Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 2 z 2

Téma: Prejmenovani souboru podle data VBScript

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dobry den,
    Jsem v tom lajk tak se mym otazkam nesmejte

    Zacal jsem si ucit VBScript (ucit je asi silne slovo, tak, obcas prectu o tom par radku ), zatim toho moc neumim, ale snazim se tim ulehcit rutinu v praci na PC doma a v praci. Mam par dotazu na ktere me doufam tu poradeji, na kazdy asi pak budu zakladat nove tema.
    Mam problem s napsanim skriptu na prejmenovani souboru, presne obrazku. Zatim to resim cmd prikazem FOR v bat souboru (v priloze). Problem je ze pokud narazi na soubor se stejnym datem a casem (divny, ale stava se dost casto), tak prejmenuje jen jeden, ostatni necha. Pak musim presunout prejmenovane fotky do jine slozky, zas prejmenovat soubory v prvni slozce, a tak dokola.
    Chtel bych napsat skript aby me to delal automatem, a to treba s pouzitim toho .bat souboru nebo bez. Jak ten skript bude vypadat jeste netusim, ale kdyz zkousim neco jako

    set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set files = fso.GetFolder ("C:\...").Files
    for each file in files
    WScript.Echo "Soubor vytvoren " & file.DateCreated
    next


    Tak ten datum me ukaze, takze predpokladam ze by slo aby pro kazdy soubor v cilove slozce jmeno bylo zmeneno na datum+priponu?
    Moc dekuji za kazdou radu
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: zip ren.zip (243 Bytů, 141 zobrazení)
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 03-06-2010 v 21:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    61

    dim fname, ext
    set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set files = fso.GetFolder ("C:\...").Files
    for each file in files
    WScript.Echo "Soubor vytvoren " & file.DateCreated
    fname=left(file.Name,instrrev(fil.Name,".")-1)&replace(file.DateCreated,"-","")
    ext=replace(file.name,left(file.Name,instrrev(fil. Name,".")-1,"")
    file.Name=fname&ext
    next


    asi takto, ale urcite je tam nejaka chyba - neviem ako tam dava ten datum, ci s pomlckami alebo ako + ...... treba skusit...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 08:10
  2. 3,5" HDD SATA: Prepinani HDD podle vyuziti
    Od Faider v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-11-2010, 21:10
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Přenesení souborů a nastavení,ztráta souborů
    Od doonio v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 20:54
  5. SVN přejmenování souboru
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 09:31