Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Modifikace MAC adresy

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Ahoj, někde jsem se dočetl, že lze modifikovat MAC adresu. Neví někdo jak na to?

    (Omlouvám se, že to píšu sem, ale nevěděl jsem, kam to hodit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jde. Předpokládám pod Windows, takže buď ve správci zařízení, nebo modifikací registru, anebo např. nástrojem MacShift.

    Pro ostatní systémy např. zde: http://www.tech-faq.com/how-to-chang...c-address.html
    (např. linux pomocí ifconfig, atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    V 99% pripadu je mozne zadat jinou MAC ve spravci zarizeni ve vlastnostech daneho sitoveho adapteru, ve Windows samozrejme. Neni nutne se stourat v registrech nebo instalovat dalsi programy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mám takový dojem, že od Vist a výš už to "standartní" cestou nejde
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: WiFi_W7.png 
Zobrazení: 119 
Velikost: 15.9 KB 
ID: 18199  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Já to tam mam. Takže asi závisí na síťovce a driveru, jestli to zpřístupní či ne... Teda mam 7čky 64bit, ne Visty...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Clipboard02.jpg 
Zobrazení: 134 
Velikost: 34.4 KB 
ID: 18200  
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 12-08-2010 v 00:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No já tam mám standartní windowsáckej driver (+ ve finále Realtek byl na tohle skoupej, alespoň tenhle můj B), teď jsem koukal na LANku a tam to jde takže možná lžu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LAN_W7.png 
Zobrazení: 107 
Velikost: 42.1 KB 
ID: 18201  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Já mám Vistu. Může se změnou MAC adresy něco poškodit a je nutné vracet pak adresu zpátky na původní?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Poškodit ne, návrat na původní je jednoduchý - prostě to přepneš zpět. Někteří provideři omezují internetové připojení pomocí HW adresy - pokud ji změníš, nepůjde se připojit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tak tak, a u některých providerů stačí restartovat router (např. UPC) - vytáhnout na chvíli ze zásuvky, a pak si načte novou adresu.

    V případě LAN samozřejmě taky dát pozor, aby 2 různý počítače neměly stejnou MAC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Jde. Předpokládám pod Windows, takže buď ve správci zařízení, nebo modifikací registru, anebo např. nástrojem MacShift.

    Pro ostatní systémy např. zde: http://www.tech-faq.com/how-to-chang...c-address.html
    (např. linux pomocí ifconfig, atd.)
    Jen upozornim, ze v programu MacShift je bug (tedy alespon pred ctvrt rokem, kdyz jsem ho zkousel byl a prijde mi, ze se verze nezmenila), ktery branil na mem PC spravne funkcnosti. Vim, ze jsem si ho musel opravovat aby mi fungoval - takze pozor na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Chtěl bych to kvůli tomu, abych se připojil do jedné hry. Dali mi tam bezdůvodně ban, ale nehodlají mi to zrušit.. Myslím že mám bloklou jak MAC, tak IP adresu a kdo ví co ještě.. nevíte, podle čeho se takhle banuje a co z toho se dá změnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na MAC adresu ten ban imho nebude, protože ta se k nim nedostane. (ta se dostane max k tvýmu routeru/modemu).
    Bude to na IP a tu nezměníš (leda nějakym tunelem/anonymizérem, ale přes to hrát hry nejde).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, ten macshift jsem jenom navrhnul jak jsem ho našel, zkušenost s ním jinak nemám, ale samozřejmě pokud to ovladač umožňuje, je nejjednodušší a nejlepší to změnit přímo v něm (taky jsem to zmiňoval jako první možnost).

    Banuje se povětšinou na ip, k MAC se nikdo nedostane. Záleží pak, jestli máš nebo nemáš pevnou IP - pokud nemáš pevnou, tak to pomoct může - při změně MAC je pak DHCP serverem často přidělena jiná IP (samozřejmě ale musíš změnit MAC adresu zařízení, kterým se připojuješ k internetu - tj. pokud tam je třeba router pro víc pc tak na něm a ne v pc - v pc pouze pokud se připojuje přímo k internetu a není nic mezi).

    Jinak některý modemy mají v sobě i router (např. často ADSL modemy), pak by se to asi opět muselo změnit v něm. Jestli máš nebo nemáš router mezi poznáš když zadáš na příkaz. řádce "ipconfig /all" a koukneš se na IP adresu síťovky - pokud je v privátním rozsahu, tj. ve formátu 10.x.x.x anebo 192.168.x.x, tak jseš za NATem a musela by se měnit MAC jinde než v PC.

    A samozřejmě pokud máš od poskytovatele pevnou IP, tak jí nezměníš (jedině požádat poskytovatele).
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 12-08-2010 v 18:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Máme ZYXEL od O2. K němu jsem připojen přes LAN jedním PC a přes wifi notebookem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Nevíte tedy někdo, jak tu MAC adresu v modemu změnit? (Pokud se to tak má udělat)
    Konkrétně je to modem Zyxel 660HW-T3.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Modifikace sestavy HOME
    Od Calluin v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-07-2014, 22:31
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 12:04
  3. Chlazení procesorů: Modifikace Arctic Cooling Freezer 7 Pro na LGA 1366
    Od Gejmer v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2009, 20:19
  4. Ovladače: modifikace nVidia driveru, zacneme na prastarych 45.28 :)
    Od trodas v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 17:01
  5. Windows XP: jednoduche a efektni modifikace vzhledu WinXP/2k
    Od trodas v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2009, 00:47