Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: vysvětlení ohldedně wi-fi

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Zdravím,potřeboval bych tak nějak poradit i vysvětlit něco ohledně Wi-fi..Jelikož už nemůžu dále využívat internet od UPC,protože nám náš skvělý majitel baráku zrušil ty rozvody UPC ..Musím mít internet Wi-Fi..Takže jsme si objednal toto http://anetliberec.cz/cs/uvod ...(10Mb/s)

    Ale nějak se dozvídám,že tam jsou určitá omezení třeba,že se u Wi-fi blokují různě P2p atp..

    Takže mám jednoducé otázky:

    1)Opravdu se u wi-fi blokují p2p?

    2)Dalo by se tady v liberci sehnat ještě nějaký jiný lepší připojení nějak aby zase nemuseli tady být nějaké rozvody..?


    Vůbec internetům nerozumim takže,kdo mi to nějak srozumitelně stručně vysvětlí budu mu moc vděčný ..Hlavně mi de o tu p2p,kterou docela dost využívám (nestahuju hry apd..,ale různý programy atp...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    1.) na to se musis zeptat sveho poskytovatele, musi to mit v podminkach uvedeno

    2.) to necham na ostatnich, urcite tu bude nekdo od vas


    Co ale nechapu je to zruseni rozvodu UPC, pokud jsi mel platnou smlouvu a uzival sluzby tak ani majitel domu nema pravo zasahovat do telekomunikacnich zarizeni. Sice uz se nepouziva vecne bremeno na nemovitosti, ale telekomunikacni zakon to resi. Mas pravo pozadovat po majiteli nemovitosti uvedeni do predchoziho stavu, nebo alternativni reseni ktere by obnovilo poklidny stav jako pred jeho zasahem a to vse na jeho naklady. Realne to muze provest i tebou najata firma, ci technici UPC a majiteli pote predlozis ucet za to vse. Je to pravne vymahatelne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    No oni to tam napsaný nemají,ale co jsem tak někde četl tak lidi říkají,že to jede přes p2p tak 7 Kb/s a prý to pouští až v noci od 1:00 do 6:00 ..Takže nevim hají se tím,že jim to údajně přetěžuje vysílač tomuhle já nerozumim..

    S tím majitelem to už nechci řešit je to škoda měl jsem balíček od UPC úplně perfektní na rok za skvělou cenu no..On sice říkal,že je to má svobodná volba jestli si to nechám nebo ne,ale když jsem mu říkal,že ty rozvody pak stejnak zruší tak mi řekl "ano zruším"..Tak co mám dělat hádat se s ním nepotřebuju takže to nechám být..

    De mi o to spíš třeba teď najít vhodnější net jenže u nás je velký **** takže to je těžký :-)..
    Nebylo by třeba lepší O2 nebo něco takovího?Na ADSL se rozvody nedělají ne? ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    . Připojení od a-net Liberec navíc nedoporučujeme „profesionálním“ a chronickým stahovačům filmů, hudby či her, kteří se živí nelegálním vypalováním softwaru. Nastavené priority rychlostně zvýhodňují uživatele, kteří využívají internet především k surfování, práci či emailům.
    Maj na prvkach nastavene priority komunikace, na urcitem rozsahu portu se nesifrovana komunikace P2P bude omezovat nebo zahazovat dle vyuziti site.

    Z logiky veci se tak bude skutecne dat stahovat jen pozde v noci az do rana.

    Pres den kdy je vytizeni vetsi to nepujde nejspis vubec, nebo veskera komunikace sifrovana na atypickych portech, otazka je jesli sifrovanou komunikaci nefiltruji taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Já nejsem profesionální stahovač,jak jsem psal nestahuju filmy a velké soubory jen ty menší,ale třeba když si budu chtít stáhnout Linux nebo tak a pojede mi to 7 Kb/s tak mě to zrovna nepotěší..Asi budu hold muset pátrat radši po něčem jiném,abych pak nebyl až moc naštvaný :-))..Jenže u náš vůbec nic není,když se koukám do Topicu "jakou máte rychlost netu" a tam všichni i klidně Wi-fi nad 20 atp..(což u nás nabízí jen UPC) tak nevím co si mám myslet ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    To je o tom ze by ti ta wifi jela klidne 20 Mbit na meraku, jenze prave proto aby to takhle jelo se musi nejak omezit stahovace a tak. Wi-Fi ma hranici propustnosti hrozne nizko, kdyz pripojis 5 klientu na 1 prvek tak uz jsi jen na 3-5 Mbit.

    Drat je proste vzdycky lepsi, bohuzel ty jsi prisel o nejlepsi mozny drat ktery si mel k dispozici, protoze predpokladam ze i v Liberci UPC nabizelo 100mbit tarify.

    Dalsi mozny drat je O2 ADSL, pokud ti do bytu vede ne prislis stary rozvod O2, jenze pokud si dal od ustredny tak to pujde treba jen 4 mbit, pokud bliz tak papirove 8 ale realne mene, u ADSL je bohuzel agregace.

    Nemas treba moznost si udelat preves od nejakeho souseda z vedlejsiho baraku? Nebo jen vlasni Wifi premosteni z okoli tak do 100m s primou viditelnosti? Kdyz bys nekoho nasel tak se pak rozdelite treba o 30ku od UPC a oba na tom vydelate.

    Nebo jestli ti majitel ustrih kabel treba ve sklepe, dal by se modem a router dat tam a nahoru si to dostat pres Wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Bohužel nemám :-(..Právě já teď měl 50 Mb/s + TV + Set top box HD s náhrváním a jelikož jsme jim před tím hrozil,že odejdu byly problémy tak mi nabídl baliček a já za tohle všechno dával 1450 KČ měsíčně což je parádá to O2 mi net nabízelo,ale z 50 na 8 sem jíd nechtěl takže,ale teď to budu muset asi udělat..Jinak on právě všechny ty rozvody ty "krabičky" chce zrušit prostě to tady nechce takže televize bude přes satelit a internet Wi-fi..Ale na o2 rozvody nepotřebuji ne?

    Nebo jestli ti majitel ustrih kabel treba ve sklepe, dal by se modem a router dat tam a nahoru si to dostat pres Wifi.
    Tohle moc nechápu ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Jinak koukal jsem se na nějakou mapu pokrytí O2 a snad bych to měl mít v pořádku já bydlím zrovna docela na šikovným místě ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ty krabicky jak rikas, maji nejaky privod, konkretne koaxialni kabel ktery nekde v suterenu, ci ve sklepe vede do baraku a pak k tobe do bytu.

    Predpokladam ze to on chce zrusit prave pro to ze ty kabely vedou nekudy kde mu to vadi, takze to nekde v tom sklepe ustrihne a rozvody nahoru zrusi.

    Ale ty draty povedou alespon do toho sklepa, takze by se dala koncova zasuvka tam a je tam k dispozici elektrika, zapojil by se tam modem a k nemu tvuj Wifi router, ktery by vysilal tvoji vlastni wifi sit na kterou by ses v byte pripojoval nejakym prijimacem v byte.

    Takze alespon internet by ti jel dal, bohuzel televize potrebuje kabel takze tu bys musel resit jinak.

    Ja ale porad nechapu jak si muze dovolit zrusit rozvody UPC, tak zavolej na UPC at to resi oni, maji pravni oddeleni ktere resi tyhle zalezitosti. Ty jsi zakaznik, platis jim, tak at se snazi, obzvlast jestli je vas v dome vice.

    EDIT: O2 ma nekde mapu pokryti ADSL ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    No nějak to s ním zkusím vyřešit ADSL ne,ale všemožná ty blbůstky a to je na webu..Ale když mi to nabízeli a snad u mě byly tak by to tu mělo jít zkusim se domluvit s tím UPC prostě,že to přeruší a oni to už nějak snad vyřešej :-))..Jinak o TV mě nejde přes satelit je to lepší..A s tím kabelem on ho tedy ustříhne a nemůže ho dát nějak úplně pryč?..

    Díky za pomoc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Dát pryc by znamenalo vykopat ho ze zeme kde vede do baraku a vytrhnou ho i ze zdi, o tom pochybuju, maximalne ho nekde ustrihne a konce zazdi aby nebyly videt.

    TV ze satelitu neni problem, ale on ti povoli vrtat do fasady a davat si tam parabolu? A pokud bude delat rozvody ze strechy myslis ze ti umozni vybrat si poskytovatele a nastaveni paraboly na prislusny satelit?? Zajimalo by me proc to vlastne vsechno dela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Jo to mě taky ne satelit už nějaký koupil nebo co a společnost vybral tak jsem mu jako říkal a kdo to zas všechno bude platit a on mi ten přijmač (set-top box nebo co to je u satelitu zaplatí) ..Podobně to bylo i s internetem,ale jako tam mi dal navybranou můžu si zůstat,ale že to časem zruší a proč to dělá opravdu nevím a vědět radši snad nechci..
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Vysvětlení
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-12-2013, 17:29
  2. HDD-vysvětlení
    Od Deore3 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 22-06-2011, 23:06
  3. LCD: Norma TCO´99 a TCO´03 prosím vysvětlení
    Od 7Lada7 v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 09:47
  4. Prosím někoho o vysvětlení
    Od Smeli v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-12-2006, 14:27
  5. Prosím o vysvětlení GA-7ZX a podpora pameti
    Od vico v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 01:07