sítí mělo bejt): zahazuj všechny pakety na privátní adresy, tak sem bez DNS.
    Pokud už routovat přes soukronej prostor, tak "transparentně".

    A evidentně jim to i dělá binec - když jim správná konfigurace trvala asi měsíc...

    No, nastastie mame rok 2010. Ano, niekedy sa to tak riesilo. Ale nastastie Cisco Systems (alebo vlastne jeho zakladatelia) v 80-tych rokoch vymysleli router a routovanie
    Pánové z CISCA? 80tá léta? Eh. Routovalo se už v arpanetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Asi autor by toto mněl řešit přímo s poskytovatele, neboť nikdo vezdejší neví jak má poskytovatel řešenu svoji síť. Vzhledem k tomu, že má svůj vlastní DNS, tak to není žádný amatér, ale asi pokulhává poslední míle
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Autor to už (doufejme definitivně) vyřešil :-) to jen my se tady hádáme :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pochybujem, ze to vyriesil takouto zmenou IP. Skor mi to pripada ako zanedbatelna kozmeticka zmena na zakrytie ineho a zasadnejsieho problemu. ISP to casto robia, aby zakryli pred zakaznikom vlastnu neschopnost.

    BTW, my sa tu nehadame, len si doplname vedomosti z dejin Internetu. A ked uz som pri tom, tak si vsimni, ze kto sa podielal na tvorbe RFC1918 a kedy to vzniklo.
    Co sa tyka toho routovania v ARPAnete, tak prichodom TCP/IP vlastne ARPAnet zanikol a to uz sa ani ako ARPAnet nevolal.
    Routovaniu sa v ARPAnete venovali vyskumnici zo Stanfordu, ktori neskor zalozili spominane CISCO SYSTEMS, tvorcu prveho ozajstneho routra.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm, z toho co Novak napsal nevyplivá, že změnili IP, mě to spíš připadlo jako že změnili subnet, a to už může bejt problém - při přerušení spojení může něco broadcastovat a hledat zas cestu ven a broadcast se nedostane tam, kam má. Ale to je jen doměnka, nemam to promyšlený.

    Co se týče routování, tak v arpanetu se od začátku používal RIP, založenej na bellman fordovym algoritmu. Co jsem našel, tak jemu podobnej protokol se používal už v 60tejch letech, kdy zakladatelé cisca právě vstupovali na universitu. Pod prastama ho měl Xerox.
    Nikde jsem nenašel nějakou vazbu na lidi z Cisca. Můžeš ji upřesnit, rád se dovzdělám :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Já abych pravdu řekl, tak jsem už rád, že to konečně jede bez problému.
    Docela by mě zajímalo ,jestli to ISP touto změnou IP adresy jen zamaskoval. Dalo by se to nějak zjistit ? Už nestojím o to, když by se to znovu oběvilo ( nedej bože ), aby mi zase měnili jen IP adresu . Chci, aby si nejdríve udělali prříště pořádek u sebe a pak až měnili IPny.
    Jak jsem psal, v IP adrese sezměnila až poslední část a to z 26 jako IP ( a 25 jako ISP brána )na 194 jako IP ( a 193 jako ISP brána ) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No mohli mít třeba v síti špatný routovací informace, takže odpovědi místo k tobě běžely někam do kopru. Co přesně bylo špatně Ti můžou říct jen oni, a možná ani to ne (neni výjimkou, že PC admini opravujou stylem "tak zkusíme todle".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Zvuk u PS 3 i PC bez nutnosti odpojování kabelu
    Od robobobo v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-06-2013, 16:45
  2. odpojování síťové jednotky
    Od pavel.hecik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-04-2010, 10:49
  3. Odpojování zdroje od elektřiny
    Od Gesor v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2010, 18:47
  4. Sítě: odpojovani WIFI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 17:51