Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: lg GSA H30N-ztráta vyr. paměti ->nevypaluje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    6

    zdravím vás tady, jsem tu nový ale hned mám první a pro mě velký problém

    mám mechaniku dvd RAM LG GSA H30N a mám ji cca 2,5 roku.

    poslední dobou mi špatně vypaluje, resp se něco málo z dat vypálí ale v průběhu začne klesat stav vyrovnávací paměti a mechanika dál nevypaluje. v lepším případě kdy vypálí, tak je zase většinou nenačte.

    Tento problém mám asi cca 3 měsíce ale aspoň šlo vypalovat, ikdyž mechanika pak dvd nenačetla, filmy jsem si mohl pustit v přehrávači a fungovaly. Ale teď se jí nechce ani vypalovat.

    Firmware bylo horší najít ale mám ten nejnovější (jeho verze je 1.03)

    Mohly byste mi tedy prosím poradit v čem by mohl být problém???

    děkuji mnohokrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od truckercech Zobrazit příspěvek
    zdravím vás tady, jsem tu nový ale hned mám první a pro mě velký problém

    mám mechaniku dvd RAM LG GSA H30N a mám ji cca 2,5 roku.

    poslední dobou mi špatně vypaluje, resp se něco málo z dat vypálí ale v průběhu začne klesat stav vyrovnávací paměti a mechanika dál nevypaluje. v lepším případě kdy vypálí, tak je zase většinou nenačte.

    ...
    Červeně zvýrazněna nejpravděpodobnější příčina... Tato dnes prodávaná zařízení jsou vyráběná tak, aby vydržela 2 roky a 1 den...

    Vyrovnávací paměti je tam stále stejně, pouze ji nevyužívá. Příčiny by bylo ještě možno hledat v operačním systému a vypalovavacím programu plus používaných mediích, ale pokud se u žádného z těchto tří věcí nic od funkčního stavu nezměnilo, je možno tu krabičku za pár stovek vyhodit a pořídit jinou. Přesně tak si to výrobci přejí.
    P.S. Jestli je to neschopností laseru "udržet ostrost zápisu" zjistíš snadno, když použiješ čisticí CD (se štětečky na sucho) a situace se mírně zlepší...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 29-08-2010 v 17:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    6

    jo, myslel jsem si že to bude tím stářím....njn záruční doba a pak čau, tradá do shopu pro novou...

    musím zaklepat na dřevo, že mi zatím vše ostatní funguje dobře, protože je to stejně staré.

    ovšem mám disk WD 40gb z původních střev mého počítače, čili z roku 2001 a funguje doteď bezvadně a mám ho jako zálohový disk....zatímco disk který jsem měl teď s novýma vnitřnostma jsem už reklamoval cca před půl rokem...

    a co se týče čistícího cd, trošku to pomohlo ale pak už žádná změna, a vypalovat se mi nedaří ani na dvd verbatim , jvc a ještě jakési, teď jsem chtěl něco hodit na cd (sony) a taky nic....

    a vzhledem k tomu že moc peněz nemám, tak budu muset být ještě nějakou chvíli bez mechaniky

    ovšem k datům které potřebuji vypálit abych si uvolnil místo na disku...nebudu to mít lehké...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Jako první bych zkusil jiný vypalovací program (bohužel nepíšeš jaký používáš, ani jestli jsi vyzkoušel nejěký jiný)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jako první bych zkusil jiný vypalovací program (bohužel nepíšeš jaký používáš, ani jestli jsi vyzkoušel nejěký jiný)
    No jestli je to tak jak píše, že se to chvilkově změnilo po vyčistění, tak bych se se zkouškami jiných prg netrápil a hned tam strkal záložní mechaniku (alespoň já si tedy vždy držím jednu novou v záloze z výměny předchozích po reklamaci - dá se to takto vyměňovat až do alellujah... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    A co takhle PIO mode na radicich ??

    Obvykly problem, pokud klesa obsazeni vyrovnavaci pameti, tak je to tim ze ji neco nestiha plnit.

    Koukny do Ovladacich panelu, system, spravce zarizeni, řadiče disku, ve vlastnostech zjistis jestli jsou disky pripadne mechanika v PIO modu, pokud ano google, forum a jine zdroje ti poradi co s tim.

    Jinak mam LG H20L uz vice jak 3 toky a zacina blbnout, ale mam jeste starsi 4082B a ta jede stale perfektne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    6

    A) ano program jsem již několikrát měnil, ale teď právě se mi povedlo úspěšně jedno cd vypálit a dokonce spustit

    B) já druhou mechaniku nemám, ale trošku nechápu jak je to myšleno s tím měněním, no, holt mám jen jednu

    C) ten PIO mod, teď zkusím na to kouknout a napíšu jestli jsem něco u toho našel

    D) díky všem za ochotu reagovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    A co takhle PIO mode na radicich ??

    Obvykly problem, pokud klesa obsazeni vyrovnavaci pameti, tak je to tim ze ji neco nestiha plnit.

    Koukny do Ovladacich panelu, system, spravce zarizeni, řadiče disku, ve vlastnostech zjistis jestli jsou disky pripadne mechanika v PIO modu, pokud ano google, forum a jine zdroje ti poradi co s tim.

    Jinak mam LG H20L uz vice jak 3 toky a zacina blbnout, ale mam jeste starsi 4082B a ta jede stale perfektne.
    Geniální - já samozřejmě předpokládal že toto má v UDMA režimu. Pokud by podle tvého objevu měl mechaniku v PIO módu, tak by mu "kulhal" celý OS a určitě by si toho všiml.

    Jinak příčinu nemusí googlit, je jasná - chyby v přenosu a řadič to přepne do PIO - tudíž by to byl kabel nebo samotný řadič (málokdy jen ovladač)

    Co se quality LG týče, od typu 4163B šly drasticky dolů a H20L je poslední "průměrnou" jejich palírnou. Mám/měl jsem je téměř všechny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    6

    takže to vypadá že v pio modu není...aspoň sem to nikde neobjevil napsané, a co se týče kulhavosti os, mám xp a to už je samo osobě kulhavé ale nic vážného...a kabel k mechanice mám druhý....


    ale jak píšu, teď se mi jedno cd povedlo vypálit, jdu zkusit další....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od truckercech Zobrazit příspěvek
    takže to vypadá že v pio modu není...aspoň sem to nikde neobjevil napsané, a co se týče kulhavosti os, mám xp a to už je samo osobě kulhavé ale nic vážného...a kabel k mechanice mám druhý....


    ale jak píšu, teď se mi jedno cd povedlo vypálit, jdu zkusit další....
    A ten "druhý" kabel - zkusil bych třetí z jiného zdroje, SATA kabely jsou dost citlivé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Takze v Primarniho a sekundarniho radice mas ve vlastnostech v seznamu u zarizeni napsano DMA, UDMA a tak podobne?

    Nemuzu ti udelat screenshot, uz nemam kde, ale stalo se mi to nekolikrat ze mi spad do PIO jen sekundarni radic s druhym diskem, takze OS bezel normalne jen pri vypalovani to chvilku pali a pak prestane stihat krmit a vyrovnavaci pamet se vyprazdni a bum chyba vypalovani, nebo to trva strasne dlouho nez to dopali a vetsinou je to poskozene.

    StD ma vzdycky spoustu pripominek a zkusenostem moc neveri.

    Jinak pokud ti kulha OS, tak to cteni z disku pri vypalovani muze brzdit vselicos, od antiviru, pres fragmentaci az po chyby filesystemu.

    DVD mechanika ktere odejde vyrovnavaci pamet se totiz systemu ani nenahlasi, protoze si do ni pri inicializaci nacte cast firmware.


    A spatny laser se pri vypalovani neprojevi jinak nez tim ze media potom nejdou precist, ale prubeh je normalni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    StD věří především vlastním zkušenostem a, apropós, jde o SATA zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    6

    no nevím čím to je, ale teď se mi chytla už mám čtvrté cd vypálené takže teď budu pálit tajk dlouho než to zase udělá bordel...itak si začínám pomaličku střádat na druhou vypalovačku....vidím že konec mojí nynější se blíží
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od truckercech Zobrazit příspěvek
    no nevím čím to je, ale teď se mi chytla už mám čtvrté cd vypálené takže teď budu pálit tajk dlouho než to zase udělá bordel...itak si začínám pomaličku střádat na druhou vypalovačku....vidím že konec mojí nynější se blíží
    No hlavně si u té nové poznamenej do kalendáře datum koupě, aby jsi příště dospěl k tomu selhání ještě před koncem záruční lhůty a mohl jsi naklusat k dodavateli nechat si ji včas vyměnit za novou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    StD věří především vlastním zkušenostem a, apropós, jde o SATA zařízení.
    Vypalovacka jo, ale disk ze ktereho pali nemusi.

    Ale je dalsich X moznosti co to muze byt, kdyz ne kabel a radic, tak ovladac, system, swap atp.

    Na odpis bude az vyzkousi vse.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední