Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nefungují paměti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Zdtavím,
    mám trochu problém s fungováním těchto pamětí:

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400821Y50AKSD9

    v kombinaci s I5 750 a GB p55 UD3.

    Problém je asi takový:
    Bios ukazuje jen 2 GB, ale já mám 2x2GB, umístěné v bílých slotech (kdesi jsem četl, že tam mají být a modrou sadu blokuje Scythe Ninja 2 rev.B)
    Win 7 64b ve vlastnostech počítače píše 4GB, využitelné 2GB. Nevíte někdo čím by to mohlo být a jak uvést do provozu celou kapacitu?

    //Doplnění:

    Zkoušel jsem je vyndávát, prohazovat, bios flashnut na ver f5...a nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zkus každou zvlášť v DDR3_1 slotu. Instalované to máš dobře, podle manuálu:

    When enabling Dual Channel mode with two memory modules, be sure to install them in the DDR3_1 and DDR3_3 sockets.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Tak jsem je zkusil a vše ok. To co mě mate vysvětlují 2 obrázky:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2GB.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 33.9 KB 
ID: 16678   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4GB.jpg 
Zobrazení: 185 
Velikost: 114.1 KB 
ID: 16679  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Skurutt Zobrazit příspěvek
    Bios ukazuje jen 2 GB, ale já mám 2x2GB, umístěné v bílých slotech (kdesi jsem četl, že tam mají být a modrou sadu blokuje Scythe Ninja 2 rev.B)
    Win 7 64b ve vlastnostech počítače píše 4GB, využitelné 2GB. Nevíte někdo čím by to mohlo být a jak uvést do provozu celou kapacitu?
    A Spravce uloh hlasi kolik? Navic mi prijde divne, ze BIOS ukazuje mene nez Win.

    Muzes taky zkusit obetovat dual-channel a dat je do ruzne barevnych slotu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Muzes taky zkusit obetovat dual-channel a dat je do ruzne barevnych slotu...

    Stalo se.....po zapnutí se ozval chrochták, že něco není ok, tak jsem to dal zase do bílejch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Osaď jeden modul RAM do slotu DDR3_1, parametry modulů nastav manuálně v BIOSu (časování, frekvence, voltáž) a otestuj pomocí GoldMemory. Poté otestuj oba moduly dohromady. Test nech puštěn min. 4 hodiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Takže je vyřešeno. Když jsem se chystal otestovat paměti, vyzkoušel jsem je různě měnit po slotech a zjistil jsem, že jeden modul je prostě mrtvej a ať je ve kterém chce slotu, tak to nenajede. Jediná funkční konfigurace je když jsou oba moduly v kanálu A. Ale to pak šlape stejně jen ten jeden - proto bios vidí 2GB a win sice vidí 4GB, ale použít můžou jen 2....

    Zítra zalepím do obálky a pošlu do alfacompu...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nefungují miniaplikace
    Od wendy271 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2012, 13:23
  2. PO formátu disku nefungují USB
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-01-2010, 11:17
  3. Windows 7: Nefunguji dvd ve wmp x64
    Od evlo v sekci OS Windows
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 09:40
  4. NTB Acer - nefungují periferie
    Od PMaXX v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 12:45
  5. nefungují usb porty
    Od Dave777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 19:40