WIN 7 Sound Blaster Live 5.1
Zdravim. nevite nekdo, jak rozchodit Sound Blaster Live 5.1 pod sedmickama? Ovladace uz vyrobce nenabizi a se staryma to nefunguje tak jak ma. Dik za odpoved.
Zkoušel jsi kX Driver?
Zkousel jsem ho, ale nedokazal jsem rozbehat 5.1 zvuk, coz bych asi prezil, ale nerozchodil jsem mikrofon.
Vylamal jsem si na tom zuby, pokud je to SB Live 5.1 Digital, na desce oznacene jako model: SB0220 tak existuje ovladac pro Visty na CD posledni prodejni verze. Ale neda se najit na internetu, znamy ji provozuje s Vistama, ale CD bohuzel uz nenasel, taky mi tu jedna lezi. Z tech Vist se mi ho dostat nepodarilo.
Je nejaky duvod ho pouzivat..? Mam Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (rev. 1.0) a na ni tradicni integrat Realtek ALC889A.. Pred casem jsem zkousel projet oboji RMAA a Live! 5.1 jsem do desky ani nestrkal.. vystup byl horsi nez onen integrat..
Duvody se najdou, ja potreboval vic zvukovek, v neposledni rade se hodi gameport.
Ale jinak mam taky integrovanou 889 a je na tom kvalitativne minimalne stejne.
Ale jinak mam taky integrovanou 889 a je na tom kvalitativne minimalne stejne.
Ja mam na desce pouze vystup na stereo, takze mi pak jsou 5.1 repraky k nicemu. Budu asi must koupit novou zvukovku. Presto diky za rady.
Ted jsem koukal na net a aktualni kx project ovladace by meli fungovat i pro 5.1.
Je samozrejme nutne v mixeru, nebo v ovladacich panelech/Zvuk prepnout na 5.1 konfiguraci.
Je samozrejme nutne v mixeru, nebo v ovladacich panelech/Zvuk prepnout na 5.1 konfiguraci.
Dnes jsem narazil na stejný problém, mám sice i zvukovku na desce (Realtek), ale taky ho to našlo až jsem zkoušel instalovat drivery pro soundblaster. Něco se kupodivu nainstalovalo z těch updatů co jsou na stránkách Creativu (nechápu proč tam nemají i původní ovladače, ale jen nějaké updaty, ale možná jsem špatně hledal). Každopádně nejvíc mi pomohlo strčit do kompu cd s původními ovladači. Win7 to nějak skousnul. Jediné co se mi nenainstalovalo je gameport. A to mi všichni říkali jak si 7čky všechno najdou :D, no není nad osobní zkušenost. Fedora s nalezením zvukovky a ani jiným hardware problém neměla.