Nešlo by nejak udelat aby se data misto do strankovaciho souboru akladaly do RAMky? me to celkem s*** kdyz se furt neco louduje z disku strasne dlouho a porad dokola a pomalu
Nešlo by nejak udelat aby se data misto do strankovaciho souboru akladaly do RAMky? me to celkem s*** kdyz se furt neco louduje z disku strasne dlouho a porad dokola a pomalu
Pořiďte si OS s lepší správou paměti, případně velikost swapu zvolte velmi malou. Vytvářet swap v RAM je poněkud nesmyslné.
9600XT je ale pekne stara a pekne slaba. imho vubec nema cenu ji kupovat. Ale koukal bych na GF 7300GT nebo 7600GS. Do AGP 4x pujde.
bud se mi to nejak spatne zobrazuje nebo sis spletl thread?Původně odesláno od ICEBOSS
problém není ve windows, ale v nedostatku paměti. Postupem času jsem přišel na to že hledět na velikost/aktivitu swapu nemá cenu, windows nejsou v tomto ohledu nijak dementní. Masivně swapovat se začne fakt až když není vyhnutí.
Taky jsem z toho mírně zmatenýPůvodně odesláno od BlackFrog
![]()
Ale zpět k tématu: Operační paměti máte, jak uvádíte v podpisu (1GB), celkem dost, takže bych klidně zkusil stránkování zcela vypnout. Více informací o stránkování jsem již kdysi někam psal, zde máte odkaz.
Ritchie83: Nějak jsem Tě asi nepochopil... Co myslíš pojmem swap v RAM?
Podle některých uživatelů, včetně mě, je to však u Windows občas trošku jinak... Někdy totiž jsou tak zmatené, že místo toho, aby použily volnou kapacitu v RAM tak nesmyslně používají swapovací soubor.Původně odesláno od Keymaster
mě to swapuje skoro pořád, max rychlost kterou muzu vypalovat je 8x, kdyz palim 16x tak je to o hubu, nestiha cist z disku (ale jen misty, dycky ma par desitek vterin horky chvilky, buffer spadava na 0%), je nakej patch na windowsy aby to opravil?
Windows swapují ve volném čase proto, aby nemusely odkládat data z paměti na disk až v okamžiku, kdy se nějaký program rozhodne paměť zaplnit. Pak jednoduše nepoužívaná data z paměti uvolní a nemusí je ukládat na disk, protože v tomto okamžiku by to 'nenažranou' aplikaci zdržovalo. Další výhoda je při uspání počítače - obsah paměti je na disku skoro komplet uložen, stačí poukládat zbytek. Volná paměť se dá také použít na cachování dat z disku. Nesmysl to teda není.Původně odesláno od Petr S.
Stránkovací soubor má smysl z důvodu co jsem uvedl výše. Bez něj může být hůř. I když na to někdo pravděpodobně má jiný názor.Původně odesláno od tonda pařmen
Pálení 16x je o hubu, protože vypalovačka se musí krmit daty rychlostí asi 20MB/s. To je tak třetina sekvenční rychlosti disků. Pokud se na disku vyskytuje fragmentace nebo se pálí soubory, které jsou na disku roztroušené, tak se téhle rychlosti dosáhnout prostě nedá.Původně odesláno od tonda pařmen
Vytvořit swap v ramdisku. Samotného by mě to nenapadlo, ale už jsem se s takovým přístupem též setkal, proti jej zmiňuji jako odstrašující variantu.Původně odesláno od Petr S.
Správa paměti ve Windows XP je špatná, což je o ní veřejně známo. Windows XP odswapovávají paměť, i když k tomu není vůbec žádný důvod.Původně odesláno od pavel_p
Ve volných chvílích ve Windows XP probíhá tzv. Optimalizace bootování. V zásadě jde o to, že systém neustále sleduje, které soubory a moduly pro jejich spuštění, jsou používány a ty posléze umisťuje do části pevného disku kam k nim má co nejrychlejší přístup (nejen proto XP startují o mnoho rychleji než jiné systémy). Samozřejmě myslí windowsíPůvodně odesláno od pavel_p
systémy
![]()
S tou optimalizací je to také pravda, není to v rozporu s tím co jsem napsal. Pravděpodobobně však nebude probíhat na úkor vypalování, stejně tak jako v tomto okamžiku nebude pravděpodobně probíhat ani duplikování obsahu paměti na disk. To je teorie. Windows jsou občas zvláštní.
Asi zkusím zjistit co lze vyčíst z TaskManageru, protože se z něj dá odvodit, že windows využívají swap místo ram (stránkovací soubor = využití paměti).
Myslím, že na vypnutí swapu je 1GB RAM málo. Zkoušel jsem to a při spuštění více programů současně začal mít PC problémy a někdy se i na několik desítek sekund "zastavil". Samozřejmě to ale záleží na paměťové náročnosti spuštěných programů. V žádné případě bych nevypínal swap na PC s 1 BG RAM a méně při práci s videem a fotkami.Původně odesláno od Petr S.
Já bych se zaměřil na vytížení CPU a spuštěné procesy a zkusil povypínat nepotřebné.Původně odesláno od tonda pařmen
Ano, přesně tak. Hodně záleží na tom, jaké aplikace v PC uživatel provozuje...
tak mě tam běží asi 60procesů. Doufam že ta Vista co stahuju bude lepší v tejhle věci.