Původně odesláno od
Harry®
Bohužel se mi nepodařilo spustit žádnou Live distribuci Linuxu, všechny pokusy zkončily hlášením "can´t access tty; job control turned off", až na System Rescue CD, kde se mi ale nepodařlo dostat k datům na pevném disku.
Nevím, jaké všechny distribuce jste zkoušel a co jste prováděl, takže s tímto neporadím. Obvykle pro drobné úpravy na cizích strojí používám Gentoo Minimal CD. K datům se dostane po připojení příslušného oddílu:
Kód:
mkdir /mnt/win; mount /dev/sda1 /mnt/win; ls /mnt/win
Pokud byste chtěl vytvořit logický oddíl, jak radím níže, tak spusťte fdisk:

Původně odesláno od
Harry®
S Linuxem si totiž vůbec nerozumím, natož pak v textovém režimu.
Což je zjevně škoda. ;-)

Původně odesláno od
Harry®
Ale napadla mě možnost znovu zkusit nainstalovat stejnou distribuci Linuxu tak, jako to bylo předtím, a pak se jí pokusit nějak rozumněji odstranit, než pouhým smazáním logických oddílů. Je možné že by došlo během odinstalace i k "opravení" MBR a tím vyřešení problému?
Je pravděpodobné, že by se tím problémy vyřešily. Mimochodem MBR není rozbitý – úspěšně načte stage 1.5, která ovšem skončí na tom, že se chce dostat k datům na neexistujícím (smazaném) oddíle. Během nové instalace se v MBR? nezmění ani byte. Více o grubu.
Tak mě napadá, možná by stačilo vytvořit jeden logický oddíl přes celou velikost rozšířeného oddílu, přiřadit mu typ souborového systému 0x83 (Linux) a grub by mohl zase fungovat.