Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém PC s TV

spaw (16)|12.4.2007 19:25
Zdravím,
mám takový malý problém, mám propojený PC s TV(s-video-scart) a skáče obraz a zvuk dělá (brum), vím, že to odstraním galvanickým oddělovačem (skákající obraz) nebo vytáhnutím antény od UPC, ale netušíte někdo jak odstraním ze zvuku brum(dělá to v PC i v TV)i když je anténa vytáhlá.Pomuže jenom ten 1 galv. odděl.???Podle mně budu ještě něco potřebovat na ten zvuk,ale netuším co.

Díky za rady.
boboco (1987)|12.4.2007 19:29
Zkoušel jsi připojit TV i PC na stejnou zásuvku (na stejný okruh)? Odpojení antény a odpojení všech přehrávačů/satelitů od TV zpravidla vždy pomůže, Tobě ale očividně ne. Chyba může být i v propojovacím kabelu.
spaw (16)|12.4.2007 19:32
Tv je napojena na jinou zásuvku,ale do jedné to nemůžu v životě propojit-je to ve vedlejším pokoji a do panelu už nechci vrtat.
boboco (1987)|12.4.2007 20:14
Bohužel Ti asi víc neporadím, pokud na propojení používaš alespoň trochu slušnej stíněnej audio kabel, neměl by být problém. Bojím se, že to bude těžko řešitelná situace, ale možná Ti někdo znalejší poradí lépe. Sám jsem TV s PC propojoval nespočetně krát a téměř vždy byly problémy. Vždy se je ale nakonec povedlo vyřešit buď kvalitnější kabeláží nebo šachováním s připojenýma anténama, přehrávačema atp. Držím palce.
JendaLinda (2)|16.4.2007 19:33
Zkus odpojit od TV všechno. Nech připojený jen PC. Pokud to nepomůže, zkus PC přenést k TV a zapojit do stejné zásuvky. Nevede audio kabel podél silových kabelů?
fikus-kukis (6)|18.4.2007 17:41
Brumu sa zbavíš len tienenou kabelážou (prípadne máš dvojité zemnenie) alebo kabelážou vyhýbajúcou sa silnoprúdym vedeniam (zdroj brumu).

Dotaz: je ten brum 50Hz alebo 100Hz? (predpokladám, že 50Hz, preň som špecifikoval tieto rady)