Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Borderlands[FPS]

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    14

    Ahojte,mam takovej problem s hrou "Borderlands".
    Ve hre mam kolem 20-30 FPS pokud mam vsechny detaily na minimum a male rozliseni(1024x768)
    Coz mi nejak nesedi.Pri me sestave by to melo bezet uplne v pohode na full detaily
    Sestava je nasledujici:

    Procesor: AMD Athlon II X2 245
    Operační pamet: 2048 MB DDR2 800MHz++
    Grafická karta: ATI Radeon HD5450 1GB DDR2
    System:W7 64bit
    Teploty kolem 35-40 °C
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Borderlands jsou hrou náročnou a svědčící spíš nVidiím, takže ty tvoje výsledky s 5450 jsou podle mě v normálu.
    HD 5450 není herní karta a Athlon II X2 245 není herní procesor. Když se to sejde s pro nVidie lépe optimalizovanými Borderlands, výsledkem je 20-30 FPS na low v 1024x768.
    Naposledy upraveno uživatelem meeee: 30-09-2010 v 11:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Minimálne požiadavky
    Windows XP / Vista
    2.4 GHz CPU
    1 GB RAM - XP / 2 GB RAM - Vista
    256 MB grafická karta GeForce 8 / Radeon R8xx
    8 GB HDD

    Což ty zhruba máš, takže ti to jede na minimální nastavení. Hlavně ta grafická karta je tragédie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    14

    Muzu se zeptat co je na ni tak spatneho ? Nejsem nejakej odbornik na PC ale kdyz minimum je minimum 256mb a ja mam grafarnu 1GB tak to je o dost vic nez je treba ne ? takze by to melo jet rychleji nez na minimum
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Velikost paměti je právě jen lákadlem na neznalé.
    O výkonu karty rozhoduje souhrn spousty faktorů, to by bylo na dlouho.
    Každopádně 1GB je pro tuhle grafiku na hraní úplně zbytečný. Hromada karet s 512 MB bude výkonnější.


    //Hodím malý nástin toho, co způsobuje nízký výkon HD 5450:
    Úzká paměťová sběrnice,
    paměti pomalé (///jestli jsou tam fakt DDR3 viz níž a ne DDR2, jak píšeš výš, pak neplatí),
    nízký počet shader units,
    nízký počet RBE (ROP),
    nítký počet TMU,...
    Naposledy upraveno uživatelem meeee: 30-09-2010 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Votys Zobrazit příspěvek
    Muzu se zeptat co je na ni tak spatneho ? Nejsem nejakej odbornik na PC ale kdyz minimum je minimum 256mb a ja mam grafarnu 1GB tak to je o dost vic nez je treba ne ? takze by to melo jet rychleji nez na minimum
    Laické vysvětlení - 1 GB na téhle kartě je asi jako 4 výfuky na Škodě 120. Je to k ničemu a výkon bude pořád mizerný jako s jedním. Ale kdo se v tom nevyzná, si bude myslet jaký nemá dělo. Taky se tomu říká marketing .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    jj, je to taká lepšia "integrovaná" grafika .... vhodná tak do HTPC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    14

    ajajaj to sem zas prohloupil Tak diky kluci za info.A to sem si rikal jakej budu mit fajn pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nj, život (a prodejci) jsou svině Jestli si to koupil před min nez 14 dny pres internet, tak to muzes vratit bez udani duvodu. Pokud ne, tak se muzem pokusit doporucit nejakou grafiku, která by to oživila. Takže kdyžtak napiš jaké přesně komponenty máš (základní desku, zdroj-přesný typ)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Kromě té grafiky to celkem jde (ovšem nevíme základní desku a zdroj). Procesor by uživil i silnější kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    14

    PC mam uz bohuzel mesic
    Urcite budu rad za kazdou radu od zkusenejsich uzivatelu.
    Nasel sem i original mail kde je vse rozepsany

    Procesor AMD Athlon II X2 245 (dvě jádra 45nm, 2.9 GHz, cache: L1-256kB L2-1MB, 65W)
    Chladič CPU - 1. stupeň odhlučnění BOXovaný chladič procesoru.
    Základní deska Gigabyte M720-US3 chipset 720D sAM2+, DDR2, SATA2, GLAN, 1394, PCIE2, ATX
    Pevný disk 500 GB SATA II, 7200 otáček, 16 MB ( 8.9 ms, Western/Seagate/Samsung)
    Operační paměť 2 GB (2x1GB) DDR2 800MHz+ , Transcend®/Kingston®
    Grafická karta ATI Radeon HD5450 1GB DDR3 (DVI/HDMI, 64bit, jádro/pa: 650/1600 MHz)
    Chladič VGA - 2. stupeň odhlučnění Referenční chladič grafické karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tam neni rozepsaný bohužel skoro nic.. kde si ten "zázrak" kupoval?

    Potřebujem vědět ten zdroj, otevri bednu a vyfoť nebo opiš štítek na zdroji. Když vyfotíš vnitřek PC zboku tak to taky nebude na škodu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    14

    Kdyztak pak teda vyfotim ted nejsem doma.Jee na zdroj sem uplne zapomnel sakra
    Zdroj 460W Gigabyte Superb zdroj s aktivním PFC, 12 cm nízkootáčkový ventilátor s termoregulací.
    Kupoval sem to od firmy "impactcomp" kupoval sem si tam svuj prvni PC a ten byl fajn tak sem myslel ze nebude na skodu kdyz ho tam koupim zase.Ale zklamalo me to ted Ale rikal sem si ze bych mohl do toho jeste dokoupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52312 to by taky mohlo hodne boostnout PC ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Votys Zobrazit příspěvek
    Kdyztak pak teda vyfotim ted nejsem doma.Jee na zdroj sem uplne zapomnel sakra
    Zdroj 460W Gigabyte Superb zdroj s aktivním PFC, 12 cm nízkootáčkový ventilátor s termoregulací.
    Kupoval sem to od firmy "impactcomp" kupoval sem si tam svuj prvni PC a ten byl fajn tak sem myslel ze nebude na skodu kdyz ho tam koupim zase.Ale zklamalo me to ted Ale rikal sem si ze bych mohl do toho jeste dokoupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52312 to by taky mohlo hodne boostnout PC ne ?
    kup si radši grafiku ta ti pomůže mnohem víc (rozdíl mezi 2gb a 4gb ram těžko poznáš)
    za 2200 je třeba gts250 (ale jen od gainwardu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No 4x1Gb určitě ne. Na základní práci i hry 2Gb většinou stačí. Tebe naprosto zásadním způsobem brzdí grafika. Pokud dokoupit paměti, tak 2x1 nebo 1x2 gb na celkové 4Gb.

    Zdroj je relativně ok a utáhne výměnu grafiky za silnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední