Notebook do 20 000 Kc ASUS
Resim jediny problem jakou "grafiku" vybrat?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Integrovaná nVidia 6100 s až 128 MB sdílené paměti
Integrovaná v čipsetu ATI Radeon Xpress 200M se sdílenou pamětí
tyhle low-end grafiky me fakt stvou ale co kdyz uz ten kamos chce NB do 20 000 Kc (s DPH) tak se neda nic delat.
poradte, beru i tip na jiny notebook ale ne ACER!!!!!
Integrovaná nVidia 6100 s až 128 MB sdílené paměti
Integrovaná v čipsetu ATI Radeon Xpress 200M se sdílenou pamětí
tyhle low-end grafiky me fakt stvou ale co kdyz uz ten kamos chce NB do 20 000 Kc (s DPH) tak se neda nic delat.
poradte, beru i tip na jiny notebook ale ne ACER!!!!!
A6RP bych osobně nebral, tento týden jsem jej zprovoznoval pro známé a moc mě nenadchl. Má nevýhodu, že grafika má napevno 128MB z RAMky, tz. že vám zbyde 384MB a nedá se to zaboha změnit. A za druhé se mi vůbec nelíbil soft pro WiFinu od Asus, šmejd jeden. :D Další poznatky nemám, neměl jsem chuť na něm něco testovat apod. Jo a výdrž má údávanou asi 3 - 4 hodiny, což je zcela zcestné, max. 2,5 hodiny, možná i mín. :(
[QUOTE=pas!k]a on na tom bude neco hrat ? Ja bral asus a6m q72 ten ma g7300.. cena je taky kolem dvaceti tacu[/QUOTE]
Asi si obcas zahraje neco se synatorem ten ma na hry primarne PC, jinak je to NB do prace a domu na zabavu.
Je treba aby v te cene (kolem 20 000) byla i licence.
Hledal jsem tem A6M Q72 ale nenasel jsem.
Nasej jsem jen A6M-Q093 a ten ma zase N 6100.
Asi si obcas zahraje neco se synatorem ten ma na hry primarne PC, jinak je to NB do prace a domu na zabavu.
Je treba aby v te cene (kolem 20 000) byla i licence.
Hledal jsem tem A6M Q72 ale nenasel jsem.
Nasej jsem jen A6M-Q093 a ten ma zase N 6100.
uz jsem ho nasel A6KM-Q072
cena bohuzel skoro 25 000 a jeste bez licence na OS.
cena bohuzel skoro 25 000 a jeste bez licence na OS.
Prosim vas,neviete mi poradit,co znamena oznacenie shared pri VGA?Napr: ATI X200/224MB shared,respektive,ci shared neznamena neintegrovana graficka karta.Chcem kupit nootebok a pocul som,ze je lepsie ked VGA neni integrovana na doske.
A este sa chcem spytat,co pisal Withman ,ze A6RP bych osobně nebral, tento týden jsem jej zprovoznoval pro známé a moc mě nenadchl. Má nevýhodu, že grafika má napevno 128MB z RAMky, tz. že vám zbyde 384MB a nedá se to změnit.
Pri akych kartach toto plati,ze si berie z ramky?
Dakujem
A este sa chcem spytat,co pisal Withman ,ze A6RP bych osobně nebral, tento týden jsem jej zprovoznoval pro známé a moc mě nenadchl. Má nevýhodu, že grafika má napevno 128MB z RAMky, tz. že vám zbyde 384MB a nedá se to změnit.
Pri akych kartach toto plati,ze si berie z ramky?
Dakujem
Otazka prvni souvisi s otazkou druhou...prakticky jsi si sam odpovedel :D. Shared znamena, ze si grafika bere pamet z operacni pameti notebooku.
no ja bych rad podotknul ze ty notebooky kolem 20 tacu rozhodne nejsou stroje nahrani ;) Je to takova mala prenosna kancelar je sice dobre nemit sdilenou grafiku a urcite bych nebral nic co ma min jak 1gb ram .. osobne mam toho asuse co jsem doporucoval ten ma v sobe n7300 a obcas is na tom zahraji gw ale to je tak vse jinak na praci ok ..
Lepsi byva vetsinou shared grafika, protoze grafiky integrovany povetsinou stojej za dve veci (GMA 900 a 950 je toho zarnym prikladem). Grafiky s vlastni pameti take jsou, ale videl jsem je akorat v jinych cenovych relacich, nez je onech 20000,- Kc.
teda bez urážky, ale neměl bys radit, když tomu nerozumíš. Lidi se občas spolejhaj na to, co jim kdo řekne..... :o)
Shared znamená, že paměť grafiky je sdílená z operační paměti. Vůbec to neni lepší než integrovaná, ona to je integrovaná.
Obecně: Integrované grafiky jen málokdy mají vlastní paměť, většinou si ji alokujou z operační RAM, čímž se velikost této snižuje. Sdílená paměť se označuje shared.
Plnohodnotné grafiky mají většinou pamet svou. Dají se sehnat v noteboocích počínaje tak 20.000 a víš. Kolem těch dvaceti najdeš v notesech Radeon 1300 nebo r1600, ale ten je většinou jen 64 bitový, takže nedoporučuju, to už je lepší ta integrovaná.
Shared znamená, že paměť grafiky je sdílená z operační paměti. Vůbec to neni lepší než integrovaná, ona to je integrovaná.
Obecně: Integrované grafiky jen málokdy mají vlastní paměť, většinou si ji alokujou z operační RAM, čímž se velikost této snižuje. Sdílená paměť se označuje shared.
Plnohodnotné grafiky mají většinou pamet svou. Dají se sehnat v noteboocích počínaje tak 20.000 a víš. Kolem těch dvaceti najdeš v notesech Radeon 1300 nebo r1600, ale ten je většinou jen 64 bitový, takže nedoporučuju, to už je lepší ta integrovaná.
[QUOTE=grimmi]teda bez urážky, ale neměl bys radit, když tomu nerozumíš. Lidi se občas spolejhaj na to, co jim kdo řekne..... :o)[/QUOTE]
Vyjadril jsem se v poslednim prispevku nepresne, priznavam, ale cetl jsi jinak cely thread? No a pokud myslis, ze x1300 nebo x1600 (ac 64-bit) je horsi nez takova Intel GMA, tak tvuj nazor ti neberu i kdyz s nim nesouhlasim a souhlasit nebudu.
Vyjadril jsem se v poslednim prispevku nepresne, priznavam, ale cetl jsi jinak cely thread? No a pokud myslis, ze x1300 nebo x1600 (ac 64-bit) je horsi nez takova Intel GMA, tak tvuj nazor ti neberu i kdyz s nim nesouhlasim a souhlasit nebudu.
Do nedávna jsem se bránil doporučit Intel GMA 900/950 v domění že integrovaná X200/X1250 resp NV6100 jsou lepší volba. Blbost. Výkon je +- stejnej a pokud int. grafiku tak je uplne jedno kterou si člověk vybere. Na starý hry stačej všechy a na nový žádná. Takže.. netrvejte na X200/Nv6100. i950/900 je +- to samý.
[QUOTE=speedsnail] Na starý hry stačej všechy a na nový žádná. [/QUOTE]
Tohle podepisu :) To je naprosto presna definice ;)
Tohle podepisu :) To je naprosto presna definice ;)
[QUOTE=tequilla]Vyjadril jsem se v poslednim prispevku nepresne, priznavam, ale cetl jsi jinak cely thread? No a pokud myslis, ze x1300 nebo x1600 (ac 64-bit) je horsi nez takova Intel GMA, tak tvuj nazor ti neberu i kdyz s nim nesouhlasim a souhlasit nebudu.[/QUOTE]
jj, teď jsi zas nepochopil ty mě. GMA950 nepovažuju ani za plnohodnotné integrované řešení. Když říkám integrovaná, tak nv6100 nebo atiX1100(x300).
Když jsem psal, že už radši tyto int.grafiky než 64-bit rad1300/1600 tak jsem to myslel tak, že kvůli degradaci 64-bit sběrnicí se nevyplatí připlácet pár tisíc za noťas, aby je měl. I když netvrdím, že někomu se i těch pár procent výkonu navíc za ti 3 tisícovky vyplatí :o)
Jinak na GMA opravdu některé hry vůbec nerozjedete, protože GMA nemá podporu všech technologií, do hry již pár let využívají.
Je to možná dostačující grafika pro kancl, nebo i práci s fotkama a filmy, ale i když je papírovej výkon skoro stejnej, stejně bych i na ty slabší hry bral cokoliv jiného než GMA.
A ktomu co psal SPEEDSNAIL:
Ano papírovej výkon je stejnej, ale mě prochází rukama desítky notebooků, a mám vyzkoušený, že na srovnatelný konfiguraci si s NV6100 zahraju i Gothica3 na snížený detaily, kdežto na GMA950 .....uplný prd....ani náhodou se to nedá hrát.
Jinak nic proti GMA, sám ho ve svém HP nc6320 s C2D T5600 mám a jsem spoky.
jj, teď jsi zas nepochopil ty mě. GMA950 nepovažuju ani za plnohodnotné integrované řešení. Když říkám integrovaná, tak nv6100 nebo atiX1100(x300).
Když jsem psal, že už radši tyto int.grafiky než 64-bit rad1300/1600 tak jsem to myslel tak, že kvůli degradaci 64-bit sběrnicí se nevyplatí připlácet pár tisíc za noťas, aby je měl. I když netvrdím, že někomu se i těch pár procent výkonu navíc za ti 3 tisícovky vyplatí :o)
Jinak na GMA opravdu některé hry vůbec nerozjedete, protože GMA nemá podporu všech technologií, do hry již pár let využívají.
Je to možná dostačující grafika pro kancl, nebo i práci s fotkama a filmy, ale i když je papírovej výkon skoro stejnej, stejně bych i na ty slabší hry bral cokoliv jiného než GMA.
A ktomu co psal SPEEDSNAIL:
Ano papírovej výkon je stejnej, ale mě prochází rukama desítky notebooků, a mám vyzkoušený, že na srovnatelný konfiguraci si s NV6100 zahraju i Gothica3 na snížený detaily, kdežto na GMA950 .....uplný prd....ani náhodou se to nedá hrát.
Jinak nic proti GMA, sám ho ve svém HP nc6320 s C2D T5600 mám a jsem spoky.
[QUOTE=grimmi]jj, teď jsi zas nepochopil ty mě. GMA950 nepovažuju ani za plnohodnotné integrované řešení. Když říkám integrovaná, tak nv6100 nebo atiX1100(x300).[/QUOTE]
Ok, ja to sice beru jako integrovane reseni, ale naprosto na p*pip*u.
[QUOTE=grimmi]Když jsem psal, že už radši tyto int.grafiky než 64-bit rad1300/1600 tak jsem to myslel tak, že kvůli degradaci 64-bit sběrnicí se nevyplatí připlácet pár tisíc za noťas, aby je měl. I když netvrdím, že někomu se i těch pár procent výkonu navíc za ti 3 tisícovky vyplatí :o)[/QUOTE]
Priplacet par tisic je urcite blbost, ale kdyz ma clovek volit mezi GMA a timto osekanym radeonem s prijatelnym cenovym rozdilem, tak je volba jasna.
[QUOTE=grimmi]Jinak na GMA opravdu některé hry vůbec nerozjedete, protože GMA nemá podporu všech technologií, do hry již pár let využívají. Je to možná dostačující grafika pro kancl, nebo i práci s fotkama a filmy, ale i když je papírovej výkon skoro stejnej, stejně bych i na ty slabší hry bral cokoliv jiného než GMA.[/QUOTE]
JJ, pod to bych se podepsal (i kdyz nejen na hry, ale asi i na filmy bych bral neco jineho nez GMA).
PS: Snad uz si rozumime :D
Ok, ja to sice beru jako integrovane reseni, ale naprosto na p*pip*u.
[QUOTE=grimmi]Když jsem psal, že už radši tyto int.grafiky než 64-bit rad1300/1600 tak jsem to myslel tak, že kvůli degradaci 64-bit sběrnicí se nevyplatí připlácet pár tisíc za noťas, aby je měl. I když netvrdím, že někomu se i těch pár procent výkonu navíc za ti 3 tisícovky vyplatí :o)[/QUOTE]
Priplacet par tisic je urcite blbost, ale kdyz ma clovek volit mezi GMA a timto osekanym radeonem s prijatelnym cenovym rozdilem, tak je volba jasna.
[QUOTE=grimmi]Jinak na GMA opravdu některé hry vůbec nerozjedete, protože GMA nemá podporu všech technologií, do hry již pár let využívají. Je to možná dostačující grafika pro kancl, nebo i práci s fotkama a filmy, ale i když je papírovej výkon skoro stejnej, stejně bych i na ty slabší hry bral cokoliv jiného než GMA.[/QUOTE]
JJ, pod to bych se podepsal (i kdyz nejen na hry, ale asi i na filmy bych bral neco jineho nez GMA).
PS: Snad uz si rozumime :D