Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: 4GB RAM Zkusenosti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Chci si do PC poridit 4GB RAM (2x2GB) asi DDR2 800.
    Mate nekdo doma 2x2GB? jake s tim mate zkusenosti, co pretaktovani?
    Nejspis to budu kupovat v USA pres znameho...
    Nasel sem si tam tohle za velmi zajimavou cenu: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820161183
    Ale ta znacka me toho moc nerika
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    wintech je OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    A co Win XP 32bit vs. 4GB RAM? Zvladne naadresovat 4GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Zvládne, ale XP je asi moc nevyužijí.
    Je to ale dobrá volba do budoucna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Me nejde o widle ale o hry... Sem nedavno zacal hrat Gothic 3 a z hruzou sem zjistil, ze si to bere pres 2GB pameti... Takze to obcas dost swapuje a pak se to se to neprijemne seka.... A obcas me ta hra k vuli pameti spadne aj na drzku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    No jo, ale on je hlavně problém v tom, že Gothic 3 má (s prominutím) tak zprasenej engine, že si troufnu říct, že i na 4GB RAM bude swapovat. Navíc 4GB je tak akorát pro Visty, pro XPčka je 4GB maximální horní hranice.

    Můj názor tedy - je to zbytečné...
    Apropó, co máš za grafiku, máš u ni 512MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    XP zvladnou 4GB RAM, ale pouze tehdy jestli se jedna o 64 bitovou verzi, 32 bitove zvladnou pouze do 3 GB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Navic jsem presvedcen, ze problem nelezi na RAM. Ale sam netusim kde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Grafiku k tomu mam 8800GTS 320, ale do 14ti dnu bych mel mit 640MB...

    tak Win XP 32bit umi 4GB, jak sem se docetl ... ale je v tom jeden hacek... kazda pridavna karta v PCI nebo PCIe si z tech 4GB neco pokroji a pak je mozne ze v systemu uvidim jen 3,5GB.

    Kdyz uz jme nakously toho Gothica.... Jak tam kua rozjedu vyhlazovani??? Ani kdyz to zapnu primo v ovladacich, tak AA ve hre nejede...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    4GB z toho nedostanes, neco o tom psal RH
    http://radekhulan.cz/item/je-64-bitu...bitu-vista-x86

    v jeho pripade se dostal jen na 3GB... nenech se zmast jmenem prispevku, v pulce resi prave ty 4GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Dik za odkaz....
    takze proste 4GB na win XP ani na Viste nikdy nerozjedu... to me teda vubec nepotesilo... A do 64bit systemu urcite jeste dlouho nepujdu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Navím jaký máš CPU, prostě zkus instalovat OS či jiný větší program s různou velikostí RAM, a sám uvidíš jak rachle to půjde, zkus pracovat v libovolném grafickém prostředí, převod videa, a je to totéž, pro AMD je to markantní rozdíl, jestli si HD, GK a další ukousnou z RAM je naprosto nepodstatné, stejně tak se chovají i k RAM menší.

    Dnešní desky běžně umí RAM ne 4GB, ale 8GB paměti http://www.alza.cz/zakladni-deska-mi...ire-d64222.htm proč asi, proto, že to nefunguje? RAM jako dualchanel jsou vždy adresovány jako 2x64bit což je 128bit, jak je asi adresují jako 32 bit? Kdyby 32bit OS adresoval přímo pouze RAM tak by již nedokázal adresovat nic jiného ani HD, proto je NTSF a ne FAT, ale to je na dlouho, prostě to zkus a sám uvidíšrozdíl , RAM není nikdy dost, jenom peníze na ně chybí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    No ja to zkouset nebudu, pac ty RAM jeste nemam... a podle toho, co sem kde precetl, tak to ani nema cenu kupovat, kdyz mi 4GB nepojedou, ale treba jen 3GB, to je pak vyhozeni penez... je me jasne, ze deska to da bez problemu, ale kdyz to nedaji Win, tak to je pak k nicemu... jinak PC mam C2D OC 3,6GHz, 8800GTS a Raptora.
    zatim sem potkal jen jednu hru, coz neni tak hrozne, kt nestaci 2GB RAM a to je Gothic 3.. Ten me kazdou hodinu padne na hubu k vuli nedostatku pameti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Presne tak, 4 GB RAM jsou imho v dnesni dobe zbytecnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Wirtual
    ... Ten me kazdou hodinu padne na hubu k vuli nedostatku pameti...
    Co to a opatchovat, popř. snížit detaily (především textury)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zkusenosti s shopem ASUS.AS !
    Od Maximus12 v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 17:45
  2. HTC TyTN II - Rady zkusenosti
    Od pas!k v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-06-2008, 09:32
  3. Windows Vista SP1 - zkusenosti
    Od cool.user v sekci OS Windows
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 15:22
  4. Zkusenosti se zdroji na SLI
    Od Vladimir_ v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 14:43
  5. LCD: DELL 2407WFP - zkusenosti?
    Od 0taz0 v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 17:27