Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: MODU nebo PRO

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    154

    Je lepší Enermax PRO82+ II 625W nebo Enermax MODU82+ 625W ?
    dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Jsou to stejné modely. Rozdíl mezi nimi je ten, že verze PRO má neodnímatelnou kabeláž, zatímco verze MODU kabeláž odnímatelnou má.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    154

    Má nějaký 600W model 20-pin konektor?
    Naposledy upraveno uživatelem martin155: 26-07-2010 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Stačí kouknout na stránky výrobce.:
    • verze Pro82+ II a verze Pro87+: neodnímatelná kabeláž
    • verze Modu82+II a verze Modu87+: odnímatelná kabeláž


    Pokud se koukneš na specifikace jednotlivých modelů, jsou identické. Liší se v modulární kabeláži.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud se nemýlím tak PRO má maličko vyšší učinnost (tedy alespoň jedničky to tak měly, zřejmě kvůli ztrátám na konektorech). 20pin jednoduše uděláš s 24pinu tím, že ty 4 piny prostě nezapojíš do desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od martin155 Zobrazit příspěvek
    Má nějaký 600W model 20-pin konektor?
    Do jaké sestavy chceš zdroj použít ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    154

    Tak to je super, tim se vyřešilo spoustu problémů.

    Zdroj potřebuju do staršího pc, komponenty budu dokupovat za několik měsíců.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od martin155 Zobrazit příspěvek
    Zdroj potřebuju do staršího pc, komponenty budu dokupovat za několik měsíců.
    Pokud je sestava staršího data (o čemž vypovídá i napájecí 20pin základní desky), bude 600 W zdroj pro takovou sestavu naprosto zbytečný. IMHO Seasonic 350W/400 W by Ti měl plně dostačovat a ušetříš značné peníze, které by v tomto případě byli zbytečně vyhozené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mám takový pocit, že je ten konektor navíc rozebírací (naklapnou se zhora ty 4piny a tím dostaneš 24pin) takže by neměl být problém ani v případě, že bude těsně vedle konektoru na desce nějaký kondík nebo jiná překážející součástka

    edit: SS 350w F3 (EnergyKnight) má ten konektor naklapnutej už na 24pin, mě se např. nepodařilo ho rozebrat (řeže do ruky jak tentononc...) navíc má ten zdroj jen jednu větev s molexama takže ti nedosáhne k diskům umístěným vespod kejsu

    http://www.alza.cz/seasonic-ss-350et-f3-d167013.htm
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 26-07-2010 v 12:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    154

    Momentálně 600W opravdu nevyužiji, ale za do půl roku budu měnit vše ostatní, tak chci mít rezervu, abych nemusel měnit i zdroj.

    Nevím jestli dát přednost odnímatelné kabeláži nebo vyšší účinnosti. Za podobnou cenu mohu mít MODU82+ a PRO87+.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Přijde na to, kolik toho budeš zapojovat - pokud málo a chceš mít v bedně uklizeno tak MODU - na druhou stranu pokud budeš zapojovat víc komponentů tak zřejmě využiješ téměř všechny kabely takže pak postrádá modulární kabeláž trochu smysl (navíc se ty kábly pěkně blbě shání takže když ztratíš kapsičku s nepoužitou kabeláží tak seš pěkně víš kde ). Každopádně vyvazováním kabel strávíš stejný čas ať máš odepínatelnou kabeláž nebo pevnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od martin155 Zobrazit příspěvek
    Momentálně 600W opravdu nevyužiji, ale za do půl roku budu měnit vše ostatní, tak chci mít rezervu, abych nemusel měnit i zdroj.
    Jaké komponenty budeš zapojovat a na co +/- budeš upgradovat ? Dnes Ti do sestav "střední třídy" stačí 500 W zdroj. Investice do zdroje pro starou sestavu je IMHO naprosto zbytečná. Uvažoval jsi místo Enermaxe koupit Seasonic S12II-430 či Seasonic S12II-520.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Taky bych koupil zdroj až s novou sestavou, pokud ti na té staré ten zdroj funguje, tak není potřeba to kupovat dopředu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Enermax MODU 82+ / AMD 6970
    Od iLianik v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-06-2014, 07:36
  2. Windows 7: Dotaz k Windows XP modu
    Od aaaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-06-2011, 18:44
  3. Tutorial: Použití modu
    Od Deee-aN v sekci Trackmania Forever
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 14:19
  4. DVD mechanika LG se přepíná do PIO modu
    Od ozana v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-11-2007, 22:44
  5. DMA vs. PIO - obnova Ultra DMA transfer módu
    Od eraser v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 20:39