Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: dva zdroje / jeden z toho jen do GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Zdravím.
    Šlo by / jde udělat, aby mi jeden zdroj napájel CPU, RAM a ostatní. Zdroje jsou docela drahý a kdybych pošmelil nějaký další slabší zdroj, tak mě to vyjde určitě levněji.
    Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nešlo, deska napájí taky grafickou kartu a jak by jsi spojil 2 napětí z různých zdrojů, tak by to dobrotu nedělalo. Možná by to chvíli fungovalo, ale riziko zničení celého počítače by bylo velké, obzvláště při použití dvou šmejdských zdrojů. 1000Kč za slušný 500W zdroj není při cenách ostatních komponent a her zas tak moc ...
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 11-09-2010 v 20:14 Důvod: Překlepy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Kam chodíte na takovéto nápady
    Jakou máš sestavu ? Mě zrovna nepřijde, že by 1.400 Kč za kvalitní zdroj byla bůhví jak velká částka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jinak udělat to samozřejmě jde. Ale je potřeba předělat konektory (starý šunt zdroj nebude mít konektor na nové grafiky) a je hlavně potřeba ten zdroj startovat synchronizovaně, takže připojit zelený a černý startovací drát z hlavního konektoru do konektoru toho hlavního zdroje co je do desky. Pokud nejsi ale moc elektro zdatný a neumíš si to proměřit a zjistit pinouty, tak bych se do toho raději nepouštěl. Je třeba mít na vědomí, že když to uděláš blbě, můžeš si odpálit PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kam chodíte na takovéto nápady
    Jakou máš sestavu ? Mě zrovna nepřijde, že by 1.400 Kč za kvalitní zdroj byla bůhví jak velká částka.
    C2D E4300, 3GB RAM, GK: x1650 pro 256mb --> chci novou, zdroj: nějaký 300W
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od HeLiX535 Zobrazit příspěvek
    C2D E4300, 3GB RAM, GK: x1650 pro 256mb --> chci novou, zdroj: nějaký 300W
    Ešte by trebalo špecifikovať o akú základnú dosku ide, a akú GK tam hodláš kúpiť, 300w zdroj, ktorý by sis chcel asi nepotiahne o nič výkonnejšiu GK ako teraz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Ešte by trebalo špecifikovať o akú základnú dosku ide, a akú GK tam hodláš kúpiť, 300w zdroj, ktorý by sis chcel asi nepotiahne o nič výkonnejšiu GK ako teraz
    Asus P5L 1394 - Intel 945P
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od HeLiX535 Zobrazit příspěvek
    C2D E4300, 3GB RAM, GK: x1650 pro 256mb --> chci novou, zdroj: nějaký 300W
    Nový zdroj lze použít do nové sestavy nebo můžeš koupit Seasonic Energy Knight SS-350ET. Ale nepočítej, že by nový zdroj zvedl nějak cenu sestavy ... osobně bych zvážil kdy a cca jakou novou sestavu bych chtěl a koupil nový silnější zdroj ... poté starou sestavu prodal bez zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nový zdroj lze použít do nové sestavy nebo můžeš koupit Seasonic Energy Knight SS-350ET. Ale nepočítej, že by nový zdroj zvedl nějak cenu sestavy ... osobně bych zvážil kdy a cca jakou novou sestavu bych chtěl a koupil nový silnější zdroj ... poté starou sestavu prodal bez zdroje.
    Mám v plánu koupit jen GK a popřípadě zdroj. Ostatní mi zatím stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od HeLiX535 Zobrazit příspěvek
    Mám v plánu koupit jen GK a popřípadě zdroj. Ostatní mi zatím stačí
    K tomu procesoru by šel max. ATI Radeon 5770 a IMHO i tak bude grafika brzděna procesorem. Tak v tom případě Ti doporučím již zmíněný Seasonic S12II-430 Bronze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    K tomu procesoru by šel max. ATI Radeon 5770 a IMHO i tak bude grafika brzděna procesorem. Tak v tom případě Ti doporučím již zmíněný Seasonic S12II-430 Bronze.
    A myslíš, že bych si tam dal 4850 a zdroj mi to utáhl? já nejsem zas tak náruživý hráč, takže by mi to možná stačilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    4850 relativně žere. Jeslti chceš úspornou kartu abys neměnil zdroj, kup HD5750.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    já myslím že by stačila i 4670 a zmiňovaný seasonic 350w
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Hry se instalují v Ruštině, jak z toho ven?
    Od wojmirek v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2010, 20:24
  2. Kolik toho utáhne?
    Od zipp v sekci Zdroje
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 00:30
  3. Bude z toho WIFI sieť?
    Od peter1986 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 19:23
  4. DDR2: Casovani - sem z toho hloupy
    Od imperator21 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-05-2008, 14:06