Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: K9N2 Diamond - zvuk, obraz, lan

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ahoj, koupil jsem starší desku bez příslušenství K9N2 Diamond.
    1. Zjistil jsem, že chybí standardní konektor na výstup zvuku jack, protože origo je s deskou zvuková karta a tu mi k tomu neprodali.
    2. Předem jsem si koupil radukci na DVI D-Sub, ale nedošlo mi, že DVI-D je bez analogové složky a nemůžu připojit LCD, které má jen D-Sub konektor. Tudíž jedu na x let starou PCI grafiku abych vůbec viděl obraz.
    3. Nedaří se nainstalovat Realtek 8211BL ovladač, tak musím mít zase starou PCI síťovku, abych se připojil na net. Systém XP prof. sice detekuje síťový adaptér, ale hlásí chybu při instalaci ovladače, že ovlačač neobsahuje informaci o harware.

    Nechce se mi dokupovat zvukovka a grafická karta, když je integrovaná solidní, tak bych potřeboval poradit jak to vyvést z mainbordu jinak a poradit jak nainstalovat LAN, když není v seznamu od výrobce Realtek co nabízí systém při instalaci driveru. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zvukovka neni integrovana.
    U toho DVI neni analog zapojeny na desce? Docela me prekvapuje, ze u ty MSI chybi HDMI + DSUB/DVI + DSUB... Zkousel jste plne zapojenou DVI redukci?

    edit: ovladace pro prvni sitovku (Realtek 8111) jsou pouze pro Visty, pro druhou sitovku jsem je pro jistotu nenasel vubec (hledal jsem pouze na realtek.cz)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-04-2010 v 15:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Zvukovka neni integrovana.
    U toho DVI neni analog zapojeny na desce? Docela me prekvapuje, ze u ty MSI chybi HDMI + DSUB/DVI + DSUB... Zkousel jste plne zapojenou DVI redukci?
    Je tam jen DVI-D a do něho nejde zastrčit redukce DVI D-Sub, protože redukce má 4 piny navíc pro analog a DVI-D nemá pro ty čtyři piny dírky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jaky ctyri dirky? Zkousel jste tedy plne zapojenou redukci nebo ne? Troufam si tvrdit, ze tam padne jako ulita


    edit: tak uz to vidim - TO JE NEUVERITELNEJ MASAKR Strasna to slepenice Jedine tedy sehnat tu zrejmenedostatkovou redukci "MSI" spesl do HDMI nebo vylomit ty ctyri piny v redukci
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-04-2010 v 16:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ty 4ři piny se nemůžou vylomit, protože ty jsou právě na vedení analogovýho signálu, to už jsem zjistil. Pak by ta redukce vůbec nešla ani na jiný grafice. A HDMI je asi taky pouze digitál bez analogu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    chip Realtek 8211 BL
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 11-04-2010 v 16:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    chip Realtek 8211 BL ne 8111 je na desce
    Ano, to je druha sitovka - jak jsem psal, na tu jsem ovladace pro jistotu nenasel vubec

    Jak rikam - slepenice brutalni, neni vychodiska Aneb jak si MSI predstavuje hi-end

    edit: na druhou stranu me unika smysl pripojovat lcd analogem Ale to je mozna moje vina
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    LCD mám FP557 a to má jen analog asi kvůli tomu, že tenkrát nebyly GK s DVI tak rozšířený. Už jsem ho našel ten druhý realtek. mrňous se schoval za chladič
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Stáhnul jsem ten ovladač z Realteku 8111 a ten horní Lan konektor už funguje, tak se mi uvolnilo jedno PCI kdybych koupil nejakou PCI zvukovku, jestli to jinak nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    LCD mám FP557 a to má jen analog asi kvůli tomu, že tenkrát nebyly GK s DVI tak rozšířený.
    Nesnazite se mi namluvit, ze v roce 2002 nebylo mozne sehnat grafiku s DVI (ktery bezne mivaly grafiky typu GF2!)

    edit: ne, jinak nez pridanim zvukovky do pci/pcie to opravdu nepujde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Já měl v tu dobu GF2 bez DVI a vůbec jsem neměl páru o nějakým DVI, takže jsem nepřemejšlel o jiným konektoru u LCD, než který mi pasoval na grafiku. Možná to existovalo, ale já v tu dobu byl rád, že poznám počítač od gramofonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...zrejme jste mel nejakou "osekanou" s 64bit sbernici (nebo low-profile) protoze dvi se opravdu normalne osazovalo. Tedy pokud nehovorim o "spesl" slepenicich jako je treba tahle (i jine) deska...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Obraz filmu jde dřive než zvuk
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2011, 10:39
  2. Jde zvuk, obraz ovšem nejde
    Od Perny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 17:36
  3. MAXPOWER PZ-500 - ani obraz,ani zvuk
    Od Best v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 15:59
  4. PowerDVD6-obraz a zvuk
    Od David a* v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 19:37
  5. Askey Tview99 - obraz a zvuk
    Od kopo55 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-05-2007, 16:38