Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 58 z 58

Téma: ..A další C2D sestava (vím, že vás to baví)

  1. #46
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Hups, že to máš Windows XP SP1?

    Je potřeba SP2, u SP1 je problém s detekcí takto velkých disků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od jagged
    ...Instaluji XP z původního install discu, takže žádné service packy - je jedinou cestou vytvoření CD už se service packem, nebo můžu... cojávím, vytvořit 80GB na které hodím systém a pak přidat zbytek?
    Můžeš. Po instalaci WXP přidej SP2 a zbytek disku by se pak měl mít správnou velikost. Pak ho naformátuj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    No, systém jsem nainstaloval na vytvořený 80GB disk a pak jsem si vytvořil instalační CD s SP2 a naformátoval zbytek disku (konečně správě rozpoznaného).

    Momentálně stavím E4300, DS3, SCINF, Geil 667

    Problém č.1: Zřejmě jsem špatně upevnil chladič / nanesl pastu, protože everest ukazuje teplotu procesoru při zátěži a původní 1,8Ghz frekvenci přes 70 stupňů. Přišel jsem na to vlastně až když jsem hodil FSB na 285Mhz a začal s testy - teplotní měření mě vyděsila a donutila mě shodit frekvenci... abych posléze sledoval obdobná čísla i na těch 200 Mhz.

    Jak přesně má být nanesena pasta? Někde se musela stát chyba... Pravdou je, že nožičky chladiče nejsou všechny prolezné na druhou stranu desky ÚPLNĚ, ale chladič drží hezky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Takže problém objeven - chladič SKUTEČNĚ nedostatečně dosedal, neboť pozice již jsem pro něj zvolil je očividně neuskutečnitelná. Můj plán: nastavit jej širší stranou směrem k zadnímu case větráku a na druhou širší stranu dál ventilátor - ten by nasával do žebrování vzduch, který by byl na druhé straně z bedny ihned odváděn. Jenže plán má chybu - věcička jménem R40 na desce nedovolí uchycení chladiče v této pozici :-/.. Takže co teď? Máte někdo DS3 a SCINF? Bude výhodnější dát větrák na užší stranu chladiče a plán zachovat (tedy vlastně chladič otočit užší stranou směrem o oběma větrákům), nebo dát větráček jinak (což by ale znamenalo posílání teplého vzduchu na grafárnu anebo do zdroje ....

    Být trochu větší tvrďák, kus té nožičky na uchycení uříznu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: r40.jpg 
Zobrazení: 93 
Velikost: 24.5 KB 
ID: 1078  
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 05-05-2007 v 10:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    zajímavé, já na DS4 a ani na S3 problém neměl (zrovna na DS3 jsem Infinitiho nedával). pasiv budeš muset otočit tak, aby seděl na cpu, bez ohledu na další věci. 12cm ventilátor se dá připevnit ze všech čtyřech stran.

    Zkrátka ho asi budeš muset dát takto:

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Na DS4 jde v pohodě, na to už taky koukám. Jiná možnost než ho tam (DS3) dát tím druhým způsobem není, to je fakt ale je to škoda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jestli chceš, vyměním Ti DS3 za mou Asus P5N-E SLI - zde si můžeš vybrat orientaci chladiče zcela libovolnou
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Hm, všechno je uvnitř, na default všechno běží (konečně i s hezkými teplotami). CPU ventilátor se netočí, ale to asi dává smysl, protože do žebrování fouká celkem chladný vzduch ze zdroje a teploty (everest) nejdou moc přes 40 stupňů v zátěži.

    JENŽE... nějaké tipy na nastavení? Už se mi toho smrada nedaří rozjet na nic jiného než default. Se špatně doléhajícím chladičem jel na FSB 285 a teď se mu přes 200 nechce Ať nastavím cokoli (FSB, paměti, i trošilinku přidat napětí jsem zkoušel) systém nenaběhne a já musím vypínat zdroj a čekat...

    EDIT: Po načtení defaultů do BIOSU jedu na FSB 233... jedeme dál...

    EDIT2: Zdá se, že FSB 285 je úspěšně zpátky, žádné změny napětí, ORTHOS asi 15 minut - teploty v Everestu nepřekročí 40 stupňů, násobič RAM, tuším, 2.66

    EDIT3: FSB 333, násobič ram 2, bez změn voltáže. ORTHOS 27 minut - teploty v everestu CPU: 37, 1.jádro: 41, 2.jádro 41, větrák na CPU jsem ručně "popohnal" a tak se rozjel na cca 750ot..
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 05-05-2007 v 14:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Mno, takže.....

    E4300 mě docela potěšilo - hrál jsem si hrál a najednou jsem byl na 3501 MHz, Orthos sice asi po minutě nahlásil chybu a v rámci voltáží +/- okolo 1,5V s tím nešlo moc dělat... ale byl jsem tam Asi by to šlo i výš, ale... no, třeba to ještě zkusím. Nakonec jsem se ustálil na 3294 MHz. ORTHOS jede 1h25m, teploty jader okolo 58° při voltáži 1.48125V..

    Teď taková meziotázka pro obě sestavy - JAK proboha donutit ty DDRky, aby běžely na 3-4-4-8 ?! NIKDY, NIKDY se mi nepodařilo nabootovat jinak než na 4-4-4-12 potažmo 5-5-5-15, nezkoušel jsem sice víc než +0.3V ale stejně...

    E6420 naopak příliš nepotěšilo. Tady opravdu nevím, jestli jde o procesor, ale nedaří se mi ZA ŽÁDNOU CENU překročit FSB 416MHz (a i ta byla spíše sváteční). Jakžtakž rozchodím 412MHz, při 414MHz tuhnu ve windows po pár vteřinách... Zaráží mě ovšem, že nad zmíněné FSB nefunguju ani se shozeným násobičem na 7 - limituje mě tedy procesor, nebo jiná komponenta? 3295 MHz sice není až tak tragický výsledek, ale čekal bych, že zvládne víc než ta o dva tisíce levnější 4300 . Už jsem zkoušel drobně přidávat voltáž snad všemu krom PCIe... hmm Snad jen teploty má (asi díky vhodně upevněnému chladiči) skoro o 10° nižší - po 1,5h Orthosu ukazuje everest 51°-53° na obou jádrech
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 06-05-2007 v 20:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od jagged
    Teď taková meziotázka pro obě sestavy - JAK proboha donutit ty DDRky, aby běžely na 3-4-4-8 ?! NIKDY, NIKDY se mi nepodařilo nabootovat jinak než na 4-4-4-12 potažmo 5-5-5-15, nezkoušel jsem sice víc než +0.3V ale stejně...
    a jak mas delicku? na jaky frekvenci ty ramky jedou? a co sou vubec zac? at to nehledam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Dělička 2.0 u obou. Jsou to ty GEILy PC 5300 667MHz. Frekvence... hmm, viděl bych to takhle
    E4300 - 366*2=732
    E6420 - 410*2=820
    ale to 3-4-4-8 se mi nedařilo ani na defaultní nastavení, navíc paměti se automaticky nastavily na 5-5-5-15
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Podiv se jake maji pedepsane napeti, (rekl bych ze tech 2.1V) a taky napis jake maji zvladat casovani (Geil ma vic typu). jestli mas 667 CL4, tak na 700MHz muzou fungovat uz jen treba na CL5... naopak na 533 asi zvladnou CL3.
    Pameti maji "safe SPD" - SPD je maly chip na RAM ktery obsahuje informace jake casovani pri jake frekvenci pameti zvladaji. Geil (a nejenom Geil) do tohoto chipu uklada casovani, jake zvladnou s vychozim napetim 1.8V a na lepsi casovani je musis nastavit rucne az po zvednuti napeti. kdyby v SPD bylo casovani ktere pameti zvladnou jen se zvysenym napetim, tak bys musel napred nastartovat PC s jinymi pametmi, zvednou napeti a pak teprve dat tyto geily do desky a nastartovat s nimi... jeste by byl problem s deskamy ktere neumi zvedat napeti RAM, tam by mozna nejely vubec (nebo by byl problem je rozjet). toto je mensi zlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    GeIL 800MHz 5-5-5-15 má v SPD chipu: 667MHz 5-5-5-15
    Při 800MHz 5-5-5-15 není nijak potřeba zvyšovat napětí, na stránkách GeILu je taky psané voltage 1.8V při plné rychlosti 800MHz 5-5-5-15

    Takže myslím si, že nižší hodnoty v SPD chipu nejsou kvůli napětí, ale spíše kvůli kompaktibilitě, tak jsem to i kdysi slyšel...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Další zelenáč
    Od Machine7170 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2013, 16:14
  2. Co dělat, když mě baví hardware??
    Od Darkhunter v sekci Volná témata
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 21:29
  3. A další nováček... :)
    Od janys v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 13:36
  4. Když Vás práce baví :(
    Od xmarek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 21:18