Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Grafické prostředí - problém s loginem

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Zdravím,
    řeším problém. Mám server, je na něm Debian. Běžel jen v textovém režimu. Doinstaloval jsem grafické prostředí. Po řihlášení v text.režimu jsem v pohodě přes příkaz startx spustil graf.prostředí. Vše fungovalo v pohodě.
    Dneska bohužel vypadla UPSka a celý server se vypnul. Po zapnutí se nastartoval do grafického prostředí. Když se chci přihlásit, tak po zadání jména a hesla mi to napíše, že administrator se nemůže přihlásit v grafickém prostředí. Po přepnutí do text,režimu se přihlásím, ale nelze pak spustit grafické prostředí.
    Napíše to chybu: "pokud je počítač spuštěň po dlouhou dobu, tak je nutné smazat tmp... a pak zkusit spuštění znova.
    Neřešil někdo něco podobného? Děkuju moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    pokud se nepletu tak mě se debian chová stejně (grafický login nepřihlásí roota) přihlas se jako normální užívatel a pokud potřebuješ práva roota tak spusť terminal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    to jsem pochopil, ale spíš řeším problém, že se pak z terminálu po přihlášení nemohu dostat do grafického prostředí. Před restartem to šlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Myslel jsem pustit terminal s pravy roota až v grafickém prostředí. Jinak bych tě odkázal na nějaké linuxové forum. Nebo přímo na debian.org
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od dakty Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    řeším problém. Mám server, je na něm Debian. Běžel jen v textovém režimu. Doinstaloval jsem grafické prostředí. Po řihlášení v text.režimu jsem v pohodě přes příkaz startx spustil graf.prostředí. Vše fungovalo v pohodě.
    Dneska bohužel vypadla UPSka a celý server se vypnul. Po zapnutí se nastartoval do grafického prostředí. Když se chci přihlásit, tak po zadání jména a hesla mi to napíše, že administrator se nemůže přihlásit v grafickém prostředí. Po přepnutí do text,režimu se přihlásím, ale nelze pak spustit grafické prostředí.
    Napíše to chybu: "pokud je počítač spuštěň po dlouhou dobu, tak je nutné smazat tmp... a pak zkusit spuštění znova.
    Neřešil někdo něco podobného? Děkuju moc
    Prepni si runlevel na 3 misto 5, aby se ti X-ka nespoustela automaticky.
    Ze se admin nemuze hlasit do graf.modu je bezne i na jinych distribucich.
    Jestli 'přepnutí do text,režimu' delas pomoci Ctrl-Alt-F1 z graf.modu, je jasne, ze ti dalsi X-ka nepujdou spustit, musis je shodit Ctrl-Alt-Bkspace /vetsinou/.
    A hlaska s tmp - zkus se do nej podivat, jestli tam nezustalo neco po padu /jestli to padlo s X-kama, tak je to pravdepodobne/

    P.S. Opravdu potrebujes graf.rezim jako root?! Smim se zeptat na co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od dakty Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    řeším problém. Mám server, je na něm Debian. Běžel jen v textovém režimu. Doinstaloval jsem grafické prostředí. Po řihlášení v text.režimu jsem v pohodě přes příkaz startx spustil graf.prostředí. Vše fungovalo v pohodě.
    Dneska bohužel vypadla UPSka a celý server se vypnul. Po zapnutí se nastartoval do grafického prostředí. Když se chci přihlásit, tak po zadání jména a hesla mi to napíše, že administrator se nemůže přihlásit v grafickém prostředí. Po přepnutí do text,režimu se přihlásím, ale nelze pak spustit grafické prostředí.
    Napíše to chybu: "pokud je počítač spuštěň po dlouhou dobu, tak je nutné smazat tmp... a pak zkusit spuštění znova.
    Neřešil někdo něco podobného? Děkuju moc
    zalezi jaky pouzivas prihlasovaci manager...
    /etc/init.d/gdm stop
    nebo
    /etc/init.d/kdm stop
    nebo
    /etc/init.d/xdm stop
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Chladenie CPU v prasnom prostredi
    Od KEOSAN v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 09:03
  2. PC shutdown okamžitě po vstupu do 3D prostředí
    Od skocan v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-08-2012, 17:36
  3. Problém s loginem
    Od W4S3K v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-07-2009, 22:47
  4. Vista - ID narodiho prostredi: 1029
    Od Solaris1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 19:43
  5. Vývojové prostředí pro C
    Od Intri v sekci Programování
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-10-2008, 17:15