Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kolik pameti doporucujete?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    Dobry den,

    pocitac s Win XP slouzi pro domaci pouziti, prevazne se jedna o programy Thunderbird, Firefox, Open Office, Skype apod., casto pustene vsechny najednou. Zadne narocne hry. Momentalne je v pocitaci 2 x 512 MB RAM a pocitac je pomerne pomaly. Chtel bych se zeptat, kolik byste doporucovali RAM? Myslite, ze by stacilo prikoupit 1 GB RAM nebo radeji 2 GB? A v jakych kombinacich je koupit (napr. radeji 2 x 1 GB nez 1 x 2 GB apod.), aby spolu optimalne stare i nove/a pameti fungovaly?

    procesor AMD Athlon 64 3500+ (socket AM2) BOX
    paměti 2X Kingston DIMM 512MB DDR II 667MHz KVR667D2N5/512
    deska ASUS M3N78 PRO

    Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    dokoupil bych 2x 1GB ... 3GB je na bezne pouziti akorat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    dokoupil bych 2x 1GB ... 3GB je na bezne pouziti akorat
    Dobry den,

    dekuji za radu. Tyto pameti by se podle toho pak asi jevily jako idealni: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35608

    Uvazuju jeste takto: deska podporuje Dual-Channel DDR2 -1066/800/667/533 a rozdily 2 x 1 GB pri 1066 a pri 667 je cca 60 Kc. Puvodni pameti maji uz pres tri roky, kdo vi, jak dlouho jeste vydrzi. Jestli by nebylo lepsi koupit treba 2 x 1 GB 1066, ovsem aby zase ale jel ten Dual Channel. Doporucuje se, jak jsem se docetl, stejny vyrobce pameti a stejne parametry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    - najprv by som si pozrel koľko RAM je použitých keď je PC pomalé (task manager)
    - FF, Opera, antivír a spol. vedia dať takémuto PC zabrať
    - mám podobné CPU 3800+/2GB a situácia je niekedy zhodná, CPU "šrotí" na 100%, RAM max na 0,8GB

    Niekoľko otázok než dôjde k nákupu RAM:
    - na koľko je nastavený SWAP?
    - kedy bol naposledy defragmentovaný disk? - na SHW je Deflaggler
    - disk je IDE alebo SATA? - zmena z IDE na SATA bude prospešná a po zmene PC bude použiteľný
    - toto PC bude ešte používané viac než jeden rok? Aby ten upgrade mal zmysel.

    RAM 667/800/1066?
    - lacnejšie sú DDR2/800 a svoj účel splnia. S pôvodnými sa dohodnú a celková RAM 3GB je dosť.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39061

    PS: keďže RAMky na tejto MB pri viac ako dvoch osadených slotoch idú iba ako dualkanál, treba kúpiť 2x1GB alebo 2x512MB.
    Teraz pri dvoch osadených slotoch môžu/nemusia byť v režime dualkanal - záleží na osadení do slotov.
    Ak tie pôvodné časom odídu, tak zostane v PC zase 1GB RAM ak kúpite 2x512 (čiže budete tam kde ste dnes).
    Naposledy upraveno uživatelem MiBa: 18-04-2010 v 16:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3

    Dobry den,

    mate uplnou pravdu, vubec nejhorsi situace je, kdyz se aktualizuji databaze antiviru nebo scanovani, to pak je PC uplne k nepouziti.

    - disk je jeste IDE. SATA disk by asi vyrazne pomohl, kdyz by doslo na swap, ale kapacita na hdd je dostatecna a neplanuju tudiz kupovat novy hdd.

    - Pocitac ma tri roky, ale puvodni deska od Gigabyte odesla asi 2 tydny pred skoncenim 3 lete zaruky, byla vyreklamovana za novou, vyse jmenovanou desku od ASUSu. Win XP se dokonce i po zmene zakladni desky podarilo obnovit, ale za cenu 1650 chyb v registrech. Registry jsem procistil pomoci McAfee. Take jsem defragmentoval hdd, to vse cca pred 3 tydny.

    - PC bych rad jeste nejakou dobu pouzival vzhledem k uplne nove zakladni desce a investice 2 x 1 GB DDR2/800 za cca 1000 Kc si myslim, ze by se vyplatilo.

    - swap byl nastaveny od cca 600 MB do cca 1 400 MB, zvysil jsem vlastne hodnoty vcera na 2048 MB. K hlasenim o male hodnote virtualni pameti zatim nedoslo, ale moc zatezovany pocitac jeste nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Počítač byl pomalý i před výměnou základní desky, nebo až po? Vzhledem k tomuhle:
    Citace Původně odesláno od xmartim1 Zobrazit příspěvek
    Win XP se dokonce i po zmene zakladni desky podarilo obnovit, ale za cenu 1650 chyb v registrech.
    bych napřed zkusil čistej instal systému na Asus desku....

    Pokud to nepomůže, tak 2x1 GB ram by mělo stačit, se stávajícíma bych je nemíchal. Jejich kombinování bude znamenat, že ty nový by taky jely jen na 667 MHz, i když koupíš 800MHz.
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 18-04-2010 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Počítač byl pomalý i před výměnou základní desky, nebo až po? Vzhledem k tomuhle:bych napřed zkusil čistej instal systému na Asus desku....

    Pokud to nepomůže, tak 2x1 GB ram by mělo stačit. Kombinace se stávajícíma ovšem bude znamenat, že ty nový pojedou taky jen na 667 MHz, i když koupíš 800MHz.
    suhlas s Husky. Prv by som vyskusal ten cisty install systemu. Na to tvoje pouzitie by tych 1GB RAM malo stacit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od xmartim1 Zobrazit příspěvek
    vubec nejhorsi situace je, kdyz se aktualizuji databaze antiviru nebo scanovani, to pak je PC uplne k nepouziti.
    Z vlastní zkušenosti vím, že když antivir skenuje, tak je to nepoužitelné většinou díky 100% vytížení procesoru, tady ale nejspíš bude záležet na programu.

    Každopádně dokoupením RAM se nic nezkazí, ale jak napsal husky, nejdřív zkusit tu čistou instalaci (většinou se to po výměně desky bez toho neobejde)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kolik pobere WIN 7 32bit paměti RAM?
    Od vinnetou v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 29-08-2013, 10:52
  2. Kolik operační paměti máte ve svém hlavním PC?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 13:00
  3. Windows 7: kolik vam vyuzije max pameti RAMM Windows 7 32bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 10:53
  4. Kolik paměti a jaký druh můžu osadit?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 02:54