MB MSI K8N NEO3 a disky MAXTOR rady 10 a 11
Chcem sa opytat, ci niekto, kto ma tuto dosku a disk od spolocnosti Maxtor zaznamenal pri chode tochto HDD a MB nejake problemy ohladom HDD, ci uz poskodzovania alebo stracania dat na HDD, chcem si kupit novy HDD a mam vyhliadnuty Maxtor ale tie maju s nFORCE 4 velke problemy, a kedze cipset na tejto doske je 4-4x, tak chcem zistit, ci sa aj tu vyskitli podobne problemy. Za rychlu odpoved dakujem
Myslím, že jsem párkrát v minulosti využil tuto desku v komiaci s diskem maxtor a problémy jsem nezazanamenal. Přesto, pokud půjdeš do nové desky a nového disku, určitě si nekupuj Maxtor. Firma Maxtor už papírově neexistuje a nejspíš se už dál ani nebudou vyrábět pod jménem Maxtor (pokud někdo máte jiné informace, budu rád když mě vyvedete z omylu, ale takhle jsem to asi tři měsíce zpátky četl na Dailytech). Rozhodně není dobrá kombinaca Maxtor + nForce ale konkrétně s tou dvou deskou jsem problémy nezazamenal.
Len nekupuj ten Maxtor! Urcite kup Western Digital. Su tiche, spolahlive a ak ta bude dakto presviedcat ze sa velmi prehrievaju, vedz ze to robia iba niektore modely a vo vseobecnosti su to najchladnejsie disky. ;) Este celkom dobre su aj Seagate, ale medzi Seagate a WD je obrovsky rozdiel v spolahlivosti. Cize urcite WD! :D
Naprostej souhlas. Měl jsem WD2500KS a nejen že se neskutečně málo hřál, byl i tichounkej a teď mám WD3200KS a ten je snad ještě tižší, ale hřeje se už malinko víc (oproti jinejm diskům ale stále super):D
No dik chlapci za rady, nuz ja tuto dosku mam, ale chcem novy HDD, bohuzial 200 GB disky su len od MAXTORU, ine su zatial na ceste, skladom nic a 250GB WD je uz o dost masnejsi.... Nuz uvidim...
Daj se sehnat i jiný 200GB:
http://e-shop.asbis.cz/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=33175
Jinak ten poslední, to je Hitachi, nemusíš se bát, ten je taky bezproblémovej s tímhle chipsetem (myslím konkrétně tenhle typ).
http://e-shop.asbis.cz/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=33175
Jinak ten poslední, to je Hitachi, nemusíš se bát, ten je taky bezproblémovej s tímhle chipsetem (myslím konkrétně tenhle typ).
OK dik za snahu, ale u nas v SR je to trosku horsie, nuz skusim este asbis.... Tam som nehladal..... A Segate je u nas hrozne draha.... ;)
Nuz mohol by byt problem pri reklamacii, ale mna ako zakaznika to trapit nemusi, pretoze to vyreklamovat musia.....
Já mam maxtor a 20GB (UltraATA 133,2 MB,DiamondMax8) a je lepší než Seagate 80GB (Sata, 8 MB cache, NCQ, řada 7) nebo Seagate 40GB (ATA100, 2MB,řada 4). Tichej (narozdíl od těch seagatů) a výkonej (větší konstatní přenosová rychlost, menší zatížení CPU, nižší přístupová doba, jen trochu menší Burst Speed než ten 80GB Seagate).
Nemozem si pomoct, ale pre mna je SEAGATE predrazeny smejd.... Neviem, ale po niektorych testoch u mna tieto disky skoncili a za ich cenu sa daju casto zohnat aj WD (momentalne stastny majitel WD250GB, SATA/300), ktore maju vetcsiu kapacitu..... Proste Segate je u mna mrtvy :)
Zajímavé... s disky WD a Seagate mám naprosto rozdílné zkušenosti (nepřímo, informace od bratra). Doma jsem měl vždycky Seagate a nikdy jsem si nestěžoval (proto jsem si i teď koupil Seagate). Z doslechu mám o WD špatné zprávy - co se týče spolehlivosti, podvodů při marketingu a jiných věcí. Moc si toho nepamatuju, ale taky jsem chtěl jít do WD, ale bratr mě vždycky přesvědčil o opaku, když jsem stavěl někomu PC... já mu věřím a se Seagate nemám problém.
BTW - podle toho, co jsem o nekompatibilitě některých SATA/300 disků s nForce4 slyšel, je to prý otázka FW. Můj SATA 3.0 Gb/s Seagate má FW nový a nemám problém. To jenom na okraj.
BTW - podle toho, co jsem o nekompatibilitě některých SATA/300 disků s nForce4 slyšel, je to prý otázka FW. Můj SATA 3.0 Gb/s Seagate má FW nový a nemám problém. To jenom na okraj.
[quote=wizaard]BTW - podle toho, co jsem o nekompatibilitě některých SATA/300 disků s nForce4 slyšel, je to prý otázka FW. Můj SATA 3.0 Gb/s Seagate má FW nový a nemám problém. To jenom na okraj.[/quote]
No novy FW toho vela nespravi, a to hlavne pri Maxtoroch, ktore maju s tymto cipsetom neskutocne problemy a tu plati, ze cim novsi FW tym je kompatibilita horsia aj preto som nakoniec isiel do WD... Nuz ja neviem, ale aj v testoch aj vsade na nete je WD hodnotene kladne... Tazko povedat.. Je to asi vec skusenosti.. Ja napr. obhajujem vsade kade chodim MB od MSI a velal udi ma presvieca, ze je to smejd a ze sa to kazi, no ja zatial take skusenosti nemam a povazujem MSI za dobreho vyrobcu MB...S MB od MSI som nemal problem a to uz so mnou prezili hoco (kazdy si chce vyskusat overcloking a ja nie som vynimka) a zatial idu, dufam, ze to aj tak ostane...
No novy FW toho vela nespravi, a to hlavne pri Maxtoroch, ktore maju s tymto cipsetom neskutocne problemy a tu plati, ze cim novsi FW tym je kompatibilita horsia aj preto som nakoniec isiel do WD... Nuz ja neviem, ale aj v testoch aj vsade na nete je WD hodnotene kladne... Tazko povedat.. Je to asi vec skusenosti.. Ja napr. obhajujem vsade kade chodim MB od MSI a velal udi ma presvieca, ze je to smejd a ze sa to kazi, no ja zatial take skusenosti nemam a povazujem MSI za dobreho vyrobcu MB...S MB od MSI som nemal problem a to uz so mnou prezili hoco (kazdy si chce vyskusat overcloking a ja nie som vynimka) a zatial idu, dufam, ze to aj tak ostane...
Chipset nForce4 ma obecne problemy s kompatabilitou nejen s disky Maxtor, ale i s disky znacek Hitachi a Seagate. Problem se muze a nemusi vyskytnout, zalezi opravdu na (ne)stesti. Ja uz mam takhle treti Hitachi (predchozi dva namluvy s nForce4 nerozdejchaly a musel jsem je reklamovat). Docela dobre se da o tomto problemu pocist na http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=8171, ale chce to dost casu (ma to pres 20 stran).
Nuz pravda, dobry typ, nuz hej aj Seagate aj Hitachi ale v ovela mensej miere ako Maxtor... Nuz bolo by celkom zaujimave zistit ci je nejaky rozdiel medzi nFORCE 4 a 4-4x cipsetom, ci maju rovnake neduhy a problemy.... Kupil som WD a pokoj a spokojnost
No, podle toho, co vím, je nForce4 plnokrevník s 1000MHz HT a nForce4-4x 800MHz HT, protože nForce4-4x byly vadné čipsety nForce4 revize A2, takže aby je prodali, udělali novou sérii nForce4-4x HT 800MHz. Zajímavé ale je, že já mám na desce nForce4-4x revize A3...