Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: everest

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    19

    pro měření teplot používám everest, ale dnes jsem si domů přivezl fungl nevej comp a everest mi píše že mám unknown základní desku, přitom mám MSI K9N Platinum. nevíte čím by to mohlo být??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od davka
    pro měření teplot používám everest, ale dnes jsem si domů přivezl fungl nevej comp a everest mi píše že mám unknown základní desku, přitom mám MSI K9N Platinum. nevíte čím by to mohlo být??
    budeš si muset sehnat novější verzi Everesta, nic víc, nic míň
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    114

    Nechci zakladat nove tema, tak to hodim sem. Everest Ultimate posledni verze co jsem si stahnul mi ukazuje u RAMek, ze maj BUS 400mhz, coz je blbost. BIOS a ofic. soft k desce ukazuji 800. Mam pretaktovano e2160 @ 2880 (9x320) s delickou 2.5 (ted si nejsem uplne jistej), coz vychazi akorat na 800mhz pro pameti... myslite, ze je problem v Everestu nebo jinde?
    Naposledy upraveno uživatelem Resurrection: 04-12-2007 v 11:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jistě že v Everestu, jedou ti normálně na 800MHz
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 04-12-2007 v 12:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Resurrection Zobrazit příspěvek
    ....myslite, ze je problem v Everestu nebo jinde?
    To neni problem, to je proste fakt normalne ti jedou na 800Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784



    problem je mezi zidli a klavesnici

    jsou to DDR, 400MHz jse skutecny takt, efektivni je 800MHz... zrovna se divas na kolonku kde everest ukazuje realny takt
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Everest ukazuje frekvenci pamětí zcela korektně. Doporučuji o této problematice něco nastudovat.

    Dobrý výchozí bod je Wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Double_data_rate
    http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM
    http://en.wikipedia.org/wiki/DDR2_SDRAM
    http://en.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Přesně tak, těch 400MHz je I/O Bus clock.
    "Reálná" frekvence je 200 MHz.

    Kdysi se to tady už hodně řešilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    129

    Everest mi ukazuje takt pamětí 800 Mhz což je pitomost protože mám děličku na 2 a FSB je 450 (450*8=3600) a v Biosu mám 900 Mhz tak nevím jestli je chyba everstu nebo lže Bios. Jinak everest ukazuze Bus 450 Mhz. tak nevím jestli mi opravdu ramky frčí na 900 Mhz nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    a divas se urcite na spravnou kolonku? nedivas se na SPD?

    radsi sem dej screenshot kde se na tu frekvenci divas, at vime jestli se tady bavime vsichni o tom samem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    129

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    a divas se urcite na spravnou kolonku? nedivas se na SPD?

    radsi sem dej screenshot kde se na tu frekvenci divas, at vime jestli se tady bavime vsichni o tom samem
    jé pardon, koukal jsem se na SPD memory moduly. a kde teda najdu v everestu takt pamětí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    treba nastroje -> benchmark cache a pameti -> spustis benchmark a mezitim ti to vypise vsechno co te jen napadne
    nebo taky nastroje -> everest CPUID
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    129

    jojo než jsem si to přečetl tak jsem to našel přesně tam jak říkáš. jinak dík . je tam teda 900 MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Everest Ultimate
    Od digdaf v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 17:56
  2. Fotron everest 800 W
    Od The Jackal v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 15:12
  3. Nový Everest
    Od Letis v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-02-2009, 23:46
  4. everest
    Od sapin II v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 09:36
  5. Teplota MCP (Everest)
    Od Luoslav v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 20:49