Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Windows 7, poškozené soubory, chyby při instalaci

  1. #1
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Ahoj,
    tak uz se asi 2 dny trapim s jednim PC.

    Konfig:

    Gigabyte P55A-UD4
    Intel i7-860 + Scythe ninja
    Kingston 2*2*2GB (8GB) 1333 MHz, 1,5V
    WD 640 Black
    Gainward GTX 260 GS (mimochodem je celkem hlucna i v idle)
    Enermax Pro 82+ II 525W
    Nexus Edge
    DVD LG GH22LS sata
    AverTV Hybrid Speedy (bacha, není u toho DVB-T anténka)
    Apacer - čtečka karet

    Při instalaci to neustále při rozbalování házelo chyby, že soubor nelze načíst... kód chyby 0x80070570. Udělal jsem zálohu originálky a vypálil ji, pak se to natáhlo bez spadnutí (čistý instal s formátem disku). Nicméně si stejně myslím, že to není normální.

    Wokna jsem nainstaloval, ale při každým spuštění a resetu to při načítání systému dělá kontrolu disku C: a opravuje poškozený soubory. Občas nejde spustit nějaký program - file corrupted, když cokoliv většího stáhnu z netu a dám rozbalit, je to poškozený - CRC error.

    Otestoval jsem paměti (všechny dohromady, zítra to udělám po částech) - celkem 10 hodin memtestu v2.11 a v4.00, několik průchodů, bez chyb. Pameti na auto v biosu (CL9, voltage 1,5).

    OCCT Linpack - 1 hodina v pohodě.

    Disk má SMART úplně OK, test povrchu taky v pořádku, CRC chyby nevykazuje. Vyměnil jsem kabel, ale bez změny, změna sata portu, přepnutí na IDE nepomohlo.

    Občas spadne ovladač grafiky (nejaky 190.neco). Test grafiky v OCCT - 1 hodina, v pohodě (86°C max.)

    Orthos i OCCT se načtou a jakoby detekovaly jenom 2 jadra, v spravci procesu vidim normalne 4, system je podle grafu i normalne vytezuje, ale tyhle programy vidi jen 2 a zatizi jen ty 2.

    Mate nekdo nejaky napady? Fakt uz nevim co s tim ma delat... zitra to zkusim znovu nainstalovat na 1-2 modulech, presto bych uvital nejaky navrhy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    No nevim, vzhledem k tomu, ze si otestoval snad vse, tak zkusit jinou desku? (chybka v radici disku na desce?) Jeste nekteri pisou, ze memtest obcas neobjevi chyby, ktere GoldMemory objevi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    To muze byt cokoliv. Od spatnych pameti, pres procesor, desku az po disk. Zkusil bych ten GoldMemory (jak pise DrZelenka), pak bych zkusil jiny disk a taky mozna jen provoz treba jen 1 - 2 pametovych modulu. Pak jeste jiny procesor vyzkouset pokud mas moznost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vypnout cachovani pri zapisu na disk.
    Nevidim verzi BIOSu, zkusit posledni pokud neni.

    Jine instalacni medium, predpokladam ze OS je W7 x64, na netu je balik hotfixu s vyssi veri jadra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak v prvni rade bych zkusil jiny ram pak desku, instalace musi bezet v poradku i bez hotfixu a se zapnutym cachovanim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Přidat pamětem na 1,525 V nebo 1.55 V.

    Ovladače: 195.62_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql.ex e (190.xx se mi často restartovali).

    Disk je v SATA 300 nebo v SATA 600?

    BIOS F7a 2010/01/19[COLOR=red] (Beta bios[/COLOR], Enhanced memory compatibility)
    BIOS F7 prý oficiální

    je BIOS stejný? http://www.jzelectronic.de/jz2/html/...lp-p55-ud4.php

    Jak moc si dotáhl chladič k patici? Pokud je moc, je možné, že se deska prohnula a procesor má v patici špatný kontakt. Nic jiného už mě nenapadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zajimave... CPU-Z ukazuje 2 CPU - 4 Threads! Nekde bude chyba... . Chladic je tam ninja, ten se nacvakava, zkusim ho sundat a nandat. bios flashnu, ted je tam F4.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Vypada to, ze zmena biosu pomohla. Nechal jsem jen 1 modul, nabeho to v pohode bez chyb. Flashnul jsem na F7a, vratil pameti a bezi to v pohode.

    Jediny problem tak zustava, ze kdyz zapnu HT, tak nevidim 8 grafu ve spravci, ale jenom 4 a CPU-Z hlasi 2cores - 4threads. Kdyz HT vypnu, mam normalne 4cores - 4threads. Zkusim to reinstallit a uvidime.

    Uz ani nepada ten driver.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    reinstall woken ze zapnutym HT to spravil :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Ja dlouho to nakonec trvalo? U všech Lynnfieldů, které jsem recenzoval to trvalo do dvaceti minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jj, cca tech 20 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Tak potom je sestava v nejlepším pořádku... ať shoří co shořet má.

    btw: těch 8 GB DDR3 max. je od Gigasuxxxu pěknej faux pas

    //edit: fotky za chvíli poženo Photoshope, tak buduou vypadat dobře. Jinak udělej prosím jednu věc, nafoť ještě svým kompaktem 3D pohled na skříň.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. poškozené soubory
    Od Hirogen v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-03-2013, 10:53
  2. Poškozené soubory systému?
    Od Alan123F v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2011, 21:53
  3. Software: Rapget RS a poškozené rar soubory
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-07-2010, 10:19
  4. Software: Poškozené soubory
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 21:11
  5. Poškozené soubory
    Od HaniK v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 31-12-2008, 18:32