reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Software: časté padání netu kvůli steamu

Neregistrovaný (0)|6.10.2010 07:37
Tazatel: vaclav

Znění dotazu: zdravím, mám 3Mb adsl internet a často se mi stává když zapnu steam nebo přes něj něco hraju, že mi vypadne připojení. Dělalo mi to na windows xp i 7, nedávno sem přešel od O2 k Tmobile takže poskytovatel je jiný a nedávno sem si také změnil modem a také to nepomohlo. Nejčastěji se to stává, když zapnu vyhledávač serverů. Na 1 až 2 minuty spadne internet. Pokud vypnu steam tak to naskočí za pár vteřin zpět.

Kde bych měl hledat problém?
Maxtor (321)|6.10.2010 12:04
Co mas za modem/router.. hledal bych problem primarne v nem.. dnesni krabice oplyvaji vykonem, ktery nezvlada ani zakladni webove pozadavky.. treba levne TP-Linky nemaji problem padat na DNS dotazech uz pri blbym klikani na webu.. otevres stranku ja nevim s 10ti obrazky a vice a nazdar.. restart routeru to jisti..
Zoidik (1405)|6.10.2010 12:28
Maxtor : psal že modem měnil. Takže v něm bych to asi neviděl jako problém. tento problém asi bude u těch levnějších jak jsi psal. Doma s D-Linkdem nemama problém. Zkusil bych jiné ovladače na sítovku. Případně to zkusit z jiného PC, jestli neni problém přímo v síťovce.
Maxtor (321)|6.10.2010 13:17
No vymenit shit modem za jiny shit modem nevidim jako nemozne..

Ale zacneme uplne jinak.. jednak teda postni, co je to za modem.. druhak.. co se deje, kdyz ti spadne net.. co pomaha.. restart PC nebo restart modemu bez restartu PC..? tim se jasne vyresi, kde je problem..
Nebo je to teda jen o tom, ze Steam shodi pripojeni a kdyz steam vypnes a vsechno nechas bezet, net zase naskoci..?
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 13:49
kdyz spadne net tak staci pockat nekdy minutu nekdy dele a sam naskoci a nebo vypnu steam a naskoci vetsinou okamzite... deje se to klidne behem hry ale to je treba jednou za dve hodiny a deje se to temer pokazde kdyz dam vyhledavani serveru... obcas spadne ikdyz nemam zapnuty steam ale to je tak jednou za 5 hodin provozu a sam potom naskoci aniz bych resetoval modem nebo pc
Zoidik (1405)|6.10.2010 14:42
co tam máš za ty modemy? Vypadá to fakt na ně jak píše Maxtor
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 15:42
dříve to byl modem od 02 jménem Xavi a teď je to modem od Tmobile: Zyxel P-660HW-T3 v2
jeninicicek (205)|6.10.2010 15:56
Viděl bych to taky na padání modemu, tento modem mi to dělal taky, nejvíc pomohlo zastavení na něm všech ,,zbytečných funkcí,, (nečastěji padal se zapnutým UPNP), potom dobré umístění (rád hřeje a pak padá), při dobrém místě a dobrém nastavení mi padal ,,jen čas od času,,.
(ze začátku než jsem přišel jak na něj tak se vždy držel tak 1/2 h po zapnutí netu a pak padal co 5 min na různě dlouhou dobu. pokud jsem chvíli nelítal po netu tak ho to zas na cvíli přešlo a takhle pořád dokola...)
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 16:35
prehrivani bych urcite vyloucil a to UPNP mam vypnute
Maxtor (321)|6.10.2010 18:20
Jednoho uzivatele by tenhle kus mel snad zvladnout (i kdyz je fakt, ze treba ony levne TP-Linky nezvladaj ani to).. dalsi veci je, ze kdyz uz spadne pripojeni, zda se me divny, ze to obcas najede hned.. behem rekneme one minuty.. to na ten zyxel moc neukazuje.. pokud se sesype nebo zahlti router, je to zraly tak na jeho restart..

No.. odkud to vzit.. ja bych zacal takhle..
1. Reset routeru do default nastaveni
2. nastaveni informaci DSL od providera
3. Vypnout firewallu (v routeru)..!!!

..pak uvidime.. tyhle kratky vypadky a obnoveni konektivity vypadaj spise na nejaky pozavirani portu, nebo nejakej takovejhle nesmysl.. router podle me nepada.. ale samozrejme nic neni nemozne..
A jeste jedna otazka.. pada ti to jen u toho STEAMu, nebo nekdy tam, nekdy na webu, nekdy pri downloadu (ty by nemely padat vubec)..
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 20:01
zkusil sem vypnout firewall v routeru ale nepomohlo.. hral sem online hru pres steam a zase mi to spadlo... vypnul sem hru a nic sem nedelal a po minute to naskocilo
Maxtor (321)|6.10.2010 20:10
Sakra.. tak jeste jinak.. router musi vypisovat LOG.. zkus se kouknout co v nem je po padu a po tom, co net znovu najede napsano.. tady neco nehraje.. :)
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 22:39
nevim jestli to neco napovi ale kdyz mam vypadek tak to nekdy prohlizec hodi klasickou hlasku a nekdy se tam objevi tabulka toho modemu a tam stoji: Make sure your device is connected to a telephone jack using the included phone wire. Otherwise contact your ISP.

If your ISP gives you a static (fixed) IP address, please configure the Internet settings on the device (click here to access the web configurator).
Neregistrovaný (0)|6.10.2010 22:45
tak sem si to prelozil a dodavam, ze statickou ip nepouzivam ale koukal sem na doklad k internetu a tam mi nejakou poslali tak treba by to mohlo pomoct...?
Maxtor (321)|7.10.2010 14:49
Mam tenhle router u znamyho, kde frci na 8Mbit od O2.. i s tou jejich O2 TV a je to v pohode stabilni.. :(

No.. v kazdym pripade.. nejen kvuli tomuhle zyxelu bude nutne zacit koukat, co je to telnet.. je na nem pripojeny jen onen jeden user, tzn. vypl bych firewall, DHCP server a nastavil IP na pevno.. potom bych pokracoval pres "ip nat session 2048".. snad to bude drzet.. starsi 334 jsem takhle udrzel v provozu do 20Mbit.. na 30Mbit lajne uz to pri 3 userech padalo, coz jsem ale pri te rezii docela chapal..
Myslim, ze se k nejakymu reseni/nastaveni casem propracujem..

EDIT: jinak radeji to napisu i sem, pac lidi dneska proklikavaj vsechno.. nejlevnejsi router, ktery ma dneska smysl kupovat aby se clovek nebal o stabilitu je tohle..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
400Mhz NPU, 32MB, moznost Open DD-WRT.. to myslim hovori za vse.. do 2k nic takoveho na trhu neni.. vsechny ty slavny Asusy a ja nevim co.. porad je to o jednom.. jsou v tom vsem levny streva jako v tech TP-Link silenostech.. jediny rozdily jsou ve FW, kterej je stabilnejsi..
Neregistrovaný (0)|11.10.2010 14:03
spousta lidi zda se ma stejny problem.. procetl sem asi 20 for kde si nekdo stezoval na padani internetu pri vyhledavani serveru apod. a nikdo na nic neprisel.. resily se tam firewally, portforward, NAT, UPNP, firmware routeru, drivery sitovy karty, atd atd a nikdo na nic neprisel!!!! opakuju ze na starych windousech (Xp) to delalo taky stejne tak sem zmenil router...