Sapphire x1950pro problem s Anti-aliasingem
Nevim si rady. Pri zapnuti antialiasingu v menu hry se obraz nezlepsi, vypada vse stejene. Nefunguje to ani pri nastaveni v control center. Zkousel jsem preinstalovat ovladace catalyst 7.1 ,7.2, 7.3 nakonec jsem zkusil i ovladace ktere mam na cd ke karte. Zkousel jsem to na STALKEROVI a TEST DRIVE UNLIMITED. Nenapada me kde muze byt problem. V hardwaru snad ne...DFI LP ULTRA SLI-D, OPTERON144@2700Mhz, 2x 512MB Kingstone hyperX ULK2 a op.system WinXP pro servis pack2
jeste dodatek....zkousel jsem to i na win vistach ultimate 64bit s ovladacem catalyst 7.3 tam problem nebyl. Mam ale 1GB pameti a to je pro hry pod vistama malo "jen visty si sezerou cca 600MB!" Proto prechod zpet na XP :(
Už zase... Visty nesežerou 600MB :rolleyes:. Oni je používají a jakmile je cokoliv vyžaduje, tak je uvolní. Takže můžete zpět na Visty :p. Ale 2GB byste na Vista mít měl (alespoň dle Mrkvosoftu).
Co jiné hry? Zrovna s těmito zkušenosti nemám :cool:.
Co jiné hry? Zrovna s těmito zkušenosti nemám :cool:.
No problém je hodně zajímavý, já asi nepomůžu, ale dodám to že jsem měl Visty x64 2 měsíce a byla to úplná pohoda. Mám 1GB RAM a bohatě mi to stačilo. Vista RAMky prostě jen využívá, nežere!
Momentálně jsem sice zpět na XP, ale kvůli tomu že na X1950GT ještě nejsou drivery na Vistu...
Momentálně jsem sice zpět na XP, ale kvůli tomu že na X1950GT ještě nejsou drivery na Vistu...
No mozna je to tak s tim vyuzivani pameti vistama.Ale reknu to tak...stalker mi na xp loaduje "strilim" 1-2 min a pak pohoda.A na vistach to je tak 3-4x tolik a to jeste po najeti do hry dalsi dlooouhe minuty cukani a nacitani kazde kraviny...Proste muj nazor je ze 1GB je na chod vist v pohode,ale pokud na nich chcete hrat nejake narocnejsi hry,tak je 1GB hodne malo.Pockam si az budu mit 2GB a pak jim dam urcite sanci...
a reseni je nakonec takove,ze v CCC musi byt nastaveni Antialiasingu "podle programu"Takze antialiasing nastavujete v menu hry. Ale pro me to neni reseni,pr na co pak ta karta umi adaptivni vyhlazovani,vyhlazovani 6x,aniso filtraci 16x,kdyz to jde ve hrach nastavit jen zridka.Test drive napr vyhlazovani 4x :-(
Hmm to je všeobecně známá věc, že Vista ještě nejsou ani zdaleka vychytané a že jsou náročnější na PC.
Ale co Váš problém, nechtěl byste napsat něco o něm?
EDIT: no a jak byste to chtěl jinak dělat? Forcovat (override)? Přesně proto se to nedělá, protože to blbne. Neříkejte mi, že v zápalu hry poznáte rozdíl mezi 4xAA a 6xAA :rolleyes:. Holt máte smůlu, že zrovna s těmito hrami to blbne.
Ale co Váš problém, nechtěl byste napsat něco o něm?
EDIT: no a jak byste to chtěl jinak dělat? Forcovat (override)? Přesně proto se to nedělá, protože to blbne. Neříkejte mi, že v zápalu hry poznáte rozdíl mezi 4xAA a 6xAA :rolleyes:. Holt máte smůlu, že zrovna s těmito hrami to blbne.