Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Špatné kondenzátory

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Zdravím, mám tady jeden PC, který mi běžel už 6 let bez problému a to má zdroj Eurocase ! Asi před rokem mi už ale začaly problémy s tím že se pc nespustil, když jsem vyčistil od prachu grafickou kartu, vždy zase chvíli bežel. Až teď začal asi přestat jít úplně, po spuštění se objeví hlaška s špatným ethernetem. Prohlídnul jsem tedy základku a našel jsem dva vytečené kondenzátory. Budu tedy muset sehnat jinou základku (vyměňovat je myslím nemá cenu). Může to mít i nějakou spojitost se zdrojem ? Abych kdyžtak rovnou koupil i ten. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Áno, zdroj by mohol byť samozrejme na vine. Ale nevieme o akú zostavu išlo. Predpokladám, že je už asi dosť stará. Ak chceš vymeniť svoju MB, resp. asi budeš musieť obmeniť, ak ide o starší kúsok celú PC zostavu. Napíš zameranie, aký máš monitor a cenový limit. A btw k zdroju, v novej zostave samozrejme bez neho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    Budu tedy muset sehnat jinou základku (vyměňovat je myslím nemá cenu).
    Proč myslíš že to nemá cenu. Jestli celá sestava běžela do poslední chvíle a neměl jsi žádné problémy tak nevím proč by to nemělo cenu Kondenzátory můžeš tady na fóru objednat Bazar - Objednávky Jestli si ale myslíš že by jsi chtěl novější sestavu tak proč ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Protože sestava začala blbnout už před rokem a s výměnou nemám zkušenosti. Deska je MSI K8T NEO tzn. že má socket 754. Desky s ním se ještě dají sehnat takže bude stačit pouze deska ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Třeba na AUKRU. Nebo zkus dát POPTÁVKU s nad se někdo najde Nebo poslední možnost si TADY založit thread a postavit si nový comp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Tak zase jsem v tom trochu vrtal a komp zase jede, co myslíte mám to nechat tak ? Ikdyž jsou ty kondíky vytečené ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    Protože sestava začala blbnout už před rokem a s výměnou nemám zkušenosti. Deska je MSI K8T NEO tzn. že má socket 754. Desky s ním se ještě dají sehnat takže bude stačit pouze deska ?
    osobně bych vyhodil zdroj protože je ten tvůj je jeden z nejhorších zdrojů jaklý se v čr daj koupit

    a zkusil sehnat někoho kdo má pájku ať ti ty 2 kondenzátory vymění
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vyměnil bych nejen ty dva ale všechny (předpokládám že vytekly ty kolem patice CPU?). Když už se v tom bude někdo vrtat, je lepší těch pár desetikorun investovat a vzít to pořádně. I když se ty ostatní zdají OK, nebudou na tom dobře. A zdroj vyměň. Když napíšeš celou sestavu, poradíme jaký koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    osobně bych vyhodil zdroj protože je ten tvůj je jeden z nejhorších zdrojů jaklý se v čr daj koupit
    Jasně, toho jsem si plně vědom, jen zatím fungoval takže nebyl důvod měnit.

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    (předpokládám že vytekly ty kolem patice CPU?).
    Ano přesně tak.
    MSI K8T NEO
    AMD Athlon 64 2,0 GHz
    GeForce FX5900XT
    1 GB ram ddr1
    zdroj 350W
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak tedy co budeš preferovat. Upgrade sestavy nebo výměna kondenzátorů Jestli máš přebytečný peníz tak bych šel do upgrade. Tvá sestava sestava už by si to zasloužila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    Jasně, toho jsem si plně vědom, jen zatím fungoval takže nebyl důvod měnit.
    Ono, až zdroj odejde a veme s sebou další komponenty, tak už je docela pozdě na výměnu. A to je u tohoto zdroje doopravdy věcí náhody...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Spíš vyměním kondenzátory a zdroj, zatím mi sestava na to co potřebuji dostačovala takže není důvod upgradovat, jestli se tomu dá vůbec tak říkat protože teda nevím co je z té sestavy ještě použitelné takže by musela být komplet nová.
    EDIT: Ještě jsem se zapomněl zeptat jestli by na tuhle sestavu stačil i slabší zdroj než je 350W ?
    Naposledy upraveno uživatelem Sc@rY: 24-05-2010 v 17:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    Spíš vyměním kondenzátory a zdroj, zatím mi sestava na to co potřebuji dostačovala takže není důvod upgradovat, jestli se tomu dá vůbec tak říkat protože teda nevím co je z té sestavy ještě použitelné takže by musela být komplet nová.
    EDIT: Ještě jsem se zapomněl zeptat jestli by na tuhle sestavu stačil i slabší zdroj než je 350W ?
    Áno, stačil i 300w ale nižšie ako Fortron by som nebral, ak samozrejme nemáš pod tým "menej ako 350W" na mysli nejaký EC, LC, MODECOM a ďalšie "zdroje". Bral by som, ak už fakt ide o peniaze, tak niečo, čo vydrží aj prípadný upgrade. Núzovka 350W Seasonic ale skor 400W Bronze verziu a dokonca o cca 150,- drahšia 500W verzia. Ako môžeš sám vidieť, nie je to až taká pálka - ak berieš v úvahu, že je to najdôležitejšia vec pre beh, stabilitu PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Jenže na co myslet na upgrade když stejně nic z nej použit nejde nebo snad ano ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    Jenže na co myslet na upgrade když stejně nic z nej použit nejde nebo snad ano ?
    Slovom upgrade myslíme v tvojom prípade celkom novú zostavu, v prípade, že sa rozhodnete pre kúpu novej - chceme od Vás len stručné info a my Vám ju poskladáme.

    - zameranie pc
    - či s monitorom alebo bez (predpokladám, že bez - tak uveďte veľkosť terajšieho)
    - cenový limit
    - OS áno/nie
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FAQ: Kondenzátory a co s nimi
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 193
    Poslední příspěvek: 25-11-2017, 22:43
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-05-2009, 00:46
  3. kondenzatory
    Od xmx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-06-2007, 21:57
  4. Problém s kondenzátory
    Od TomasOxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-07-2006, 16:27