Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Omylem jsem odinstalovala zvukový ovladač

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Dobrý den, omylem jsem odinstalovala zvukový ovladač. Nemohl by mi někdo prosím poradit, jak chybu napravit? Instalační CD Windows nemám, protože mám počítač z druhé ruky a jaksi jsem to k němu tehdy před třem lety nedostala.
    Mám Windows XP a integrovanou zvukovou kartu Realtek.
    Zkoušela jsem ze "stahuj" stáhnout a instalovat ovladače, ale nic se nestalo, je to němé dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Dobrý večer, je moc příjemné když mezi nás občas zavítá i dáma.
    Pokud máte opravdu integrovaný zvukový čip od společnosti Realtek, vyzkoušejte ovladače, které stáhnete z webu výrobce. Pokud ani po instalaci těchto ovladačů zvuk nepůjde, odinstalujte je, neboť zřejmě máte novější zvukový čip a budete potřebovat ovladače s HD podporou (u tři roky starého počítače je to ale prakticky vyloučeno). Pokud to nepomůže, podíváme se na jiné řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    29

    Při startu je na obrazovce chvíli vidět označení základní desky, dá se pak vygooglit ovladač přímo od výrobce. V poslední době jsem také měl několik úspěchů s obnovením předchozího stavu systému Start-Nápověda a odborná pomoc - Vrátit změny v počítači ... ale nevím zda tohle zabere na odinstalovaný ovladač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Pánové, moc díky, jasně, můj problém je typicky dámský, obávám se. Nejdřív jsem zkusila radu Boumby, protože vypadala jednodušeji. Bohužel, obnova předchozího stavu by patrně byla možná, kdybych si byla bývala vzpomněla dřív, poslední bod opakování je 8.dubna a já jsem to odinstalovala 7.dubna.
    To označení, co problikne při zapínání, se tam mihne jen krátce, člověk sotva stíhá. Stačila jsem zachytit: American Megatrends Amibios (2001), Release 8.28.2002, Duron TV 1100MHz, Sking NVRAM... a pak už setup...
    Jdu zkoušet radu Boboca.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Takže hlásím - stáhla jsem ovladač z toho prvního odkazu. Jmenuje se Realtek AC'97 Audio A3.99. Ovladač se stáhl, dala jsem otevřít, proběhla instalace a restart počítače. Bohužel zvuk se neobnovil - Skype nadává, že nemá zvuk a WMP taky.
    Co teď?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak toho jsem se trochu bál. Zřejmě máte starší zvukový kodek, který už Realtek nepodporuje. Budeme opravdu potřebovat název desky, případně název čipu. Zkuste si opsat údaje o desce při startu počítače. Důležité jsou pro nás dva spodní řádky v levém dolním rohu obrazovky. Chce to trochu cviku, ale zkuste stisknout klávesu Pause/Break na klávesnici. Tak "stopne" počítač a budete mít dostatek času opsat si vše potřebné. -ale jak už jsem říkal, chce to trochu cviku. Jakmile to opíšete, stiskem liovolné klávesy bude pokračovat start systému. Druhá možnost je rozdělat počítač a najít fyzicky ten zvukový čip (nápis na něm), ale myslím si, že schůdnější je první cesta

    EDIT: A ty ovladače opět odinstalujte, když bohužel nepomohly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    To je super tlačítko, to Pause/break
    Je tam napsané:
    "American Megatrends Inc.,
    828-001131-00101111-040201-SiS740-K7SOM-"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Výborně, takže zde je odkaz a tyto ovladače už by snad konečně měly fungovat

    EDIT: Jedná se o archiv, který rozbalte do libovolné složky. Potom otevřete složku "WINXP" a klikněte pravým tlačítkem na "SIS7012.INF" a zvolte nainstalovat. Pokud po vás systém bude vyžadovat nějaké další soubory, a bede chtít zvolit cestu, opět ho naveďte do oné složky "WINXP". Tento zůsob nefunguje vždy, takže pokud se objeví problém, budete tento ovladač muset nainstalovat přes správce zařízení.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 15-04-2007 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Teda, vy jste rychlý. Jdu na věc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Tak hlásím nic
    Archiv jsem rozbalila, klepla pravým na to .inf - nainstalovat, nestalo se nic. Ani opakovaně.
    Tak jsem šla přes Ovládací panely - Přidat HW - Průvodce přidáním hardwaru,
    ukázala jsem mu to SIS7012.inf, instaloval, a pak napsal:
    "je instalován, nemusí však pracovat správně. Toto zařízení nelze spustit (kód10)"
    Tak .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    hm tak prvne odebrat z tech ovladacich panelu .. pak restart pak znova zkusit instalnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Už jsme to naštěstí společnými silami přes ICQ vyřešili, ovladač byl přeci jen ještě jiný - jiná revize desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Jj, děkuji Bobocovi za vyřešení problému přes ICQ.
    Ještě mi, pánové, prosím, poraďte: Jsou tady ty reputační body, chtěla jsem přidat. Domnívala jsem se, že když kliknu na zelenou šipečku nahoru u někoho, kdo má bodů 180 nebo 10, bude jich pak mít 181 nebo 11. Nestalo se tak. Jak to vlastně funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Díky za kladné hodnocení, a na bodíkách se to neprojeví. Je potřeba aby hodnotící člen fóra vytvořil minimálně 15 příspěvků, teprve potom začne připisování bodů. Je to určitá ochrana aby někdo nemohl svévolně manipulovat s reputací. Ale i tak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2015
    Příspěvků
    10

    Tak se mi také povedlo odinstalovat nechtěně zvukový ovladač. Zkoušela jsem stáhnou z Realtek.com, ale nefunguje. Prosím o pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. omylemi odinstalovaný zvukový ovladač v pc
    Od Aninka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 09-04-2014, 01:45
  2. Software: Omylem odinstalovaný ovladač zvuku v PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-10-2013, 13:58
  3. Odinstalovaný zvukový ovladač
    Od spratekspratek v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 01:05
  4. Omylem odinstalovaný zvukový ovladač
    Od Tamikika v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 21:18
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-06-2012, 19:40