Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zdroj

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    Dobrý den, pc sem si nechal opravovat jelikož nechtěl naběhnout a nevěděl sem co stim je. Neměl jsem moc peněz a tak sem opravu chtěl co nejlevnější a odešli mi 3 věci. Zdroj , ramky a GK.Ramku mi dali 1x 2GB Kingston, jenže zdroj mi dali Eurocase ATX 400W. A Chci si koupit novou GK a nevím jestli to utáhne ten zdroj. Na Gk se mi šetřit nechtělo a vybral jsem si Radeon Sapphire 5770 Vapor-x. Jenže ted nemám žádné peníze na zdroj. Tak se chci zeptat co vše se může stát kdyby zdroj byl špatný a nestíhal ? A je možnost,že třeba půl roku bude fungovat aspon v pohodě ? Že bych ho vyměnil někdy časem ? Děkuji

    Sestava:

    AMD Athlon 64 X2 5200+
    MSI K9AGM3
    Kingston 2GB DDR2-800
    Samsung 320GB
    Eurocase ATX 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    No risk to určite je. Ten Eurocase je nový ? TDP procesoru je tuším 125w + 100w karta... a pár ďalších vecí, ako hry by to malo prežiť, ale kdo ví čo ten zdroj vôbec zvládne
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zdroj to nejspíš zvládne (to dvoujádro má TDP 89W pokud to není EE, které má 65W), ta spotřeba grafiky bude taky menší... Každopádně nevíme specifikace toho zdroje, a i kdyby to zdroj podle specifikací utáhl, tak je to stále risk, protože EC jsou jedny z nejhorších zdrojů, které můžou odejít, kdy se jim zachce a je jedno, jestli to zvládaj nebo ne (taky rádi s sebou "berou" i komponenty)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    Jj ten Eurocase je nový. Já sám bych si ho nikdy nekoupil jen sem si neuvědomil,že když to od nich budu chtít co nejlevněji, tak tam vloží Eurocase což je jasný :-) Jinak sem koukal na ten procesor v Everestu a ukazuje to max příkon 65-76 jen nevim jestli je to ono co myslíte :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No nevim, pro mě by bylo nejlevnějc to, že to zkontrolujou a pokud to nejde opravit, tak to maj jen říct, že si máš koupit novej a ne že ti tam hoděj nějakej shit a beztak si za to naúčtujou o mnoho víc Jinak v Everestu nic nezjistíš, musíš se kouknout přímo na štítek zdroje v bedně, např. vyfotit nebo opsat parametry (radši to vyfoť)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    To bylo přez známýho, takže to nenaúčtoval víc. Jen PC dostalo prý nejspíš elektrický šok, proto odešli ty 3 věci najednou. Jen nevim proč chceš vyfotit Zdroj , když sem ted mluvil o příkonu procesoru,ale máš to mít :-) Fotka se nepodařila, páč z mobilu to nebylo k přečtení.Ale je to přesně tenhle:

    http://www.phoenixcomp.cz/400w/euroc...-847330001001-
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Někdy nechápu myšlenkové pochody některých jedinců. Vyhodíš skoro 4,5 tisíce za grafiku a nezbyde ti 350 korun aby jsi si k ní koupil i slušný zdroj? A zrovna Vapor-X, sice pěkný chladič ale karta celkově předražená. To už raději vzít MSI Hawk.
    Ten zdroj by to utáhnout měl, s trochou štěstí to rok přežije. Jestli ne, můžeš si sem zase přijít pobrečet nad vlastní blbostí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    Aby ses nepo* nechápu tu tvojí aroganci. Prostě nejsem žádnej expert a rozhodl jsem se pro ní a pak si až uvědomil, že ten zdroj neni žádná pecka. Je novej proto jsem se šel zeptat ¨zkušených¨ lidí, jestli to zvládne nebo radši počkat na výplatu a koupit nový. A 350 korun ten zdroj nestojí
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Pida SuXxX Zobrazit příspěvek
    Aby ses nepo* nechápu tu tvojí aroganci. Prostě nejsem žádnej expert a rozhodl jsem se pro ní a pak si až uvědomil, že ten zdroj neni žádná pecka. Je novej proto jsem se šel zeptat ¨zkušených¨ lidí, jestli to zvládne nebo radši počkat na výplatu a koupit nový. A 350 korun ten zdroj nestojí
    No já se nepo.. , mně se ze zdroje kouřit nebude. Vidíš, sám přiznáš že expert nejsi, to je chvályhodné, ale je škoda že ses sem nezašel poradit než jsi udělal tenhle upgrade. Mohl jsi dnes mít jak dobrou grafiku tak i zdroj který ji utáhne a to za stejný peníze co jsi už utratil. Budiž ti to poučením, že šetřit za každou cenu se nevyplácí. BTW, zdroj nestojí 350,- ale zkus se podívat kolik stál ten EC a kolik Seasonic na který jsem dával odkaz. A teď si spočítej, jaký je mezi něma cenový rozdíl ... už to chápeš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ten zdroj je něco jako ruská ruleta, nikdy nevíš, kdy se "odpálí" Jinak má i tristní specifikace, jedna 12V větev na 18A, což znamená, že výkon je 216W na 12V (což využívá jak procesor, tak grafika) a s tímto zdrojem počítat ještě míň, utáhnout by to sice měl, ale bude se docela zatěžovat...
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 14-08-2010 v 21:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    Jasný už ten rozdíl chápu, jenže já nevěděl v tu chvíli kdy mi odešel počítač čím to je, tak jsem to chtěl ¨levně¨ a rychle opravit a bylo mi jedno co mi tam dá hlavně abych v tu chvíli měl internet, protože ho potřebuju. Pak sem si koupil GK kvůli hrám a ted se bojim aby to zvlád ten zdroj. Jasně, pro vás kdo se v tom vyznáte je to úplná blbost, jenže já sem s tím nepočítal. Příště budu chytřejší Hned jak budu moct kupuju novej. Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Pida SuXxX: 14-08-2010 v 22:25
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
    Od puke v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 10-05-2013, 09:34
  2. Zdroj pre pc 24/7
    Od niqueo v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 15:23
  3. Zdroj pro GTX 460 SLI?
    Od kilianek v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 13:17
  4. ITX zdroj
    Od tonda.neumann v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 23:07
  5. Co je to za zdroj?
    Od a8nr v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 15:49