Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Acer AL1951 LCD - problem volume

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    4

    Zdravím vsechny.
    Pls o pomoc. Třeba už se s tím někdo setkal.

    Mám monitor ACER LCD AL1951 a cca týden mi skáče po zapnutí PC na obrazovku okénko z nastavením monitoru - konkrétně okno VOLUME (viz. obr. - vyfoceno mobilem prtscr nefunguje ) . Doteď stačilo zmáčknout nějaký ze čtyř volitelných tlačítek dole na stojanu pod monitorem a okno zmizelo.

    Dnes už je to nastálo, ať mačkám co mačkám. Po zanutí PC mi skočí totéž okno, ale s 50tkovou hodnotou nastavení volume a začne to bez mojí iniciativy stahovat volume na "0".
    Bohužel všechny čtyři tlačítka pod monitorem jsou před-při-i po, naskočení okna neaktivní.

    Co jsem zkusil:
    - restart PC, restart monitoru, implementace staženého driveru, čachry se zvukovkou a reprákama (mikrofonem), prošel jsem kabely od monitoru i monitor zda není někde regulátor hlasitosti (a není), snad dle mě skoro vše co by to mohlo ovlivnit a stejnak se toho okna nemůžu zbavit

    V jednom případě se mi toho okna podařilo na mmt zbavit a to při současné kombinaci stisknutí 2-3 tlačítek pod monitorem. Bohužel jakmile jsem je pustil (i postupně) je tam okno znova! agrrr

    Zda-li někdo ví jak z toho pls o radu. Díky všem za ochotu. Pozn. ten monitor vlastním cca 4 roky), taky mi mohl už dát vale.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Volume.jpg 
Zobrazení: 233 
Velikost: 27.3 KB 
ID: 16041  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tipuji to na zamackle tlacitko na monitoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    má to ještě záruku (acer dával 3roky)?

    jinak to vypadá na "zaseklý" tlačítko na snižování hlasitosti. zkusil bych ho "poklepat"
    pak:
    a)monitor rozebrat
    b)předat kutilovi ať spravý
    c)do servisu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    4

    Nevím, tlačítka jsou na pohled i dotek v normálu (všechny cvakaj a zasouvaj jak maj). Leda to rozebrat ...
    Prakticky jsem je nepoužíval do té doby než se mi to začalo objevovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Keď to samo začne znižovať hlasitosť až na nulu, ako to vtedy reaguje na tlačidlo na zvyšovanie hlasitosti?
    Naposledy upraveno uživatelem MiBa: 14-03-2010 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    4

    Po (re)startu a následném automatickém snižování hlasitosti při zmáčknutí jakéhokoliv tlačítka (tedy i tlačítka na zvyšování hlasitosti) pod monitorem je jediným výsledkem "zastavení" snižování hlasitosti. Jakmile zmáčknuté tlačítko pustím jde to zas dolů až na zmiňovanou nulu. Což by nasvědčovalo tomu bloklému tlačítku, ale vážně sem nic nemačkal a cca ten týden se to okno dalo vyrušit jakýmkoliv tlačítkem pod monitorem. Takže si myslím, že by to nemuselo být to seklé tlačidlo, ale něco jiného. Když se ničeho jiného nedoberem, bude rozborka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    O podobné hlouposti jsem slyšel, jestli to bylo tlačítkem si již nepamatuji, ale myslím, že říkal, že po výmněně kabelu to bylo v pořádku. Zkus odpojit kabel který propojuje reproduktory monitoru se zvuk. kartou, schválně co to udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    Taky bych to viděl na to zaseklé tl. Ale setkal jsem se i s tim že se špatnym signalovym kabelem (VGA,DVI,..) hazel do Vist monitor modrou smrt, tak že obdobně jestli v tomto případě nedělá kabel problém monitoru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od kukmaster Zobrazit příspěvek
    Taky bych to viděl na to zaseklé tl. Ale setkal jsem se i s tim že se špatnym signalovym kabelem (VGA,DVI,..) hazel do Vist monitor modrou smrt, tak že obdobně jestli v tomto případě nedělá kabel problém monitoru...
    Ale k monitoru vede ještě snad audio kabel? To DVI
    by to být nemělo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od kukmaster Zobrazit příspěvek
    Taky bych to viděl na to zaseklé tl. Ale setkal jsem se i s tim že se špatnym signalovym kabelem (VGA,DVI,..) hazel do Vist monitor modrou smrt, tak že obdobně jestli v tomto případě nedělá kabel problém monitoru...
    Ale jemu to pouze snizuje hlasitost u vestavenych reproduktoru v monitoru, zadne problemy s PC. Sice nemam tento monitor, ale mam jine (asi starsi) LCD od aceru a menu monitoru nelze ovladat z PC, pouze tlacitky. Tudiz kabel s touto chybou nema co delat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    No jasně, je to jen typ z předchozích zkušeností, s audiem má audi kabel víc společného než DVI, to si musí majitel vyzkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    35

    Pozn.:Taky bych nikdy neřekl že DVI kabel může být příčinou modré smrti
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    4

    Díky všem za příspěvky. Řekl bych, že to bude opravdu něco s těmi tlačítky. Asi se zbláznily a já to nejspíš odnesu (buď psychicky nebo finančně)
    Bude levá, pravá a pak to rozeberu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Nuž držím palce, aby nebola v "kýbli" elektronika, keď už tie tlačidlá "normálne" cvakajú.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    1

    Ahoj, dnes ráno mi nastal stejný problém. Vím tvůj dotaz je staršího data, ale třeba to pomůže jiným.... Po rozebráná cca asi 10 šroubků jsem zkontroloval tlačítka a vše se zdálo normální tak jsem to dal do hromady a problém přetrvával a to jsem už nevydržel a dvakrát praštil do tlačítek pěstí a ejhle problém přestal. Takže tlačítko volume muselo být zaseklé a nevrací se do původní polohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvýšení volume u MP3 souboru bez ztráty kvality
    Od leviathan v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 08:25
  2. PC ACER - Problém s DVD mechanikou
    Od johny55555 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 12:11
  3. System volume information_jak se do nej dostat?
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 19:45
  4. Acer problém s Mechanikou
    Od centurion_CZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 11:36