Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Poškozená patice ZD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od boby
    Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.
    IMHO to je jen pojistka proti 'vypadnuti' CPU /=nezajistuje to el.kontakt /, takze jestli do patice jde procesor vlozit, zkus to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.
    u socketu 370 šlo sundat vrchní pohyblivou část patice a pak šla páčka na zajištění vyndat
    - ta vrchní část je tam jen nacvaklá chtělo to trchu šroubováčkem/nožem zapáčit
    socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Ano procesor tam vložit jde, akorát nejde zajistit. Já myslel, jak se ta patice trochu posune, tak až tím je zajištěm teprve kontakt. Tak já to tedy zkusím s volným nezajištěným procesorem. Tedy stačí jenom chladič a ten to udrží. Bál jsem se, abych s ním nic neudělal, protože na testy už jiný nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    u socketu 370 šlo sundat vrchní pohyblivou část patice a pak šla páčka na zajištění vyndat
    - ta vrchní část je tam jen nacvaklá chtělo to trchu šroubováčkem/nožem zapáčit
    socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení
    No já jsem to chtěl i šroubovákem posunout a zajistit, ale to nejde, nebo bych musel použít dost velkou sílu a bál jsem se, abych tam něco neulomil. Sundat vrchní část, to asi nebude jen tak, koukam na to a je to vlastně přímo na desce. Oddělené to není, to bych musel jít šroubovákem proti desce a do toho se mi moc nechce. Na opačných koncích je to poměrně přesně zapasované, to bych zase šroubovákem porýpal a poškodil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    zkus do zdiřky po ulomené páčce strčit pevnější drátek ohnutý do vinglu jestli s tím jde hejbat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Kdepak, tam nic nedostanu, ten zbytek tam zůstal. Je to ulomené úplně zároveň s paticí, nic tam nedostanu a ani kousek není venku, abych s tím otočil. Ale naštěstí v odemčené poloze.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD Phenom II X4 955 nedopadává do patice
    Od Filip Volf v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-08-2011, 10:29
  2. Procesory patice am2
    Od marekpevný v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 20:59
  3. Socket AM2/AM2+: Novsie CPU pre tieto patice ?
    Od tik-tak v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 23:04
  4. Základní desky: Patice LGA775
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-11-2007, 20:06