Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zatuhnuni pri bootu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    zdravim, potreboval bych pomoct. Bratranec ma asi 2 roky pocitac, v prosinci pridane pameti a vymenena grafika. Asi pred 3 dny se mu "prej" zacal sekat kompletne pocitac (zatuhne). Dnes jsem u nej byl, pocitac asi pul hodiny bezel a zniceho nic se kousl. po restartu se kousl uz pri nabihani windows, po dalsim restartu se kousnul uz hned po identifikaci procesoru biosem. Otevrel jsem skrin a jelikoz me jako prvni napadl zasekly vetrak na chladici, pustil jsem pocitac. sledoval jsem cinnost vetraku a teplotu pasivu. teploty normalni, vetraky se tocily.

    dal me napadl problem s pameti, takze jsem vyndal 3 ze 4 modulu a zkusil pustit pocitac, zasek. jinej slot jina pamet, zasek. pameti jsem vratil. odpojil dvd a datovy disk, zasek. vyndal jsem procesor ocistil okoli a jelikoz nemam jinej do stejnyho socketu, vratil ho zpet, zasek.

    takze jsem si myslim ze bude s nejvetsi pravdepodobnosti problem se zakladni deskou (moje deska pred reklamaci delala neco podobneho).

    muzete, poradit co delat, abych se tuhle domnenku vyvratit nebo potvrdil. dekuji.
    jo a jeste sestava:
    zakladka:ASUS M2N-SLI DELUXE, nForce570 SLi
    procesor:AMD Dual-Core Athlon A64 X2 5000+ EE (65W) 64-bit Brisbane BOX
    pameti:4x1GB A-DATA Extreme Edition Vitesta DDR2 800MHz
    disk:SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB ST3320620AS
    disk2:SAMSUNG SpinPoint F1 750GB HD753LJ
    grafika:GAINWARD BLISS GTS250, 512MB DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Nejlepsi je vyzkouset jiny kus desky se stavajicim procesorem a jednou pameti. Pokud nemas moznost, tak to dones do nejakeho rozumneho bazaru a oni ti to vyzkousi. Pokud to tuhne takto rychle, tak by nemel byt problem najit spatnou komponentu. Ja to presne takto resil, kdyz me znami donesli nefunkcni pocitac s komponentama ktere jsem nikdy nepouzival. Donesl to do bazaru, tam prede mnou jasne identifikoval spatny board, trvalo to max. 10 minut a ani za to nic nechtel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Hovoris, že je vymenená grafika... aký ma zdroj ? Mozno teraz začal strajkovat. Je dobré, ak nevies model zdroja - odfotit stitok... a este by som skusil skontrolovat napajacie kable, mozno nieco nedoléha tak jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Doporucju otestovat pameti, pripadne reset cmos + osadit vsechny pameti, nastavit manualne na 800 @ CL4-4-4-12 @ 2.1v, jeste lepe napred napeti na pametich, ulozit bios, vlezt zpet a pak nastavit casovani
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Doporucju otestovat pameti, pripadne reset cmos + osadit vsechny pameti, nastavit manualne na 800 @ CL4-4-4-12 @ 2.1v, jeste lepe napred napeti na pametich, ulozit bios, vlezt zpet a pak nastavit casovani
    s novou grafikou to bezelo dva mesice bez problemu. reset cmos, jsem samozrejme zkousel, nastavovat manualne pameti jsem nezkousel a pokud vim to jde jenom v biosu, do ktereho to ani nenabootovalo. Vyresil jsem to koupi nove zakladni desky (pred tim jsem zkousel jinz procesor i pameti a porad se to sekalo. kazdopadne to uz funguje s novou deskou, takze vam vsem dekuju za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od mic130 Zobrazit příspěvek
    ...v biosu, do ktereho to ani nenabootovalo...
    Nerikam nic... A jak to mam asi vedet, kdyz se vyjadrujete jako prase? Boot = boot (doporucuju najit si ve slovniku) a ne najizdeni do biosu. Nicmene pomerne elegantni vyreseni problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zrychlení bootu Windows 2000/XP
    Od trodas v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-09-2012, 01:46
  2. Freeznuti bootu OS
    Od Deexer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-11-2011, 17:31
  3. Externí DVD mechanika - rozpozná se při bootu?
    Od petrveit v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-02-2010, 14:28
  4. Windows 7: Reboot pri bootu. Doslova.
    Od .Den v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 12:17
  5. PC nepouzitelny prvni minuty po bootu
    Od Rejj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2009, 10:41