Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: procesor ??? ram ???

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    čus
    mam tady sesatvu CPU:Intel celeron 1,6ghz 775sck ZD:ASUS P5S800-VM RAM:2x 512mb ddr333
    jde o to že ten komp běžel... mam ho jako náhradu prozatimní... než mi přijde NTB z reklamace ... normál mi to běželo... ale potom sem měnil chladič na CPU a od té doby po stisku tlačítka akorát svítí dioda power a na mechanice... nic víc se neodehrává a neděje... zkoušel jsem měnit ramky ide kabel GK (zkoušel jsem i integrovanou) ale bez výsledeku... jo eště ten malej reprák ten co hlásí třeba chyby ram nebo tak tak nic nehlásí...

    předem všem děkuju za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Tobě přestal fungovat PC, když si vyměnil chladič? Dost zajímavé

    Každopádně dělals montář optarně? Možný je že si mohl poškodit při montáži něco na dece ohnout kondenzatory (s oblibou jsou u patice CPU).

    Zkontroluj zda všechno sedí pevně, a zda jsou kabely kde maj být, popřípadně skontroluj to i 50x stane se, že člověk něco přehlédne. Určitě to bude nějaká blbost....

    Todle je dost optížné najít v tom to případě kde je chyba. Computery jse občas opravdu nechápavě chovaj kde i začíná rozum stát. (Sám to znám.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Zapojili Ste prídavné napájanie CPU? Ste si istý, že Ste správne nainštalovali chladič(O aký typ ide? Naniesli ste teplovodivú pastu?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    Možný je že si mohl poškodit při montáži něco na dece ohnout kondenzatory (s oblibou jsou u patice CPU).
    Jsem ještě neviděl kondenzátor či jinou elektrotechnickou součástku, která by nedokázala fungovat s prohnutými "nožičkami".

    -----

    Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechaniku, rozšiřující karty, apod.) a nech zapojen pouze CPU, jeden modul RAM a grafickou kartu. Překontroluj správné zapojení veškeré kabeláže a pokus se počítač zapnout. Pokud spustit nejde, vyjmi modul RAM a zkus znovu. Absenci modulů RAM by měla základní deska signalizovat pípáním (musí být zapojen PC speaker).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    nn kontroloval mi to i kámoš.. prostě tam neni nic vidět... jo jo dělal jsem to opatrně a teplovodivou pastu samozřejmě mám ;-) je taková šedá kašovitá ;-) chladič jsem měnil... byl tam sice nějaký.. ale sehnal jsem si boxový chladič... měnil jsem ho protože původní se netočil a ventilátor by šel těžko opravit a nešel by vyměnit... už tady ani nemám... jde o to že ta desak prostě naběhla... fungovala... a už nejede... myslel jsem že to může dělat ten kejs co mám EUROCASE.... takže jsem to zkoušel i do jinýho... i zdroje jsem měnil sand všechno co doma mám tak jsem vyměnil... jediný co nemůžu vyzkoušet je CPU ten doma opravdu nemám....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jsem ještě neviděl kondenzátor či jinou elektrotechnickou součástku, která by nedokázala fungovat s prohnutými "nožičkami".

    -----

    Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechaniku, rozšiřující karty, apod.) a nech zapojen pouze CPU, jeden modul RAM a grafickou kartu. Překontroluj správné zapojení veškeré kabeláže a pokus se počítač zapnout. Pokud spustit nejde, vyjmi modul RAM a zkus znovu. Absenci modulů RAM by měla základní deska signalizovat pípáním (musí být zapojen PC speaker).
    OUKEJ jdu to hned spustit.... to že by to hlásilo ramky mě popravdě ani nenapadlo ale hned jsu na to :-) a ta kabeláž je dobře je tam standart 20pin atx + 4pin na CPU a zdroj používám fortron 300w a to fakt musí stačit :-) a když všechno odpojím tak se taky nic neděje :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    nn tak bez ramek taky nepípá... akorát teď sem koukal do podpory CPU je možný že i když ten CPU asi neni podporovanej.... že to chvíli běželo a když sem potom při výměně CHladiče dělal clear bios že to teď už nejde ? :-o
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Ještě vyzkoušel to samé, ale vyndej komponenty mimo case na NEVODIVOU podložku a počítač zapni zkratováním příslušných pinů na základní desce ... tam co je zapojeno zap. tlačítko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ještě vyzkoušel to samé, ale vyndej komponenty mimo case na NEVODIVOU podložku a počítač zapni zkratováním příslušných pinů na základní desce ... tam co je zapojeno zap. tlačítko.
    to už sem bohužel taky zkoušel... mam to na krabici od ZD ... a prostě to nejede a nepípá a vůbec... teď mě spíš zarazila ta podpora že sem tam ten CPu nenašel jsou to všechno CPU přez 2ghz na jádro...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    S tou podporou to vypadá bídně Máš možnost si někde zapůjčit podporovaný procesor ? BTW O jaký procesor se přesně jedná, je to Celeron 420 ?
    Vyzkoušej ještě reset CMOS.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 17-10-2010 v 12:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    S tou podporou to vypadá bídně Máš možnost si někde zapůjčit podporovaný procesor ? BTW O jaký procesor se přesně jedná, je to Celeron 420 ?
    Vyzkoušej ještě reset CMOS.
    no ten reset sem právě udělal a od tý doby to nejde... a možnost zapůjčení bohužel nemám...nikdo už tohle nemá a k tomu typu jo asi to bude ta 420ka
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Procesor na 100%
    Od filip.23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 12:54
  2. procesor a gk
    Od goffy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 62
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 14:59
  3. Procesor
    Od Zeli v sekci Identifikace HW
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 15:03