Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Intel CPU uCode Loading Error! Asus P5DL2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Zdravím všechny,

    Strašně úrpsím o radu,koupil jsem počítač a ten nechce najíždět.Někdy najede až po minutě,někdy i déle.Ale jak najede,tak hned hlásí chybu "Intel CPU uCode Loading Error!" a CPU fan error. Po stisknutí klávesy F1 počítač naběhne.
    Něco jsem se dočetl - flash BIUSU,ale nějak ho nemohu najít. Mohu poprosit někoho,kdo mi najde přímo BIOS pro mě? Moc děkuju!!!!
    Deska Asus P5DL2 měla by to být tahle http://www.az-pocitace.cz/z/561601/a...ie-sata2-gl-au

    Jaký tam je procesor nevím přesně,nevím jak zjistit.Ale podle dostupných informací co bylo psané u inzerátu je Duální Pentium 2x3,0 mhz. Popřípadě dejte vědět jak to zjistím a já to dopíšu.

    Moc díky za všechny rady jak se toho zbavit.Nechce se mi pokaždé čekat 5minut než vůbec najede počítač.Pak vše funguje normálně.

    Fakt díky,Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    82

    Doleha ti spravne chladic? Je spravne zapojen konektor chladice?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    1. Pomocí Del vlez do biosu a opiš si nejdřív všechny nastavení (zejména v jakým režimu máš disky - Main/IDE configuration/Configure SATA as ... atd., protože pokud to po resetu biosu bude jinak, pokud jsou tam XP, nemusely by nabíhat takže minimálně tyhle položky je dobrý vrátit).

    2. Zkus jako první vyresetovat bios: odpojit počítač ze zásuvky (!!!), vyndat baterii z desky, přendat CLRTC jumper (na desce vpravo dole - viz strana 2-20 [42] manuálu k desce), chvíli nechat (píšou 5-10s), vrátit zpět, vrátit baterii, zapojit do zásuvky, zkusit zapnout. Při startu mačkat Del, vlézt do biosu a pro jistotu ještě zvolit Exit/Load Setup Defaults.

    3. Pokud to nepomůže, zkus update biosu. Verzi, jakou máš, je vidět buď na POST screen, anebo přímo v biosu pod Main/System information (a tam je mimo jiné vidět i typ procesoru, ovšem pokud ho bios nepodporuje, možná tam nebude přesně). Přesnej název procesoru lze zjistit např. v XP pomocí nástroje CPU-Z. Btw. v CPU-Z si zkontroluj i přesnej název desky a verzi biosu, je to tam taky (abys nestáhnul bios k mírně odlišný desce, nemusel by fungovat dobře). Potom tady zadej do okýnka vlevo nahoře tvůj model desky, a vyber pak ten správnej, zvol OS (asi XP vcelku jedno co se týká biosu ten není závislej na OS), a stáhni si poslední bios (pro P5LD2 jsou tam nějaký poslední beta verze, pokud chceš mít jistotu tak stáhni poslední ne-beta 1903, ale ty bety by IMHO mohly jít ok, a podle popisu jsou tam nějaký bugfixy).
    Flashovat je nejjednodušší pomocí EZ-Flash - nahrát bios na disketu, musí se jmenovat P5LD2.ROM tak kdyžtak přejmenovat (nejlíp pak ještě zkotrolovat jestli jde z diskety dobře přečíst - pozor, může zůstávat v cache takže se ve skutečnosti nečte z diskety, proto je dobrý to zkusit v jiným PC, anebo vyndat disketu, pokusit se na ní dostat v Tento počítač - vypíše chybu - , vložit disketu znova a zkusit čtení, pak už by měl opravdu číst z diskety; i když EZ Flash se stejně před zahájením flashe načítá celej soubor do paměti takže by taky řek že to nejde přečíst a nemělo by se to pokazit), po startu počítače stisknout Alt+F2 a pak už by měl proběhnout flash sám (strana 4-7 [67] v manuálu k desce).

    4. V Biosu po restartu znova Exit/Load Setup Defaults, případně, pokud to pořád nepůjde, opakovat clear biosu podle bodu 2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Chladič jsem měl vydělanej. Řekl bych že moc dobře nesedí (neměl jsem pastu,dnes jí tam budu dávat.) Konektor sedi-kontrolován.Ventilátor se točí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, tak ten chladič dořeš ještě před případným updatováním biosu, aby tam byla pasta a dobře se chladil jinak může dělat chyby a update biosu by se pak taky nemusel úplně dobře podařit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Je velký problém,když nemám disketovku?Natož nějakou disketu? Dá se to udělat třeba z USB či CD?

    Dnes zkusím reset biosu,dát novou pastu a popřípadě pozjišťuju přesně CPU ve WIN,pokud naběhnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Je mi právě divné,že tak dlouho nic nebíha (monitor je stále bez signálu z PC) Po nějaké době se teprve rozjede ten monitor a tam je ta hláška.. Nejsem si jist,ale v biosu s teplotou byly dvě vrchní hodnotu. První tuším kolem 70° a druhá kolem 45°C nevím teď která co znamená.Zkusím to večer nějak opsat.
    Ale každopádně tu pastu dám novou,ale nevěřím,že by to mělo být tím.Když počítač zapínám studený,tak by snad měl aspoň na poprvé hned najet,než se ohřeje,ne?
    Moc dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Nejdřív hlavně zjisti, co za procesor máš v PC. Ani nemusíš do windows, když už budeš mít sundaný chladič, není nic jednoduššího než to na procesoru přečíst. Jestli ti to nic neřekne, tak si opiš údaje a dej to sem. Pak se může řešit co dál .
    A taky zjisti přesný typ desky, Asus P5DL2 se dělala ve více verzích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, jestli to pojede z CD nebo USB si jistej nejsem (ačkoliv recovery by z CD ject mělo) zkusit to můžeš (doma mám taky jednu asus desku v pc bez diskety a nějak jsem jí updatnout dokázal, ale už si nepamatuju přesně jak, ale nejspíš jsem z CD nebo usb nabootoval a použil utilitu Afudos, což je o trochu obtížnější postup).

    Lze provést update i z windows ovšem z toho bych osobně měl trochu obavu (vždycky se snažím flashovat buď přímo nebo nejvýš z DOSu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Problém "Intel CPU uCode Loading Error!" je zpravidla způsoben těmito příčinami:

    • Nekompatibilní procesor (ověř zde)
    • Starý BIOS (nahraj aktuální)
    • Vadný BIOS (zkus Clear CMOS, popř. přeflashování)

    Pokud by nic z toho nepomohlo, tak je vadná deska, či procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    OK, zatím moc díky!
    Dnes koupím pastu,opíšu vše z procesoru,provedu restart biosu.
    Opíšu přesný typ deskya vše vám sem poskytnu,aby jste mě přesně poradily.
    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Koukam, ze dneska bylo plodne dopoledne.

    Co se tyce ty chyby vetraku - nemas ho nahodou zapojeny do spatneho konektoru? U konektoru byva napsano k jakemu ucelu by mel slouzit (aby deska mohla priradit jednotlivy vetraky k odpovidajicim teplotnim cidlum).

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Tkže reset biosu nepomohl.

    Na desce napsáno:
    Asus A5LD2 rev 1.036

    Na procesoru napsáno:
    Intel Pentium
    945 SL900 Costa Rica
    3,40GHz/4M/800/05A
    3629A240

    V BIOSu napsáno:
    AMIBIOS
    -version 1103
    buld date 03/20/2006

    Procesor - Intel pentium CPU 3,40GHz
    Speed - 3400MHz
    Count - 2

    FSB 800MHz ; L2 cache 4096kB

    Teplota CPU - 51°C , desky 40°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Hmm, takže si trochu zavěštím:

    Citace Původně odesláno od rusis Zobrazit příspěvek
    Na desce napsáno:
    Asus A5LD2 rev 1.036
    Opravdu? Nebo je to překlep, a jde o Asus P5LD2?

    Citace Původně odesláno od rusis Zobrazit příspěvek
    Na procesoru napsáno:
    Intel Pentium
    945 SL900 Costa Rica
    3,40GHz/4M/800/05A
    3629A240
    IMHO jsi se překoukl, protože procesor s takovým sSpec neexistuje. Pravděpodobně půjde o SL9QQ. Jde o procesor v revizi D0, jež je podporován až od BIOSu 1302. Čili musíš updatovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Zdravím,
    Omlouvám se za za ten typ desky,ANO je to P5DL2!!! A na tom procesoru je možnéže je to SL9QQ tam to opravdu nešlo moc přečíst...

    Takže kluci moc dík za rady,ale ještě potřebuju doporučit tu verzi BIOSu http://support.asus.com/download/download.aspx

    A nějaký postup jak to tam nahrát. Přes tu disketovku to asi neklapne,protože prostě není ani disketa Opravdu to nejde přes USB nebo tak nějak?

    Díkej Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední