Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: výměna MB

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    80

    Chci se optat, jestli je nutné po výměně základovky znovu instalovat systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Ne. Pouze v případě, zda se jedná o OEM verzi systému. Licence je vázána na základní desku a je potřeba jej reaktivovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Ne. Pouze v případě, zda se jedná o OEM verzi systému. Licence je vázána na základní desku a je potřeba jej reaktivovat.
    Já ho jen odinstaloval ze starého PC, měl jsme tam WIN7 OEM, ale pak se mi to nechtělo aktivovat na jiném PC pomocí internetu. Jediná šance bylo telefonicky, a to fungovalo a teď vše chodí bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Akorát někdy stará deska vyžaduje natolik odlišný drivery, že není úplně jednoduchý ten systém na nový desce rozběhat (např. jiný SATA řadiče apod...). Ale většinou to problém není...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Já přeinstalovával OEM jen jednou, a povedlo se to. Jinak rada na závěr: Dopopručuju nechat disk se systémem, pak ho připojit a s novou deskou zapnout PC. Pak přeinstalovat, a nakonec telefonicky registrovat, po netu mi to házelo hlouposti, po telefonu to šlo bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Já co jsem naposled přeinstalovával OEM, tak to ani nic nechtělo, prostě sem to přehodil, znova nainstaloval a aktivovalo se samo, takže kdybych nechal starej systém, tak by to taky asi nechtělo aktivaci, nebo jí prošlo bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení