Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Nové pc a dotazy okolo :-)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Takže mi to jede normal i když jste mě tu všichni shazovali a smáli se mi :-)!
    Athlon x6 1055T + Cooler master hyper x3 (nebo jak), byl tu dotaz na teplotu: Po instalaci windows a lehkého pi... okolo byla teplota cca 38 stupnů, zátěz jsem ještě nedělal (je to btw hodně nebo málo :-) )?

    Chci se zeptat na pár věcí okolo toho všeho:

    1) Data mám ješte ve starým pc na starým hdd, chci je přetáhnout do toho novýho přes sítovky (nechce se mi měnit disk), novej má integrovanou, starej má dodtečnou kartu (ted je tam zapojený internet z hubu). Na novým je windows 7 64 bit, na starým je xp 32 bit, budu potřebovat křížený kabel že?
    Jinak by to mělo jít normálně jo?
    2) Jaký program mi doporučíte pro "stress test" a jaký pro sledování teplot atd.
    3) Před instalacví windows 7 se mě to zeptalo jak chci rozdělit disky... mám 1 TB disk, udělal jsem to jako 130 GB+200GB+200GB a chtěl jsem dalších 2*200GB oddíly, bohužel mi to tyto dva další oddíly nějak nepomohlo vytvořit, jednoše mi to umoznilo vytvřoit jen 3 oddíly, já chci ale ty dodatečný 2*200GB, nechal jsem to tam tedy jako nerozdělené místo, ted ve windows vidím jen ty první 3 oddíly, dalších 400 Gb nikde, jakým postupem/programem mám vytvořit ty 2 dodatečný oddíly prosím? (když těch 400 GB ani ve windows nevidím), sám jsem se divil proč mi předinstalační program nedovolil vytvořit více oddílů, ale jednoduše "new" tlačítko bylo vysvícené, prostě to už nešlo, jak na to prosím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Ad 2) třeba OCCT je jednoduchý, testuje to i sleduje teploty
    Ad 3) nevím jak v W7, ale v XP jdou vytvořit maximálně 4 oddíly na disku a z toho maximálně 3 primární. Pokud je to omezení souborového systému (což nevím), tak to bude stejné i ve W7. Popravdě existuje pramalý důvod mít tolik oddílů (na každý seriál jeden?) ale prostě ... možná je to omezení hloupé
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Jo a jakou verzi direct x si mám nainstalovat? Na cd ke gpu bylo myslím jen 9.0c ale moje karta myslím podporuje už dirext 10 nebo 11, dají se stáhnout nebo má mstáhnout jen tu 9.0c?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    ad 1) Ano napojíš to přes křížák. Na jedný straně definuješ ip adresu u TCP/IPv4 dáš třeba 10.0.0.1 a masku 255.255.255.0 na druhym u stejnáho protokolu 10.0.0.2 a masku 255.255.255.0 uděláš díru do FW a pingneš to, když to bude fungovat asi budeš muset nasdílet na jedný straně disk.

    ad 2) Na stabilitu PC bych stáhnul Prime nebo OCCT

    ad 3) Chtěl bych slyšet důvod, proč to rozdělovat na nasmyslných X disků, nastavil bych to při tý velikosti disku na C: bych dal 100GB a nechal bych tam Windows + systémové věci, na druhý disk by stačilo, abys měl pořádek mezi složkami a nemusíš vytvářet tolik disků...
    jisetli na otm ale trváš tak dej Spustit (tlačitko Windows+R) -> diskmgmt.msc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Citace Původně odesláno od czhunter Zobrazit příspěvek
    Ad 2) třeba OCCT je jednoduchý, testuje to i sleduje teploty
    Ad 3) nevím jak v W7, ale v XP jdou vytvořit maximálně 4 oddíly na disku a z toho maximálně 3 primární. Pokud je to omezení souborového systému (což nevím), tak to bude stejné i ve W7. Popravdě existuje pramalý důvod mít tolik oddílů (na každý seriál jeden?) ale prostě ... možná je to omezení hloupé
    No já tedka mám 5 oddílů... a mám windows xp 32 bit (na tomstarém)...
    původně to všechno bylo fat32 a postupem doby jsem některý disky převedl na ntfs...

    Může to prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit že nemuzu mít víc než 3 oddíly ve windows 7...?

    A pokud jo, nebo i pokud ne, jak mám dostat těch 400 Gb který jsem při instalaci windows nechal jako "nerozdělené" :-)? (myslel jsme že mě to pak pustí ksrz windows na to nějak...ú?

    "uděláš díru do FW "....? to nevím co je...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    "uděláš díru do FW "....? to nevím co je...?
    Povolíš tam IP adresu, kteoru si na stavil na druhém počítači. Ovšem pokud máš jistotu, že oba počítače jsou čistý, tak mužeš na tu operaci kopírování ten FireWall vypnout. Jeslt ito napojíš přeš křížák, tak se stejně na internet nedostaneš.

    EDIT: Jinak našel jsme ti přesné znění pro rozdělění na Windows 7 "By default on a MBR disk, you can create a maximum of 3 Primary partitions and 1 Extended partition with up to 128 logical volumes in the extended partition on a single hard disk."
    Naposledy upraveno uživatelem Sunshine: 27-08-2010 v 20:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    a ten direct x?

    By default on a MBR disk, you can create a maximum of 3 Primary partitions and 1 Extended partition with up to 128 logical volumes in the extended partition on a single hard disk."

    To moc nechápu...

    Takže 3+1*(maximumOf128), takže vlastně muzu vytvořit až 131 oddílů jo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Jinak to starý pc nevím jak moc čistý je... asi tam něco málo bude, i když jsem to skenoval tak měsíc zpátky, ale do toho novýho hodlám automaticky nainstalovat antivir než ho budu vubec někam připojovat, takže by s tím problém snad neměl být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Chápeš to skoro dobře, GPT a >2TB je podporováno od verze Windows Server 2003 SP1. Tedy, mužeš vytvořit 3 Primární jendotky z těch jde psustit systém, pak můžeš udělat 128 logických jednotek, tam je ale nevýhoda, že z logických a rozšířených nejde psustit systém, ovšem vytvořit je můžeš.
    A jeslti máš kartu GeForce GTX 460, jak si uváděla, tak ta podporuje DX 11 ten můžeš stáhnout.

    Určitě nainstaluj, nejlepší free zabezpečený je Avast + ZoneAlarm + pravidelné skeny SuperAntiSpyware a čistění pomocí CCleaneru. JEslti nechcceš investovat a jestli se hodláš cracknout nějaký antivir, tak to je jako kdyby jsi měl v PC vir. Protože samotný crack je vir, protože musí zajitit aby ho ten antivir nedetekoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Ok a nebude tam potom nějaký problém s kompatabilitou? aby šli spustit i hry co jsou dělaný jen pro direct x 9 třeba...?

    Kde přesně ten direct x 11 můžu stáhnout? já vidím jen nějaké verze pro developery přes google...(?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Dej pak vědět jestli ti fungoval ten cross,protože já sem se stím taky natrápil,nakonec sem musel mít stejný OS na obou pc tedy Xp
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Ano DirectX najdeš na googlu, myslim že jsme někde viděl i webinstaller, to by tě melo provest pruvodcem, ale nevim to jiste nezkousel jsme to.
    Kompatibilita by mela byt v poradku, jelikoz aplikace pro svuj beh potrebuju napriklad minimalne DirectX 9.
    Jinak, když si definuješ přes ten křížák (cross) IP adresy a masku povolíš FW a nasdílíš třeba v XP disk s právama, tak je v podstatě jedno jaký je to OS. Třeba Windows 7 / Vista potřebují stejný OS pro svoji domácí síť, ale přeš křížák je to jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Sunshine Zobrazit příspěvek
    Třeba Windows 7 / Vista potřebují stejný OS pro svoji domácí síť, ale přeš křížák je to jedno.
    jo přes křížák,za boha sem to nerozjel na prim pc win 7 sec pc Xp a všechno jsem měl dobře
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Já na TO kašlu, normálně tam hodím starý disk, mám totiž jen jeden monitor, jednu klávesnici a jednu myš a pořád to přehazovat a zkusit ustanovit domácí sít je časově pro mě náročnější (nikdy jsem to nedělal) než jen swapnout disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Sunshine Zobrazit příspěvek
    C
    A jeslti máš kartu GeForce GTX 460, jak si uváděla, tak ta podporuje DX 11 ten můžeš stáhnout.

    Určitě nainstaluj, nejlepší free zabezpečený je Avast + ZoneAlarm + pravidelné skeny SuperAntiSpyware a čistění pomocí CCleaneru. JEslti nechcceš investovat a jestli se hodláš cracknout nějaký antivir, tak to je jako kdyby jsi měl v PC vir. Protože samotný crack je vir, protože musí zajitit aby ho ten antivir nedetekoval.
    Ak má W7, tak preboha žiadny DX11 neinštaluj, pretože je integrovaný už vo Win7. Čo sa týka Antivírusov, od kolegov na fóre mám osvedčenú kombináciu Avast! (samozrejme stačí free verzia) + COMODO Firewall a nemám problém, čistenie CCleanerom neodporúčam, ten Ti tak akurát vyčistí zdravé súbory a PC už nedáš dokopy

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    Ok a nebude tam potom nějaký problém s kompatabilitou? aby šli spustit i hry co jsou dělaný jen pro direct x 9 třeba...?

    Kde přesně ten direct x 11 můžu stáhnout? já vidím jen nějaké verze pro developery přes google...(?)
    Ako som už spomínal, nič netreba ak máš W7, čo sa týka kompatibility, je to samozrejme bezproblémov DX9 hry na DX10 alebo DX11...

    Citace Původně odesláno od Sunshine Zobrazit příspěvek
    Ano DirectX najdeš na googlu, myslim že jsme někde viděl i webinstaller, to by tě melo provest pruvodcem, ale nevim to jiste nezkousel jsme to.
    Kompatibilita by mela byt v poradku, jelikoz aplikace pro svuj beh potrebuju napriklad minimalne DirectX 9.
    Netreba sa opakovať?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. dotazy ohledně AHCI
    Od bright v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 20:23
  2. Socket AM3: Upgrade PC - dotazy
    Od alex315 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 13:01
  3. Java - dotazy
    Od P@pi v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-01-2008, 18:45
  4. Asus p5k-e - dva dotazy
    Od Lo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 20:02