Nesprávně vypalená data
Dobrý den,
vlastním CD/DVD vypalovačku SONY DVD RW DW-D23A. Vždy mi tato vypalovačka sloužila bez problémů, ale nutně potřebuji vypálit velké množství dat. Při vypalování na DVD-R mi vypalovací software(Nero i Alcohol 120%) ohlásil úspěšné vypálení.Bohužel na povrchu DVD není nic vidět, žádná stopa. V počítači DVD ukazuje že je plné ,ale bez souborů. Je už to asi rok zpátky co jsem vypaloval DVDčka...no minimáně 6 měsíců. Napadlo mě že čočka může být od prachu( Celý PC mám už asi 5 nebo 6 let a prachu je v něm hromady). Neznáte někdo nějaký způsob vyčištění čočky nebo nějáké alternativní možnost?
Děkuji za odpovědi
S pozdravem ToNiX
vlastním CD/DVD vypalovačku SONY DVD RW DW-D23A. Vždy mi tato vypalovačka sloužila bez problémů, ale nutně potřebuji vypálit velké množství dat. Při vypalování na DVD-R mi vypalovací software(Nero i Alcohol 120%) ohlásil úspěšné vypálení.Bohužel na povrchu DVD není nic vidět, žádná stopa. V počítači DVD ukazuje že je plné ,ale bez souborů. Je už to asi rok zpátky co jsem vypaloval DVDčka...no minimáně 6 měsíců. Napadlo mě že čočka může být od prachu( Celý PC mám už asi 5 nebo 6 let a prachu je v něm hromady). Neznáte někdo nějaký způsob vyčištění čočky nebo nějáké alternativní možnost?
Děkuji za odpovědi
S pozdravem ToNiX
Ještě je teoretická možnost vyčištění čočky čistícím CD, popř. vypalovačku rozmontovat a čočku "umejt" (nejlíp nějakym lihem). Ale moc šance bych tomu nedával, obzlášť čistící CD jsou většinou na nic.
[quote=ToNiX;343940]... ohlásil úspěšné vypálení.Bohužel na povrchu DVD není nic vidět, žádná stopa. V počítači DVD ukazuje že je plné ,ale bez souborů...[/quote]
Buď tak laskav a popiš, co děláš, nejlépe screeny nastavení. Nemáme tu Křišťálovou kouli.
Není zapnutá simulace vypalování? Ukazuje se to "vypálené" DVD jako uzavřené, tj. že na něj nejde vypalovat? atd. atd.
To nejjednodušší = šáhnout do šupliku a zasunout náhradní mechaniku +ověřit funkci OS, jsem ti už napsal v 1. postu.
Buď tak laskav a popiš, co děláš, nejlépe screeny nastavení. Nemáme tu Křišťálovou kouli.
Není zapnutá simulace vypalování? Ukazuje se to "vypálené" DVD jako uzavřené, tj. že na něj nejde vypalovat? atd. atd.
To nejjednodušší = šáhnout do šupliku a zasunout náhradní mechaniku +ověřit funkci OS, jsem ti už napsal v 1. postu.
[quote=StD;343968]Buď tak laskav a popiš, co děláš, nejlépe screeny nastavení. Nemáme tu Křišťálovou kouli.
To nejjednodušší = šáhnout do šupliku a zasunout náhradní mechaniku +ověřit funkci OS, jsem ti už napsal v 1. postu.[/quote]
Takto to mam nastavené vždy a nikdy nebyl problém(až teď).
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak na čistící DVD jsem zapomněl , díky za připomenutí.
BTW: šahnout do šuplíku můžu ,ale pochybuju že vytáhnu mechaniku.
BTW2: Ověřit OS ? Jak ?
To nejjednodušší = šáhnout do šupliku a zasunout náhradní mechaniku +ověřit funkci OS, jsem ti už napsal v 1. postu.[/quote]
Takto to mam nastavené vždy a nikdy nebyl problém(až teď).
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak na čistící DVD jsem zapomněl , díky za připomenutí.
BTW: šahnout do šuplíku můžu ,ale pochybuju že vytáhnu mechaniku.
BTW2: Ověřit OS ? Jak ?
Jaka presne pouzivas media? Me presne to same dela interni vypalovacka v mem uz dost starem notebooku kdyz bych chtel vypalit na CDRW ktere jsou dnes uz na vyssi rychlosti, nez ktere umi mechanika. A tak kdyz bych vypalil tou nizsi rychlosti, tak jsou jako by se nic nezapsalo. Jestli to nemuze byt neco podobneho kdyz vidim tu rychlost vypalovani 2x.
Osobně vypaluji nižšími rychlostmi ,protože jsem slyšel že při nižší rychlosti zapisu bude zapis "kvalitnější" a déle vydrží. Zkusím to vypalit rychleji a podám zprávy. Co se týče DVD tak teď mám doma nějáké neznačkové DVD-R.
To je nějaký ISO, že to vypaluješ na DAO? (Disc-At-Once)???
Nebyla náhodou v dotazu řeč o datech? = SAO (Session-At-Once).
"Ověřením OS" jsem měl na mysli to, zda se to bude s jinou mechanikou chovat v operačním systemu stejně.
Jinak rychlost 2x už nemusí některé kombinace mechanik/medií zvládat. Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.
"Ověřením OS" jsem měl na mysli to, zda se to bude s jinou mechanikou chovat v operačním systemu stejně.
Jinak rychlost 2x už nemusí některé kombinace mechanik/medií zvládat. Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.
[quote=StD;344019]To je nějaký ISO, že to vypaluješ na DAO? (Disc-At-Once)???
Jinak rychlost 2x už nemusí některé kombinace mechanik/medií zvládat. Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.[/quote]
Ano ISO to bylo takže DAO. (V alcoholu to stejně jinak nastavit nejde)
Ano řeč byla o datech ,ale do pojmu data zahrnujeme vše tzn. to může být mp3 nebo nějaké exe nebo jakikoli jiný formát. Mohou se vzajemně kombinovat a pořad jsme u pojmu data.
(Pokud se mýlím opravte mě)
Jinak už to je VYŘEŠENO takže LOCK
Problém byl s rychlostí. 8x už se to vypalilo. Pro příště se budu držet vašeho pravidla: Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.
Díky za pomoc.
Jinak rychlost 2x už nemusí některé kombinace mechanik/medií zvládat. Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.[/quote]
Ano ISO to bylo takže DAO. (V alcoholu to stejně jinak nastavit nejde)
Ano řeč byla o datech ,ale do pojmu data zahrnujeme vše tzn. to může být mp3 nebo nějaké exe nebo jakikoli jiný formát. Mohou se vzajemně kombinovat a pořad jsme u pojmu data.
Jinak už to je VYŘEŠENO takže LOCK
Problém byl s rychlostí. 8x už se to vypalilo. Pro příště se budu držet vašeho pravidla: Obvykle je ideální polovina Max. rychlosti media.
Díky za pomoc.
[quote=ToNiX;344042]...Ano řeč byla o datech ,ale do pojmu data zahrnujeme vše tzn. to může být mp3 nebo nějaké exe nebo jakikoli jiný formát. Mohou se vzajemně kombinovat a pořad jsme u pojmu data.
...[/quote]
To je vcelku jedno, co to je za data, ale jde o adresářovou strukturu ISO9660 + UDF/Jolliet.
...[/quote]
To je vcelku jedno, co to je za data, ale jde o adresářovou strukturu ISO9660 + UDF/Jolliet.