Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Přetaktování E6850

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Zdravím potřeboval bych pomoc s přetaktováním procesru E6850 já se sám dostanu na 3.2Ghz a jak přidám víc tak to padá. můj postup je že snížím děličku pamětí na 667 míň to nejde, nastavím časováni na 4-4-4-12. nastavím ručně frekvenci pce-e na 100. zvedám FSB. pokud to dám na 355 vše je v pohodě ale jak to zvýším na 377 tak system najede ale spustím jakýkoliv program na ověření stability tak to po pár vteřinách spadne. děkuji všem předem za rady.

    moje sestava: CPU: E6850; ZD: asus P5K; Paměť: DDR2 A-Data EE 1066Mhz (4Gb); zdroj: forton 500 blue storm; GPU: Gigabite GTX 260
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dej sem screenshot z CPU_Z (první záložka a memory) při 377fsb.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od michi11 Zobrazit příspěvek
    Zdravím potřeboval bych pomoc s přetaktováním procesru E6850 já se sám dostanu na 3.2Ghz a jak přidám víc tak to padá. můj postup je že snížím děličku pamětí na 667 míň to nejde, nastavím časováni na 4-4-4-12. nastavím ručně frekvenci pce-e na 100. zvedám FSB. pokud to dám na 355 vše je v pohodě ale jak to zvýším na 377 tak system najede ale spustím jakýkoliv program na ověření stability tak to po pár vteřinách spadne. děkuji všem předem za rady.

    moje sestava: CPU: E6850; ZD: asus P5K; Paměť: DDR2 A-Data EE 1066Mhz (4Gb); zdroj: forton 500 blue storm; GPU: Gigabite GTX 260
    Vypli ste všetky šetriace funkcie ? EIST a C1E či ako sa to volá ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Časování 4-4-4-12? Raději bych to nastavil na víc, nebo nechal na SPD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    tak tady jsou ty screeny jsem po noční tak tu budu až odpoledne.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-Z 377.jpg 
Zobrazení: 284 
Velikost: 138.2 KB 
ID: 16377   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: everest.jpg 
Zobrazení: 203 
Velikost: 82.4 KB 
ID: 16378  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Podle mě už nestačí Vcore. Zkus lehce přidat na 1.4V a uvidíme jestli to bude stabilní. To samé zjistíš když přepneš násobič natvrdo na 6* - pokud to přestane padat, je to procesorem. Jestli ne, začnem řešit paměti, fsb, atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Podle mě už nestačí Vcore. Zkus lehce přidat na 1.4V a uvidíme jestli to bude stabilní. To samé zjistíš když přepneš násobič natvrdo na 6* - pokud to přestane padat, je to procesorem. Jestli ne, začnem řešit paměti, fsb, atd..
    CPU voltage jsem dal v biosu na 1,4V ale v CPU-z mě to ukázalo jen 1,36. tak jsem dal v biosu voltage na auto a udělal jsem druhou variantu a nasobic jsem dal na tvrdo na 6*377 a to je v pohodě.
    No a ta voltage jsem jí teď zkoušel znovu ať nastavim co nastavím je tam pořád stejně tak se asi bude muset něco vypnout ale co to netuším?
    Naposledy upraveno uživatelem michi11: 08-04-2010 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zkus se dostat na 400fsb s násobičem 6*. Pokud to bude stabilní, přidávej postupně násobič až kolik to unese. Pak taky přidávej napětí (musí to fungovat, zkus třeba 1.45V). Jo a teplota v zátěži nesmí přes 72°C tak to hlídej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    tak mam to na 400fsb a 6* stabilní 7* stabilní už půjdu zkusit 8* ale potřebuji poradit jak zvednout voltage na jadru protože v biosu to nastavím ale stejně si to reguluje podle potřeby nevím jakou funkci mám vypnout abych mohl voltage nastavit manualně. přikládám foto biosu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obr.006.jpg 
Zobrazení: 211 
Velikost: 291.5 KB 
ID: 16385   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obr.007.jpg 
Zobrazení: 176 
Velikost: 326.8 KB 
ID: 16386   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obr.008.jpg 
Zobrazení: 189 
Velikost: 286.7 KB 
ID: 16387  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No je to pod položkou CPU Voltage, nikde jinde to nehledej. Přepni na manual, případně ručně zvol třeba 1,45V, pak ulož nastavení a mrkni do CPU_Z. Pokud ani to nepomůže, podívej se jestli pro tvojí desku nevyšel nový bios, který např. takovýto bug může opravovat.

    Jinak 400fsb super, ted jen pohrát si s tim napětím a 3,6Ghz máš doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    na 8* stabilní dal jsem tam 9* a voltage 1,4 i 1,45 a nespusti se mi ani systém napíše mi to toto:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obr.009.jpg 
Zobrazení: 200 
Velikost: 499.6 KB 
ID: 16388  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No je to pod položkou CPU Voltage, nikde jinde to nehledej. Přepni na manual, případně ručně zvol třeba 1,45V, pak ulož nastavení a mrkni do CPU_Z. Pokud ani to nepomůže, podívej se jestli pro tvojí desku nevyšel nový bios, který např. takovýto bug může opravovat.

    Jinak 400fsb super, ted jen pohrát si s tim napětím a 3,6Ghz máš doma.
    bios mám nejnovější
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od michi11 Zobrazit příspěvek
    na 8* stabilní dal jsem tam 9* a voltage 1,4 i 1,45 a nespusti se mi ani systém napíše mi to toto:
    Tak si najdi, co ta chyba znamená.... tipuju,že to nedávaj ramky, budeš je muset podtaktovat, nebo jim přidat voltáž.
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 09-04-2010 v 19:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ramkama to být nemůže, když jediné co mění je násobič (na 8*400 jede, na 9*400 ne). Musí to být procesorem.

    Když dáš na 8*400 1.4V a pak 1.45V.. vidíš změnu v CPU_Z?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Ramkama to být nemůže, když jediné co mění je násobič (na 8*400 jede, na 9*400 ne). Musí to být procesorem.

    Když dáš na 8*400 1.4V a pak 1.45V.. vidíš změnu v CPU_Z?
    ať nastavím jakoukoliv hodnotu voltů procesor nebo deska si řídí volty sama musím asi neco vypnout nebo přepnout ale nevím co?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 20:27
  2. Core 2 Duo E6850 - hodnoty v CPU-Z???
    Od Primergy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 00:36
  3. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48
  4. Intel core 2 duo e6850 box Prosím o Radu
    Od Hanzos v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 07:14