Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 84

Téma: PC se zasekne a lze ho jedině restartovat

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    chladič se odmontuje a da se ten novej, pastu odstrániš tu starou... novou dávat nebudeš musieť, už bude na tom chladiči.
    Jj, už jsem zjistil. Díky .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Mike0256 Zobrazit příspěvek
    Sapphire HD 4830. Kouknul jsem na krabici... Takže L2 by neměl bejt problém.
    A jinak to se odejme původní větrák a namontuje se tenhle, nebo tam budou oba současně?
    Tenhle chladic, ze ti neuchladi 4830? Mel jsem ho na 4850 a teploty byly celkem slusny. Az na tu hlucnost (nijak extremne hlucny, ale tichej rozhodne neni) - proto mam ted taky to accelero. Puvodni chladic sundas (je zezadu pridelan sroubkama) a pak podle navodu pripevnis ten novy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    15

    Mne se to same stava diky tomu, ze pretaktuju CPU o pouhych 160 Mhz a to mam Black Edition... Pritom teplota je kolem beznych 65C
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od E.T.E.N Zobrazit příspěvek
    Mne se to same stava diky tomu, ze pretaktuju CPU o pouhych 160 Mhz a to mam Black Edition... Pritom teplota je kolem beznych 65C
    Nektere AMD desky maji napajeni dimenzovane pouze na urcity odber a vice nezvladaji. Co mas za sestavu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Mě to lítalo i přes 93C, jenže pak už se to kouslo... Pak mi kámoš poradil stáhnout poslední update driverů a už se to drželo na 82C. Ale když už jsem byl u toho, tak jsem rovnou koupil to L2 a před chvílí jsem to nainstaloval. Stock 36C, a load ještě nevim, test běží přibližně 1000 sekund a postupně se to zastavilo kolem 60 a pak o pár stupňů nahoru a nyní kolísá mezi 63-65C.

    EDIT: Přes 65 nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Jinak nemůžu nějak zjistit teploty CPU (CPUTIN) a co je SYSTIN? Každopádně obě teploty se nehejbou ani v idle tak ani při load, takže hádam, že se odpálily čidla.

    V BIOSu říká CPU 53C a System 40C. Jaký jsou normální teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    System je ok (vetsinou cidlo na desce, na nekterych GB deskach se vicemene nehybe, je to svab u ITEcka), cpu zalezi na tom co je zac a cim je chlazene....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Takže System je MB. Jinak jak jsem řikal, zkoušel jsem i CPU test a teploty se vůbec nehejbaly. Teda ta MB se už hejbe, třeba se o 2 C snížila, ale CPUINT vůbec... a teď jsem zkoušel test znova a OCCT mi napsalo CPU too hot!

    Nevim jestli bych měl změnit i tam chlazení nebo dokoupit nějaký chlazení na case :/.
    Naposledy upraveno uživatelem Mike0256: 04-05-2010 v 17:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    A jsme zase zpět . Zase se to jednou seklo... GPU je v pohodě, ale hned jsem šáhnul na chlazení CPU a bylo dost hodně horký :/. OCCT ani pár jiných programů mi teplotu neřekne, tedy ano, ale stojí to na nějakých 117C, takže myslím, že mám odpálené čidlo. Každopádně bych asi změnil i chlazení na CPU.

    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz
    codename: Prescott
    socket 775

    MB: MSI MS-7176
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No chlazeni 3GHz Prescottu je horky dost. Jestli se tedy jedna o STOCK.
    Zkousel si Everest?
    Potazmo se podivej na teplotu v BIOSU. Pokud i tam bude nesmysl, tak je cidlo haji.

    Nechci kecat, ale pri vyzsi teplote by melo CPU throttlovat ale nemelo se zaseknout, ale rovnou vypnout.
    Takze se mi to nejak nezda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Hmm, divný . Jinak ten chladič je taky nasazenej obráceně co mi říkal kámoš. Nevim kdo to nasazoval, já ne.. tj jedno. Prostě studenech vzduch jde ven z bedny místo do ní a horkej dovnitř :X.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Zatím díky, Everest detekuje teplotu CPU . Zkouším OCCT testy CPU...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    MB 54 C
    CPU 65 C
    HDD 40 C
    GPU 40 C

    Bohužel nic . Nevím co by to mohlo bejt. Může to být napájení? Myslím, že mám eurocase.

    EDIT: http://vseohw.net/clanky/tipy/teploty-intel-procesorov
    Prescott 630, LGA 775 ... max. teplota 64° C
    Tak co myslíš teď, mohlo by to být ono? :/ Ten procák je asi z 2002 myslim.
    Taky jsem zjisil ze pozaduje, aby max teplota caseu byla 60 C.
    Naposledy upraveno uživatelem Mike0256: 14-05-2010 v 18:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Trosku polopate.

    Chlazeni Prescottu obracene byt nasazene nemuze. Tam se ten chladic da dat ve vsech 4 smerech stejne. Na chlazeni to vliv nema. Pokud je to STOCK.

    Prosimte jakej chladic je nasazenej obracene????
    Intake - tj chladic pred diskama, kterej fouka studeny vzduch dovnitr????
    Outtake- tj chladic co je vzadu a fouka teplej vzduch ven z bedny??????

    BTW: Nasavaci ventilator Intake asi nemas, bo ji obracene, protoze ma HDD 40

    Dej tam ruku a poznas jestli to fouka tam nebo tam. Pokud je to blbe, je to otazka minutky - to otoceni......

    Mas zdroj Eurocase??? Nejlepsi by bylo kdyz vnitrek nafotis. Tj, cely i ventilatory a ja ti reknu jestli sou spravne. Nafot i stitek zdroje.

    Kdo co pozaduje 60??

    EDIT: Tcase tohoto modelu stejne jako vetsiny je 66,6C k nahlednuti ZDE

    Tcase samozrejme neni teplota case. Ale hranicni teplota na ktere procesor prestava pracovat, prehriva se a throtluje.

    Na fotkach je videt Procesorovy chladic STOCK. Ten muze byt natocen u nekterych desek a u nekterych zdroju ve vsech smerech. (limitaci je akorat mezera mezi chladicem a zdrojem, chladicem chipsetu ci severnim mustkem).

    U cerveneho vetraku nad procesorem je nastaven fuk smer ven tj Outake
    U vetraku pod diskem je nastaven fuk smer dovnitr tj Intake
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P5140212.JPG 
Zobrazení: 80 
Velikost: 809.0 KB 
ID: 16829   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P5140213.JPG 
Zobrazení: 92 
Velikost: 909.9 KB 
ID: 16830  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 14-05-2010 v 19:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Intel v PDF specifikaci z roku 2005 na svym webu má jak max. teploty samotnejch procesorů, tak i Tc (°C), což je case temperature.. nevim, neřešim. Jdu to odfotit, moment a dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po úvodním logu Win se PC zasekne
    Od Draczek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-04-2011, 20:10
  2. BSOD v jediné hře pokaždé na stejném místě
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 12:48
  3. Windows XP: Nejde restartovat Windows XP
    Od mildante v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 11:45
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 09:59
  5. Notebook nejde vypnout ani restartovat pls help!
    Od Krtek_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 19:05