Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Po výměně procesoru AM2 nefunguje obraz.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    13

    Dobrý den,
    mám základní desku AM2 M2NPV-MX ve které byl osazen procesor Sempron 3000 a tak jsem se rozhodl pro ,,upgrade,, na Athlon 64 X2 4400 které jsem měl možnost výhodně koupit.
    Avšak po osazení nového procesoru nejde žádný signál do monitoru. Ani když jsem zkusil osadit dedikovanou PCI-E kartu Geforce 8600.
    Jako vedlejší jev se točí zdroj Fortron 300W tak, že už vrčí (a to dost).
    Jinak deska svítí, disk se točí, chladič CPU se točí, zdroj se točí ale do monitoru nejde žádný obraz.
    Předem děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Resetovat BIOS jsi zkoušel ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Reset biosu proběhl? tzn. vyndat baterku na základní desce tak na 5 minut
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    13

    Proběhl nepomohl, přiznám se že až teď, ale snad to na to nemělo vliv.
    Ten procesor jsem neměl možnost otestovat, myslíte že ji mohl zničit?
    Zatím jsem nepotkal nefunkční procesor.
    Deska je asi v křemíkovém nebi :-(
    Kdyžtak mám vyhlídnutou náhradu ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53678 ) , ale jelikož nevím proč odešla, tak se bojím aby tahle nedopadla stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od elmiki Zobrazit příspěvek
    Proběhl nepomohl, přiznám se že až teď, ale snad to na to nemělo vliv.
    Ten procesor jsem neměl možnost otestovat, myslíte že ji mohl zničit?
    Zatím jsem nepotkal nefunkční procesor.
    Deska je asi v křemíkovém nebi :-(
    Kdyžtak mám vyhlídnutou náhradu ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53678 ) , ale jelikož nevím proč odešla, tak se bojím aby tahle nedopadla stejně.
    to jako že už asi se sempronem nefunguje?
    jinak ta deska co sis vybral je dost drahá na to jaký je lowend
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    13

    Bohužel už nefunguje ani se sempronem :-(
    Vím že je dražší, ale já potřebuji aby měla ten širokej konektor pro starou tiskárnu, byla AM2+ a měla pokud možno DVI konektor pro monitor, jelikož tu grafárnu budu muset vrátit.
    Myslíte že by ji mohl zničit ten procesor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    sem ti chtěl napsat že ltp port (ten růžový) má spousta desek připravenej a že se dá sehnat redukce (ty se dávali do starých pc), ale jak koukám po netu tak je problém najít i její fotku natož nějakou cenu (fotka je tady )

    jestli dokážeš tuhle věc sehnat tak pak by byla lepší
    Biostar A785GE - AMD 785G o něco málo dražší a máš tam novější chipset

    jinak procesor jí v pohodě moh zničit (jestli už nejde co jinýho by jí zabilo)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    13

    Nic jiného ji snad zničit nemělo, vše zůstalo při starém.
    Snad mě jen překvapil ten zdroj, že začal tolik chrčet (jako porouchaný ventilátor). Vím že 300W není moc, ale spotřeba PC s Athlonem 64 X2 + základní deska + 1x HD + 1x DVD + 2x 256 RAM přece nemůže brát víc než 200W, což by měl ten Fortron 300W s přehledem dát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od elmiki Zobrazit příspěvek
    Snad mě jen překvapil ten zdroj, že začal tolik chrčet (jako porouchaný ventilátor). Vím že 300W není moc, ale spotřeba PC s Athlonem 64 X2 + základní deska + 1x HD + 1x DVD + 2x 256 RAM přece nemůže brát víc než 200W, což by měl ten Fortron 300W s přehledem dát.
    Otázkou zůstává, v jaké je (byl) zdroj kondici. Větší odběr nového CPU ho mohl poslat do křemíkového nebe a vzal s sebou i desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Po výměně procesoru nefunguje obraz.
    Od Cruze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2014, 23:14
  2. Po výměne grafické karty nenajede obraz
    Od curtissek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-05-2011, 13:53
  3. Windows 7: Po výměně procesoru se sekají prohlížeče
    Od ...No...Name... v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 13:37
  4. DDR1: Snížení taktu pamětí po výměně procesoru
    Od Barnabas v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 18:39
  5. Procesory: Po výměně procesoru nenabíhá počítač
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 23:07