Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: pomoc v excelu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    prosím o pomoc v excelu idkyž sem se to zrovna nehodí


    příklad: sloupec se 100 řádky /pro číselné hodnoty/

    v každé řádce třeba různá honota a všechny jednotlivé řádky tohoto sloupce potřebuji zvýšit o 5 % nebo zvýšit o násobek 1,05

    početní výpočty sloupce třeba součet nezajímá, jen se jedná o hodnoty řádku x 1,05 nebo + 5%

    Děkuji a případně polopatě
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Pokud to dobře chápu, tak stačí do sloupce A vepsat původní hodnoty a pak do sloupce B vzorec "=1,05*a1" a zkopírovat do dalších řádků; excel si sám doplní a2, a3...a100.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    ano, chápeš to dobře - jen jak to provést
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Mno, jak jsem už psal. Do sloupce "A" nabouchat hodnoty a do buňky "B1" napsat vzorec a zkopírovat dál...
    Kdyžtak koukni do přílohy na ukázku, jestli to je ono.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Máš teda vyplnený prvý stĺpec.
    Do druhého stĺpca napíš vzorec od Sommera. Napríklad to bude bunka B1.
    Potom myškou prejdeš na pravý dolný roh tejto bunky, stlačíš ľavé tlačítko (kurzor sa ti zmení) a potiahneš smerom dole, až po poslednú bunku v ľavom stĺpci.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: excel01.png 
Zobrazení: 61 
Velikost: 30.6 KB 
ID: 19048   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: excel02.png 
Zobrazení: 65 
Velikost: 31.6 KB 
ID: 19049   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: excel03.png 
Zobrazení: 74 
Velikost: 32.2 KB 
ID: 19050  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    chlapi děkuju mockrát, už to maká
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    chlapi díky mockrát, už to maká
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    jestli mohu ještě se zeptám:

    chci-li nahradit řádky 1-100 ve sloupci G stará cena x 1,05 /jen změna stávajícího sloupce/

    v G1 mám text a od G2 začínají čísla
    Naposledy upraveno uživatelem pavel.hecik: 10-10-2010 v 20:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    nejak som nepochopil trochu názornejšie

    napr. screenshot
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    díky

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    a čím chceš ten stĺpec nahradiť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Ak chceš zmeniť tie ceny v stĺpci G o hodnotu *1,05 (predpokladám, že o tvoju maržu), tak vlož medzi G a H jeden stĺpec, nazvi si ho napr. "Moja predajná cena" a do neho urob ten prepočet, o ktorom sme písali vyššie.
    Potom môžeš stĺpec G "schovať".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    17

    díky za rady, už to jsem to dosmolil
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    anebo ten novej sloupec udělat jenom dočasně, pak nový hodnoty vybrat, zvolit Kopírovat, klepnout na první buňku původního sloupce, zvolit Vložit jinak (nebo teď nevím jak v Excelu, takhle je to v OpenOffice) a zvolit vložení pouze jako hodnotu, ne jako vzorec. Pak lze ponechat původní sloupec (ve kterým budou nový hodnoty) a novej dočasnej sloupec smazat.

    Btw. teď jsem koukal že OpenOffice ve "Vložit jinak" umí dokonce i rovnou hodnoty vynásobit, vydělit, přičíst apod. - ale nevím jestli to umí Excel, ten už nepoužívám asi 5 let
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Microsoft Office: Řada čísel v excelu
    Od Pragr666 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 18:32
  2. Microsoft Office: makro v excelu 2003
    Od pepeko v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-07-2010, 01:40
  3. Microsoft Office: Ztracený dokument z excelu
    Od Rikimaru v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 10:58
  4. Microsoft Office: označení dat v excelu starších než x dní?
    Od drsnake v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 14:03
  5. Problém s ActiveX v Excelu
    Od ondra697 v sekci Programování
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 22:04