Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: jak zapojit RAM?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    Dobrý den mám tuto sestavu.
    AMD A64 X2 4800 (2.5Ghz)
    Ram 2*1GB A-Data DDR2 PC800 Extreme edition (dual)
    350W zdroj
    Radeon X1950 pro 256mb
    samsung 250Gb sataII

    Jedna z těch A-data ram je vadná.Hází chyby v testech a občas padá systém při hraní her.Nyní jsem dokoupil 1x2GB ram Kingmax(800mhz) a jelikož mám Windows 7 32bit které můžou využít asi jen 3,2GB z ram tak bych chtěl tu jednu poškozenou RAM nastavit aby byla jakoby poslední a system z ni využil jen těch 200MB.
    Šlo by to nějak udělat.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Ne, to opravdu nejde. Pokud je RAM vadná, pryč s ní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zajímavej nápad využití vadný paměti. No imho je dosti pravděpodobný, že čtrtej slot je poslední.
    Ale má to háček, teda asi spíš hák. Ve většíně dnešních desek nejde vypnout memory interleaving - tzn. že paměti nejdou za sebou 1234, ale vždycky střídavě z každý kousek, tim se s ní pracuje o dost rychlejc. Takže těch 800MB nebude na konci paměťovýho prostoru, ale rozesetejch různě. A ani by to za to nestálo, kvlli 200MB interleaving (snad to píšu dobře) vypnout.
    Svýho času si lidi kompilovali vlastní linux kernel s vyhraženejma regionama paměti, tam to šlo, ale na windows je nejlepší řešení tu jednu paměť vyhodit a jet s 1+2 GB paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    no jo ale už to nepojede v dual-channel.Je to velký rozdíl při hraní her o proti single channel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Počkej, teď si přeci koupil 2GB. Takže buď seska umí dualchannel s různejma paměťma, pak to pojede tak jako tak, nebo neumí a pak by to nejelo stejně.
    Navíc rozdíl v praktickejch testev u single/dualchanellu je pár procent (doslova, a někdy ani to ne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    Takže by to šlo udělat tak že bych vyhodil jednu paměť A-Data 1gb a měl bych v dual chanel A-Data 1gb + KingMax 2gb jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Já nevim, jestli tvoje deska umí asymetrickej dualchannel - ono když ani nenapíšeš jaká, tak jak bych to moh vědět.
    Sestava je to nová a nový desky to většinou uměj.
    Ale na 99% pokud poběží dualchannel s 1x2 + 2x1 GB, tak poběží i 1x2+1x1GB. Takže pokud nechceš koupit další 2GB,
    tak je jedno, jestli tam ten 1GB je nebo neni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    Jo na to jsem zapoměl.Deska je tam tato: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53727
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm - možná bych to někde našel, jestli to ta deska umí - myslim že jo, ale rychlejší bude, když to prostě vyzkoušíš.
    Při startu by to na post obrazovce (někdy se musí zmáčknout nějaká klávesa, když je tam fullscreen logo) vypisuje konfiguraci paměti. Tak se koukni, jestli je tam napsáno dualchannell.

    Jeslti to nestíháš přešíst, pomůže Ti klávesa pause.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    ok až ta nová paměť přijde tak to zkusím.
    Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    29

    Tak paměť dnes došla.Ukazuje to normálně 4GB.Bohužel v dual channel nejede.Ať jsem to zkoušel jakkoliv prokombinovat.Jakmile přidám tu novou KingMax tak se dual hned vypne.Nevím někdo co s tím?

    edit:Tak mám takový pocit že ta dokoupená paměť mě pc spíše zpomalila.Protože benchmarky(3dmark06,everest)ukazují spíše méně bodů.
    Naposledy upraveno uživatelem Jerry1402: 10-02-2010 v 15:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 10:19
  2. Ako zapojit subwoofer
    Od basti v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 14:26
  3. jak zapojit sluchátka?
    Od mychaylow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 12-07-2010, 08:54
  4. Monitory: jak zapojit TFT k VGA/DVI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 23:43
  5. Jak zapojit 5ch?
    Od ManPlus v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-06-2006, 18:48