Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Sempron 2800+, detekovan jako athlon xp 1900+

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Zdravim, jak uz nadpis napovida Sempron 2800+ uvedeny na stitku je detekovan jak systemem, tak everestem jako athlon xp 1900+ a jede na 1600mhz a 266fsb, deska je od FIC k7m-440, kde muze byt problem, zeby kompatabilita? muzu poslat nmejake fotky, drive jsem tam mel athlon xp 2000+ a ten jede na stejnych frekvencich, takze upgrade se nekonal, zatim, diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    vlez do biosu a nastav fsb na 333 a multiplier na 12
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Násobiš ani nastavovat nemusíš, ten je stejně zamčený, klidně ho nech na auto. Paměti doporučuji nechat synchronně s FSB, tedy na 333 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Násobiš ani nastavovat nemusíš, ten je stejně zamčený, klidně ho nech na auto. Paměti doporučuji nechat synchronně s FSB, tedy na 333 MHz.
    Zde jsou screeny posudte sami, bud jsem naletel na aukru nebo nevim, ale podle stitku je to
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Athlon  xp2000+.png 
Zobrazení: 121 
Velikost: 171.6 KB 
ID: 15427   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sempron 2800+.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 171.6 KB 
ID: 15428   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sempron z aukce.jpeg 
Zobrazení: 127 
Velikost: 47.1 KB 
ID: 15429  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Proboha co je to za dva různé screeny? Jiné napětí, jiné násobiče.. to jsou 2 různe procesory? Nebo si něco měnil v Biosu?

    Každopádně nastav 166fsb a pak uvidis ze ti to ukaze semprona. Zalezi taky jestli deska s aktualnim biosem semprony vubec podporuje, to mas doufam overeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Proboha co je to za dva různé screeny? Jiné napětí, jiné násobiče.. to jsou 2 různe procesory? Nebo si něco měnil v Biosu?

    Každopádně nastav 166fsb a pak uvidis ze ti to ukaze semprona. Zalezi taky jestli deska s aktualnim biosem semprony vubec podporuje, to mas doufam overeno.
    na prvnim je athlon xp 2000+, ktery jsem tam mel predtim, jeste se ujistim, ale deska by ho podporovat mela
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    At uz to dopadne jakkoliv, nakonec zjistís ze si mel ten puvodní athlon pretaktovat a vysledek by byl stejny (respektive jeste o pul nasobice lepsi)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    At uz to dopadne jakkoliv, nakonec zjistís ze si mel ten puvodní athlon pretaktovat a vysledek by byl stejny (respektive jeste o pul nasobice lepsi)
    navod na pretaktovani :-)
    pls
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od Hulbon Zobrazit příspěvek
    navod na pretaktovani :-)
    pls
    nemuzu najit ani update biosu ani podporu cpu, mam jen tohle http://www.fic.com.tw/product/mother...D/k7m-400.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Neřeš zatím BIOS a nastav tu sběrnici na 166 MHz. Máš to? Jede CPU jak má? Pak se v tom můžeš vrtat dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Podporu procesorů máš tady : ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/cpu...a/K7M-400A.pdf a žádný Sempron tam uvedený není. Vzhledem k tomu, že FIC pro tuhle desku nejspíš nevydali ani žádný novější BIOS tak máš asi smolíka

    ...EDIT... aaaa, tak změna, na netu je ke stažení ještě verze biosu 43, tak se mrkni jakou máš a třeba budeš mít štěstí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    podporu procesorů máš tady : ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/cpu...a/k7m-400a.pdf a žádný sempron tam uvedený není. Vzhledem k tomu, že fic pro tuhle desku nejspíš nevydali ani žádný novější bios tak máš asi smolíka

    ...edit... Aaaa, tak změna, na netu je ke stažení ještě verze biosu 43, tak se mrkni jakou máš a třeba budeš mít štěstí...
    vrc415? to aspon pise everest, jeste kuknu do biosu no tak v bisu neni napsany nic nebo uz su fakt to, frekvence upravovat nejdou, jsou zamceny
    Naposledy upraveno uživatelem Hulbon: 09-02-2010 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Hulbon Zobrazit příspěvek
    ... frekvence upravovat nejdou, jsou zamceny
    A nemá ta deska náhodou jumper na změnu frekvencí? Projdi si manuál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    A nemá ta deska náhodou jumper na změnu frekvencí? Projdi si manuál.
    Bohuzel nema 400A to ma, ale ja mam jen 400, nemam sata konektory, ani ty jumpery na zmenu frekvence, napada me jen update biosu nebo to pretaktovani

    Tady je v testu http://www.svethardware.cz/recenze-f...od-palbou/9244

    tak az temhle manual mi pomohl, diky hosi za rady, mate to u me v hodnoceni ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/man...39l_a1_eng.pdf
    Naposledy upraveno uživatelem Hulbon: 09-02-2010 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od Hulbon Zobrazit příspěvek
    Bohuzel nema 400A to ma, ale ja mam jen 400, nemam sata konektory, ani ty jumpery na zmenu frekvence, napada me jen update biosu nebo to pretaktovani

    Tady je v testu http://www.svethardware.cz/recenze-f...od-palbou/9244

    tak az temhle manual mi pomohl, diky hosi za rady, mate to u me v hodnoceni ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/man...39l_a1_eng.pdf
    Tak sice se detekuje jinak, ale jede jak ma, jeste jednou diky, ale byla to pro me morda
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sempron 2800+ 2.png 
Zobrazení: 110 
Velikost: 171.7 KB 
ID: 15430  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket A a starší: Očištění Athlon XP 1900+
    Od kevin00 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-02-2009, 13:12
  2. Mobile AMD Sempron 3400+ 1,8 GHz se hlasi jako 198 MHz
    Od wolficek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 15:03