Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 72

Téma: nastaveni otacek na zk. desce gigabite 790fx

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    ahojky potrbuju nejakym softwarovym programem nastavit otacky ventilatoru na radiatoru(mam vodnika) . dneska jsem jsi ho udelal..,,

    nebo budu muset koupit regulaci??

    cobude lepsi....

    help
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    skusim to.....dam kdyztak vedet jestli to bude fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ale nestaci to jen pustit, ale je nutne spravne nastaveni, vice zde:

    http://www.svethardware.cz/forum/sho...31&postcount=2

    A pak automaticke spousteni zde:

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=42565
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Deska neumí regulovat sama? Mělo by stačit to správně nastavit v BIOSu - mrkni do manuálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    kluci moc to nefunguje..... cetl jsem aji nastaveni speedfanu ale fubec to nefunguje a v biosu jsem taky prekopal anic
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od ferry6 Zobrazit příspěvek
    kluci moc to nefunguje..... cetl jsem aji nastaveni speedfanu ale fubec to nefunguje a v biosu jsem taky prekopal anic
    A co jsi v tom BIOSu teda překopal? Jaký větrák vůbec máš? Jestli potřebuješ jen snížit otáčky, nestačilo by zapojit ho na 5 V pomocí redukce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Po stodevadesateosme - Gigabyte ma zmrsenou regulaci a to jeste jen na cpu - bud Speedfan nebo HW regulator. Kazdopadne bych doporucil poradne nastavit Speedfan

    edit: zkontroluj kompatibilitu I/O chipu se Speedfanem
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 09-03-2010 v 13:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    vsechno nastaveni speedfanu jsem delal podle tohoto navodu
    http://www.hlcomputer.cz/pc-poradna/...speedfan-4.39/

    uz jsem toho procetl hodne navodu jenom co mne jde regulovat je cpu fan nic nineho....

    PC sestava:
    amd phenom II X3 black edition (na zakladni desce mam otevreny 4 jadro a pretaktovany na 3,4ghz)
    gygabite 790fx
    4gb ram kingston
    hd1 WD 640gb a hd2 seagete 120gb
    usb creative x-fi sound blaster 5.1
    2x dvd-rw liteon
    powercolor ati radeon hd 4870 512mb

    procesor a grafiku mam chlazeno vodu
    prave mam na radiatoru 2 velky ventilatory ktery potrebuju stisit , na zakladni desce je tam pripojeni az na 3 systemove a 1 cpu ventilatory ale presto jde jenom ten cpu fan regulovat speedfanem.....prave jse jsi postavil vodnika abych uchladil radeonku a procesor,,,u radeonky pri velke zatezi strasne moc hucel nentilator a prehrivalo jse to...

    asi budu muset koupit HW regulator......
    nebo jeste nejaky navrhy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od ferry6 Zobrazit příspěvek
    nebo jeste nejaky navrhy
    Pripojit ventilator na radiatoru na CPU FAN, vetrani skrine (predpokladam ze ho mas) na CASE FAN a ten pak zregulovat na pozadovanou hlucnost/airflow regulatorem za 100,-

    Jine reseni (v rozumnem financnim rozsahu) me nenapada...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    presne jak pises to mam.....

    taky jsem uz na tym premyslel jak pises ale kdyz uz tak aspon regulaci asi tak na 3vetraky
    ja mam jeste na hdd chladic...

    mas nejaky skusenosti regulacemi HW
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Supr je T-Balancer, ale je za 1.500,- kazdopadne automatickou regulaci (nmanualne programovatelnou)/info o voltazi nabizi bezkonkurence nejlepsi

    Pripadne poridit (nejen) Asus desku s podporovany I/O chipem (ROG serie maji prakticky stejny moznosti jako T-Balancer, ale bez infa o poustene voltazi atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ty nenabizeji automaticky rezim, jsou pouze pro nastaveni konstantnich otacek ventilatoru. Automaticky rezim nabizi tusim Scythe a NZXT Sentry
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    56

    tak co bys teda dopurucil za solidni cenu.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MSI 790FX-GD70 odemčení Phenomu II X2
    Od 22joke11 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-08-2010, 20:41
  2. Ventilátory: nastaveni otacek napevno
    Od coccos v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 18:52
  3. Chlazení chipsetů: Northbridge - teplota (790FX)
    Od mi0 v sekci Chlazení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 22:51
  4. Ventilátory: regulace otacek
    Od sapin II v sekci Chlazení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 23:53
  5. DFI LanParty 790FX-M2R stažena z prodeje!
    Od MIZ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 10:47