Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 3 roky stary zdroj a novy HW

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    Zdravim, rad by som sa popytal ze ako vidite moju situaciu zo zdrojom fortron fsp650-80gln , jedna sa uz o postarsi zdroj s 650wat s ATX2.0 specifikaciou. Chystam sa akurat prerobit zostavu , vprvom kole menim grafiku za Geforce 470GTX a v druhom kole chcem prejst na Core i5.Len potrebujem zistit ci nebude ten zdroj sposobovat problemy .Dakujem za vsetky odpovede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    ČO myslíš tým "v prvom kole" to kupiš len grafiku a až potom Core i5 ? Či ako ? tak či tak, tvoj forton a GTX470 + ďalšie komponenty.... neprichádza v úvahu.

    14A na každú vetvu.... max tak 20A účinnosť 75% cca... no, neriskoval by som a prečo si sa rozhodol práve pre tento žrúť ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    No znamy mi zajednal za fakt dobry peniaz POV 470 za cenu cosi pod 290€ tak som nevahal. Zatial mam CPU Intel 8200 z doskou s chipsetom P35. Mam v plane za cca 2 mesiace ked bude dost penazi na ucte prejst na Core i5.Len potrebujem zistit mi to zatial zostava uzivi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Arnie_MkII Zobrazit příspěvek
    No znamy mi zajednal za fakt dobry peniaz POV 470 za cenu cosi pod 290€ tak som nevahal. Zatial mam CPU Intel 8200 z doskou s chipsetom P35. Mam v plane za cca 2 mesiace ked bude dost penazi na ucte prejst na Core i5.Len potrebujem zistit mi to zatial zostava uzivi.
    Niesom odborník... ale už na pohľad .... cca 300 eur za GPU a 20 eur stoji zdroj.... (max 30) ja by som si zaplatil za PORIADNÝ ZDROJ. Budeš mať istotu, že jedného dňa nebudeš mať predčasný silvester A ako sa hovorí, keď buchne EC, Fortron a one, zoberie aj iný komponent (može aj tu GTX470) takže no, radšej si to rozmysli, bez ohľadu nato, ako si ušetril pri GK... nešetri na zdroji. A k tej grafike - špeciál dôvody pre jej kúpu ? PísX alebo CUDA programy(video atd.) alebo len na hry ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud ten zdroj běžel do teď na normální grafice, tak s E8200 byla spotřeba do 200W a těžko se vůbec zapotil. Pro úplnou jistotu ho můžeš rozebrat a zkontrolovat kondenzátory, jestli nejsou nafouknuté (pokud je tedy už bez záruky).

    Každopádně ten zdroj klidně použij, měl by to zvládnout bez potíží (skeptický názor 16cm kolegy nesdílím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    No zdroj to byval kvalitny ,drahy 93€ ,este dnes sa da kupit, ma este v zaklade 2x 6pin a zatial na tejto zostave co mam sa ani nezadychal (E8200, 2x 2GB ram , 2x HDD , 1x DVD , doska s P35, GPU 8800GT OC). A dvovod na kupu GPUmam
    (A jej cena je len cosi nad 30e drahsia nez 5850 Ati
    (B od roku 2004 som vystriedal 4x Ati x600Pro,X700,X1600XT,3870 nejako neoslnili vykonom ,casto boli problemy z ovladacmi, pretaktovanim , na dvoch odisli chladice , 3870 sla do vecnych lovist po 2 tyzdnoch (studeny spoj). Potom znechuteny som si kupil v akcii zaciatkom roka 8800GT OC a dodnes pekne funguje i ked uz nestiha.
    A ano mam to len na hry viac menej sem tam spracuvam video z kamery.Kedze nemam moc vela zalub nerobi mi sem tam problem vyhodit za GPU peniaze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Každopádně ten zdroj klidně použij, měl by to zvládnout bez potíží (skeptický názor 16cm kolegy nesdílím)
    Ok, no... no, uvidíme... ja len nechcem, aby stym mal problémy... nič viac, ale ako som písal, vtomto niesom odborník
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pokud ten zdroj běžel do teď na normální grafice, tak s E8200 byla spotřeba do 200W a těžko se vůbec zapotil. Pro úplnou jistotu ho můžeš rozebrat a zkontrolovat kondenzátory, jestli nejsou nafouknuté (pokud je tedy už bez záruky).

    Každopádně ten zdroj klidně použij, měl by to zvládnout bez potíží (skeptický názor 16cm kolegy nesdílím)
    No podla vyrobcu by mal mat 85% (ale ver marketingu) rozoberat sa mi ho zatial moc neche ale za ten cas co ho mam nikdy som ho nepocul , nepotreboval zvysit otacky na ventialatore, vyfukuje uplne letny vzduch (mam otvorenu bocnicu takze nenasava teplo z dosky).Zdroje mi od roku 2004 zhoreli 2 tak som sa na zaciatku roku 2008 rozhodol pre tohoto fortrona(na 500wat sa mi stalo presne to co si vravel ,elektrolity sa mi nafukli a vytiekli,problem bol v nekvalitnom chaldeni zdroja).

    Tak prave som sa dozvedel ze zajtra si mozem 470 vyzdvihnut. Viete mi poradit ako po nainstalovani 470 zistit ci je HW stale dostatocne napajany ?
    Naposledy upraveno uživatelem Arnie_MkII: 20-04-2010 v 21:40 Důvod: Doplnenie
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    Tak od rana zatazujem , zatial zdroj nepiska nerestartuje sa , Grafika nerobi artefakty tak snad nebudem mat ohnostroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Arnie_MkII Zobrazit příspěvek
    Tak od rana zatazujem , zatial zdroj nepiska nerestartuje sa , Grafika nerobi artefakty tak snad nebudem mat ohnostroj.
    Som rád, že ak sa niekedy mýlim, tak to je aj vlastne dobre (no, vlastne to sa stalo len teraz )

    K veci:

    - na otestovanie je dobrý OCCT (PSU Test) alebo Furmark, resp. jeho novšia verzia MSi Kombustor

    - zahraj si nejakú hru, pekne náročnú a daj logovať teploty... (len pre istotu) napríklad v programe GPUz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    6

    Tak skusil som aj Kombustor aj Furmark s max nastaveniami a teplota sa po 15min nevysplhala nad 91C ,fan speed 55% ( s byvalym X600Pro som aj po pretaktovani nedosiahol viac nez 59 ) V metre 2033 na hratelnych nastaveniach neprekrocilo 88C a nezbadal som ziadne artefakty. Viac ma ale zaujima ci nepoznate daky soft na meranie stability vetiev zdroja .Skusal som Speedfan tam mi ukazalo len 11,51 a v zatazi 11,47. Ale kamos povedal ze jeho PC funguje na 11,40V uz 2 roky (E8400 ,nV260,2xHDD) ,tak nvm ci ten soft ma daku vypovednu hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: starý vs nový lcd monitor
    Od Acer1751 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-07-2013, 16:34
  2. Corsair TX 650, 650W - 4 roky starý
    Od xxxstalkerx v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-10-2012, 00:00
  3. Starý Fortron za nový...?
    Od billy_86 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-01-2010, 19:06
  4. LCD: Stary LCD je lepsi ako novy. Cim to moze byt?
    Od otovel v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2008, 21:57