V pripade zdroje teto znacky a za nejakych 600,- Kc bych to asi bral jako normalni projev pri chodu...pokud chces tichy zdroj, musis investovat vice nebo si trochu zabastlit...
Zdroje EC jsou na tom co se kvality tyce opravdu spatne doporucuji se teto znacce vyhnout obrovskym obloukem.. o nic lepe na tom nejsou jejich skrine co pes to jina ves kdo nekdy skladal do techto beden jiste vi o cem mluvim .. A k problemu : Vetrak by mel jit vymenit ale rozhodne bych se priklanel spis k vymene zdroje. Zkus znacky Fortron, Chieftec, Seasonic tam urcite neslapnes vedle .
Pokud Ti zdroj vyhovuje a PC není nestabilní tak potom bych přistoupil k výměně ventilátorku ve zdroji za nějaký tišší. Podle toho jak velký tam máš větrák, tak takový si kup. Dnes se do nových zdrojů dávají již jen 12cm (někdy i větší) větráčky, ale u EC bych to tipnul ještě na 80cm s ostrými hranami před větrákem, které pomáhají dotvářet efekt rozjíždějícího se letadla. Takže pokud jsi trošku technicky zručný, můžeš ty otvory vyříznout a místo nich dát elegantnější mřížku. Nebo aspoň ty otvory zaoblit, tak aby nebyly tak ostré.
Nebo tam taky můžeš tenhle větrák nechat (pokud se nepřehřívá, jak píšeš) a před něj dát nějaký odpor, příp. potenciometr, kterým bys pak šteloval výkon větráčku.
PS: Pro příště ale, jak píší kolegové, bych vybíral už jen z lepších zdrojů, než je EC...
Nebo tam taky můžeš tenhle větrák nechat (pokud se nepřehřívá, jak píšeš) a před něj dát nějaký odpor, příp. potenciometr, kterým bys pak šteloval výkon větráčku.
PS: Pro příště ale, jak píší kolegové, bych vybíral už jen z lepších zdrojů, než je EC...
jo měl jsem ho..nejenom že vrčel ale i praskal a to i vypnutý...ani jsem ho nereklamoval a s chutí jsem jej roztřískal .. EC již nikdy více
Nedávno jsem čistil svůj EC "shit" a nestačil jsem se divit. Kvalita pájení byla mizerná, ještě ke všemu by zdroj už jednou opravován a pačeť byla neporušená, dokonce jeden kondenzátor byl mezi síťovím napájením protože se prostě nevlezl na tišťák. Asi po půlroce mi nechtěl naběhnout počítač, chybělo 12V napětí. S druhým zdrojem PC jelo tak jsem zkusil napájet GK jiným AT zdrojem a vše funguje doteť. Špičková spotřeba mojí sestavy je 215W a zdroj je 300W. S těmito zdroji už nechci nic mít. Je možné že jsem jen náhodou narazil na jeden takto povedený kousek ale nic už riskovat nebudu, i když zákazník nemá moc peněz na sestavu tak mu vždycky vysvětlím co to znamená kvalitní a nekvalitní zdroj.
Vydím že všechny zdroje od EuroCase trpí neduhy. Ale musím říct že po celou dobu co mám tento zdroj o něm nevím.
Vydím že všechny zdroje od EuroCase trpí neduhy. Ale musím říct že po celou dobu co mám tento zdroj o něm nevím.