Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: BIOS nastavení - OCZ DDR3 PC3-12800 - OCZ3P1600LV6GK

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Zdravím všechny, mám problém s právným nastavením pamětí. Hledal jsem všude možně po internetu jak nastavit paměti abych využil jejich celý potenciál, ale bohužel se mi to stále moc dobře nedaří.

    Paměti mám tyto: http://www.ocztechnology.com/product...triple_channel

    základní deska: ASUS P6T Deluxe V2
    procesor: Intel Core i7-920

    Snažil jsem se paměti nastavit na frekvenci 1600MHz a následující časování: CL 7-7-7-24
    Nejsem si jist, zda jsem to nastavil v BIOSU správně a tak přikládám foto.

    Když jsem nastavil:
    Voltage DDR na - 1.65 Volts tak mi bois vypíše:
    "According to Intel CPU SPEC, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently." Výrobce udává, že paměti mám mít na 1.65 :-(
    Neodvážil jsem se tam hodnotu 1.65 nechat a mám jí stále na default. CPU-Z vypíše 1.50.

    Nejspíš bude potřeba přenastavit i jiné hodnoty než ty, co jsem natavil já. Proto bych chtěl požádat o radu zkušené. Celkově se v nastavení dost ztrácím a s články, které jsem porůznu našel, se mi nastavení nepodařilo.

    díky za rady
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9436.JPG 
Zobrazení: 199 
Velikost: 182.1 KB 
ID: 19001   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9437.JPG 
Zobrazení: 209 
Velikost: 158.7 KB 
ID: 19002   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9440.JPG 
Zobrazení: 201 
Velikost: 173.3 KB 
ID: 19003   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9438.JPG 
Zobrazení: 190 
Velikost: 167.8 KB 
ID: 19004   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9439.JPG 
Zobrazení: 165 
Velikost: 185.5 KB 
ID: 19005  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Chybí mi tu to hlavní - screen z CPU-Z (ten ukáže jak jsou momentálně paměti nastaveny). Každopádně voltáž 1.65v je ok, nad ní už Intel neručí za poškození cpu. Jinak ty paměti by s největší pravděpodobností zvládly 7-7-7 i na malinko menším napětím, ale chtělo by to ověřit testem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Chybí mi tu to hlavní - screen z CPU-Z (ten ukáže jak jsou momentálně paměti nastaveny). Každopádně voltáž 1.65v je ok, nad ní už Intel neručí za poškození cpu. Jinak ty paměti by s největší pravděpodobností zvládly 7-7-7 i na malinko menším napětím, ale chtělo by to ověřit testem
    Promiň, screen z CPU-Z přikládám, jak je vidět stále mi paměti běží na 1.5v.
    Mám tedy v biosu nastavit 1.65v? Případně mám ještě něco přenastavit - pokud ano, co konkrétně ?

    moc díky
    P.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu-z.jpg 
Zobrazení: 211 
Velikost: 58.1 KB 
ID: 19009   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu-z2.jpg 
Zobrazení: 204 
Velikost: 74.2 KB 
ID: 19010  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    CPU-Z neukazuje momentální napětí pamětí, pouze časování... Co máš nastaveno v biosu? Memtest jsi zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Aha, myslel jsem, ze ten druhy screen z CPU-Z v kolonce voltage je momentalni napeti na pameti.
    V biosu mam nastaveno presne to, co jsem vyfotil hned na zacatku tematu.
    tedy:
    DRAM bus voltage: AUTO (default tam je 1.5v)
    Prenastavoval jsem jen toto:
    DRAM Frequency: DDR3-1600MHz
    DRAM CAS# Latency: 7 DRAM Clock
    DRAM RAS# to CAS# Delay: 7 DRAM Clock
    DRAM RAS# Pre TIme: 7 DRAM Clock
    DRAM RAS# ACT TIme: 24 DRAM Clock

    Vše je vidět ve 4 screenu hned na začátku. Vic jsem v biosu nenastavoval.
    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Možná mají paměti XMP profil a nastaví si voltáž podle něj automaticky
    Bohužel CPU-Z neukáže komplet všechny profily pamětí, ukazuje pouze to co mu vejde do okna. Tohle umí HWinfo, PC-Wizard nebo snad i Everest
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Tak jsem použil HWinfo a vyexportovaný výstup ohledně pamětí jsem vložil do přílohy.
    Snad tam bude všechno potřebné info. Kdyžtak vyexportuji ještě z jiných sw.
    díky
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Podle toho výpisu jsem zmaten

    Podle CPU-Z je to ok. Zkusil bych použít nějaký software na monitoring napětí pamětí, např. Asus PC Probe
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Tak jsem udelal screen z Asus PC Proble, ale vic nez jsem ulozil jsem tam nenasel.
    Tedy, podle CPU-Z paměti beží jak mají ? frekvence 1600Mhz to snad má a CL 7-7-7-24 je také v pořádku?
    Moc dobře se v těch výstupech nevyznám.
    díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc_probe.jpg 
Zobrazení: 189 
Velikost: 144.8 KB 
ID: 19012  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj,
    mohl bych jeste poprosit o informaci, zda mam tedy neco v biosu nastavit a jestli mi vubec ty pameti bezi jak maji? Z toho vseho ted vubec nevim na co jsem
    Kdyz uz je mam, tak bych je rad vyuzil. :-)
    Frekvence 1600MHz tam snad je, ale s tim casovanim si nejsem jisty.
    Napeti jsem zatim nechal na auto. Mam rucne nastavit tech 1.65v?
    Pripadne, pokud by se hodil jeste nejaky screen z nejakeho sw, tak dodam.

    diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Časování je ok, napětí máš na AUTO takže si to zřejmě bios nastavil správně. Já jsem na tohle vlákno zapomněl - tensoftware na monitoring/změnu napětí byl možná v AI Suite (prostě nějaký prográmek přibalený k desce, dalo se v něm SW taktovat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj,
    tak jsem snad našel ten program na SW taktování, který ukazuje aktuální napětí.
    Je to TurboV (screen v příloze).
    DRAM Bus Voltage je nastavená na 1.8V - to se mi vůbec nechce veřit.
    Ty moje paměti mají ve specifikacích 1.65V. Jak jsou na tom ostatní hodnoty si netroufám hodnotit. Ale rád si nechám poradit, co a jak přenastavit.

    Díky!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TurboV.jpg 
Zobrazení: 168 
Velikost: 128.3 KB 
ID: 19024  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    V tom případě nastav na 1.65v (mělo by se to nastavit i v biosu - pro jistotu překontroluj)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj,
    tak jsem v sw TurboV od Asusu nastavil 1.64v z původních 1.80v, které ukazuje, že jsou nastavené automaticky.
    1.65v, které bych potřeboval se tam bohužel nastavit nedají. Nastavil jsem tedy 1.64v a restartoval systém. V Biosu jsem hodnoty překontroloval, ale stále tam zůstalo automatické nastavení - honota 1.6v4 se neuložila ani v sw TurboV, tak jsem se vrátil do BIOSu kde jsem manuálně nastavil 1.64v.
    Po najetí do systému se mi cca po 30 minutách sám restartovalo PC. Bios si dokonce vrátil napájení na automatické.
    1.66v jsem nezkoušel.

    Každopádně nastavovat musím jen v BIOSu, přes ten sw se to neukládá

    díky za rady
    P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    Každopádně nastavovat musím jen v BIOSu, přes ten sw se to neukládá
    Mno takhle - je to možný, já ten software nerad používám, ale tenkrát jsem s tím byl spokojenej protože to kupodivu fungovalo

    Každopádně 1.66v bych se rozhodně nebál
    Mohl bys sem hodit pro jistotu screen z cpu-z - hned ten první s informacemi o cpu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Taktování ddr3 v bios
    Od charonbobo88 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-01-2014, 17:07
  2. BIOS nastavení
    Od kadedemon v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 21:58
  3. zdroj -bios-nastavení
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2011, 08:46
  4. DDR2: Nastavení RAM v BIOS
    Od zzuzu22 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 15:31
  5. bios si nepamatuje nastavení
    Od pabloroche v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 23-09-2010, 10:06