reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zkušenosti s Asus M2R32-MVP

Muzstary (73)|4.1.2008 20:34
Pokud se režim AHCI zapne již při instalaci systému z bootovaného CD, musí se na počátku aktivovat volba přidání ovladačů z diskety.
Pro XP to funguje s ovladači na disketě (Makedisk) vytvořenými z CD desky ve složce driverů Chipset.
Pro Vistu se mi to rozchodit nepodařilo.
Každá nová funkce přináší i nové možnosti a docení se až během doby.
Pokud už systém instalovaný je, mělo by to jít také přepnout, ale podmínkou je nejprve doinstalovat uvedené drivery na konkrétní umístění v systému (myslím že \system32\drivery ale nejsem si jist).

PC Probe mám aktivováno i s přídavným větrákem a je v pohodě.
U něj platí jen tolik, že v něm nesmíte nastavení přehnat, je totiž nadřazeno i Biosu a pokud je tedy špatně, musí se "vymazat" resetem Biosu (v PC Probe něco nastavíte a toto jednorázově "přikážete" biosu používat).
stavik (54)|4.1.2008 23:57
[QUOTE=Muzstary;78250]Pokud se režim AHCI zapne již při instalaci systému z bootovaného CD, musí se na počátku aktivovat volba přidání ovladačů z diskety...[/QUOTE]

Aha. ALE ja jsem jen odfajfknul v pc probe ten ventilator a uz to bylo.
Muzstary (73)|5.1.2008 13:05
Patrně již v PC Probe bylo pro tento ventilátor nastaveno něco, co s ním nekorespondovalo, nebo bylo nastaveno ještě něco jiného bez potvrzení změny a až při přidání toho ventilátoru (jeho zaškrtnutí) se to vše aktivovalo.
PC Probe má také nějakou funkci kontroly s "bezpečnostní pojistkou" která při překročení některých parametrů počítač radši "schodí" a možná i smázne nastavení resetem Biosu (nebo ho to jen schodí a reset je nutný ručně).
Pokud tedy není všechno správně vyladěno, může PC Probe "dělat problémy" ale já to vidím tak, že to není jeho chyba nýbrž jeho funkce (vše přeci musí být správně nastaveno).
ivoss_r (0)|9.1.2008 09:18
[QUOTE=Muzstary;78250]
Pokud už systém instalovaný je, mělo by to jít také přepnout, ale podmínkou je nejprve doinstalovat uvedené drivery na konkrétní umístění v systému (myslím že \system32\drivery ale nejsem si jist).
[/QUOTE]

Přepnout to jde, ale XP nenajedou, během zavádění se pc restartuje, nerozjede se to ani v nouzovým režimu. Doinstalování ovladačů v prostředí windows nezabírá. U Visty to jde, stačí pak změnit hodnotu jednoho klíče v registru, dokonce je na to návod i na stránkách mrkvosoftu. U XP jsem takový klíč nenašel, takže jsem nakonec systém přeinstaloval se zavedením ovladače z diskety. Ale myslím že kdyby se vědělo co kde jak v registru přenastavit, tak by to mělo jít.

Jinak režim SATA AHCI oproti Native IDE můžu jen doporučit, práce systému s diskem odebírá 3x méně CPU time. Bohužel funkce S.M.A.R.T. jsou stále nefunkční.
Muzstary (73)|9.1.2008 20:55
K tomu driveru ahci8086 o který se jedná jsem našel něco, co možná s jeho doinstalací pomůže.:

http://www.runscanner.net/process.aspx?p=ahci8086.sys
DreaX (4)|26.1.2008 20:30
Mám takový menší problém, a to zvláštní nestabilitu systému. Čas od času, když zapojím sluchátka do konektoru ze zadu, nebo když zastrčím flashku zezadu do kompu, tak prostě spadne komp, a to do stavu nevypnutelného,nereagujícího no a nebo se to prostě vypne úplně. Zrovna dneska se mi stalo, že jsem trošku zavadil o flashku zastrčenou zepředu do kompu a pak už jsem komp prostě nezprovoznil. Přetaktování jsem zrušil a stejně to chvíli po nastartování padlo, pak jsem nahrál nový bios (1009). V této chvíli by se to nejspíš udrželo, ale zkusil jsem strčit flashku do jednoho ze zadních konektorů a piclo to zas. Jsem si celkem jistý, že bych to po několika hodinách dal do kupy, pouze s tím, že bych nestrkal nic zezadu, ale takhle to nebudu řešit věčně. Může mi někdo říct jestli ten problém je v motherboardu (mám samozřejmě Asus M2R32-MVP)? Může projít případná reklamace? Anebo mají nějaký vliv usb jumpery, o kterých jsem našel zmínku v manuálu (jinak nevím k čemu jsou)
BTW sestava x2 5200+ ,2x1gb vitesta, powercolor 1950gt. Dík za radu.
Black tgfh (143)|16.2.2009 23:14
ZdraVim,
mam tuhle desku + Phenom 9850BE, chci taktovat-násobičem, ale v biosu nastavení násobiče není. :runaway(http://i210.photobucket.com/albums/bb197/mtadevic/Image005.jpg)
AMD overdrive je od 7-řady chipsetu, jaký software doporučujete? :notsure
Black tgfh (143)|17.2.2009 12:17
Nikdo nic neví?