Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Thermaltake A2309 iCage, chl. modul pro instalaci 3x3,5" HDD

  1. #1

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Má někdo pls zkušenosti s instalací/montáží této věcičky???

    Thermaltake A2309 iCage, chladicí modul pro instalaci 3x 3,5" HDD
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36950

    kterou si chci pořídit na uchlazení tří 15tisíciotáčkových disků.
    Šachty mám sice v BigTwr hned dvě 3x 5,25" palce a za nimi 2x Outtake ventilátory, ale uvnitř na stěnách jsou troje výškové distanční pacičky pro mechaniky - půjde to tam vůbec zpředu strčit? Ten ventilátor chci navíc zakrýt perforovanou maskou, aby mi to nesvítilo jak u blbejch na dvorečku... Ď předem za každou zkušenost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    vím o člověku co to má, já osobně ne. Stěžoval si na hlučný větrák, ale jinak to prý bylo kvalitní, přes to se toho po měsíci zbavil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    vím o člověku co to má, já osobně ne. Stěžoval si na hlučný větrák, ale jinak to prý bylo kvalitní, přes to se toho po měsíci zbavil.
    Můžeš se ho pls zeptat, jak to tam nasazoval a do jaké skříně, jestli měl stěny hladké nebo s packami? Větrák není problem, dá se případně vyměnit, ale 1300 rpm za maskou nebude nic (už v tom case mám stejně 4 přídavné kousky patřičně zahulené, které jsou na tutti 3x hlučnější). Ta mašina stejně maká vždy jen na noc do rána, když spím (jinde). Dík.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 25-01-2010 v 19:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, a nepomuzou Ti ty fotky, co jsou na czc ?
    http://www.czechcomputer.cz/user_pro...17&artno=36950

    kazdopadne jinak uchytit nejdou ?
    treba do 5,25" pozice ? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58578
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Na ně jsem koukal, usoudil jsem z nich, že ty škvíry mezi bloky jsou tam snad právě kvůli tomu, ale trošku mě poděsil jeden ten človíček, co tam v diskusi píše, že jsou primárně určený do skříní Tt, kde se vymontuje předem bezšroubové uchycení...

    To od Scythe je jen blok, k tomu bych stejně musel dodávat ventilátor extra... Tady je to právě v jednom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Můžeš se ho pls zeptat, jak to tam nasazoval a do jaké skříně, jestli měl stěny hladké nebo s packami? Větrák není problem, dá se případně vyměnit, ale 1300 rpm za maskou nebude nic (už v tom case mám stejně 4 přídavné kousky patřičně zahulené, které jsou na tutti 3x hlučnější). Ta mašina stejně maká vždy jen na noc do rána, když spím (jinde). Dík.
    Tak jsme mu volal, má to v CM Elite 330, vyřezal box na HDD a má to tam místo něho. Takže do CM Elite to jde, a má to přidělané na šrouby, pod šrouby antivibrační gumu a prý je to celkem tiché řešení z hlediska vibrací. Doufám že ti to pomohlo, ale nejsem majitel PC takže fotky ti bohužel nedodám, do toho se mu nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Tak jsme mu volal, má to v CM Elite 330, vyřezal box na HDD a má to tam místo něho. Takže do CM Elite to jde, a má to přidělané na šrouby, pod šrouby antivibrační gumu a prý je to celkem tiché řešení z hlediska vibrací. Doufám že ti to pomohlo, ale nejsem majitel PC takže fotky ti bohužel nedodám, do toho se mu nechce.
    Díky. To nemusíš (fotky) - já do toho tedy ty tři kila vrazím a pak si to tam v Softcomu (tam to mají o pár korun levnější než CzC a stejně tam pojedu i pro jiné věci) při přebírání ještě prohlédnu (přeměřím) jestli ty uváděný rozměry opravdu sedí - podle mě je blbost demontovat 5,25" koš do kterého to má apriori pasovat dovnitř - to už by bylo jednodušší ty vnitřní distanční packy ohnout o 90° nahoru, jestli budou vadit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Richmond: Tak jsem koukal i na toho CoolerMastera STB-3T4-E3-GP. Výhoda je 4x HDD ve 3 posicích, ale tipnul bych si, že bude hlučnější - A) mřížka hned za fanem a B) ty plechy musí vibrovat jak bubínek...
    Plus za C) je kapku dražší (383 Kč v Alze, ale zase je skladem ihned k dodání).
    http://www.alza.cz/coolermaster-cool...le-d115631.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...
    Jednu dobu jsem to používal. Disky byly obstojně chlazené, nutno podotknout, že ventilátorem Noctua což bych také vřele doporučil. Mj. také nainstalovat prachový filtr.
    iCage byl vyroben tak, aby šel nainstalovat do prakticky každé case s 3x5,25".

    Pokud by tě zajímalo proč jej již nepoužívám, tak pouze proto, že jsem vyměnil menší disky za jeden větší a k tomu změnil case, ve které díky dvířkám tento modul ztrácí chladící možnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ď, za info. Že by u mě ubylo HDD nehrozí (mám ještě jednu externí SCSI skříňku na 4 hadry mimo), ukládat mám kam a když jsou za pár kaček, nekup to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @Richmond:...
    Ty fotky jsou naky divny, ja mel za fanem rovnou diru Je teda mozny, ze maji nakou jinou revizi nebo spatny fotky

    edit: Nebo ze by byla verze pro Stacker jina nez to co prodavaji v alze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ty fotky jsou naky divny, ja mel za fanem rovnou diru Je teda mozny, ze maji nakou jinou revizi nebo spatny fotky...
    Není to to starší ocelový provedení E1 (?) To E3 z hliníkovýho plechu je trochu jinak konstrukčně řešený (a stejně to váží 900 g!) a zřejmě tam ty perforace jsou z pevnostních důvodů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    To co jsem mel ja bylo sto pro hlinikovy, stejne jako kejs.
    http://luce.tistory.com/141

    edit: mas asi recht, ta fotka co jsem daval ja nevypada na hlinik...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 26-01-2010 v 11:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...edit: mas asi recht, ta fotka co jsem daval ja nevypada na hlinik...
    Já to študoval tady (je to cca uprostřed těch postů)
    http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?t=7586

    a ty originál fotky má Alza odtud (i když ta co ukazuje vnitřek je taky nějaká podezřelá - ty bočnice jsou jiný, plochý):
    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2542
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 26-01-2010 v 12:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Mno ja mel presne tohle ale bez ty mrizky uvnitr, 100% to melo ty plastovy kolejnicky - za ty se to uchycovlo do kejsu.

    Kejs byl presne tohle:

    edit: Takze taky ne, tohle je ocelovej Stacker, ja mel hlinikovej, prislo to jen s jednim kosem na disky, bez BTX kitu ale zato s blower fanem. Docela maso - z jedny krabice se vyklube pomalu 5 jinejch typu
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 26-01-2010 v 12:21
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední