Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: Dá se P3 800Mhz uchladit pasivně?

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od kirby16
    hledal sem skoro všude, ale na socket 370 nikde chladiče namejí
    http://www.tntrade.cz/shop/index.php...ocesory-s370,1
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...ory%5CSocket+A

    Chladiče na s370 a sA mají +/- stejnou sponu a rozměry ap...
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 28-05-2007 v 13:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od kirby16
    hledal sem skoro všude, ale na socket 370 nikde chladiče namejí
    Zkus mrknout po chladicich na socket A (462)...namontujes je i na 370-ku...

    EDIT: Nez jsem to dopizlal, tak byl Smeli rychlejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    k te grafice: za kilo nejaky pasiv na chipset (modry primecooler) a za 50,- sezenases PrimeCooler ThermalClick - v praxi neznam, ale melo by to lepit a snad byt lepsi nez defaultni blivajz na chladici...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    pasiv mám, z nějaké staré nefunkční radeonky za 15Kč sem sehnal, ale na tu pastu se mrknu, dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    a k těm coolerům na s 462 (A), kámoš má hliníkový (Obdélníkový) pasiv na Athlonu 1200+ a na něm 6x6 aktiv a není ho vůbec slyšet, tak to zkusím, když je to zchycení stejné
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    A ještě sem se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo návod na výrobu vzduchového tunelu (třeba v PDF) nebo neznáte nějaký odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Chladiče na s370 a sA mají +/- stejnou sponu a rozměry ap...
    No chladiče ano, ale zkušenost je taková, že u PIII na ten chladič není místo kvůli kondíkům a použitelné jsou jen některé 6x6. Spíš tam sedí chladiče pro Socket7,určitě záleží na modelu desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od pavel_p
    No chladiče ano, ale zkušenost je taková, že u PIII na ten chladič není místo kvůli kondíkům a použitelné jsou jen některé 6x6. Spíš tam sedí chladiče pro Socket7,určitě záleží na modelu desky.
    Tak vždycky záleží na tom, jaký je layout desky a jak je udělaný chladič. Každopádně sem si ale jistý, že např. nějaký starší Spire by tam dal bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    Děkuju moc všem za návrhy.Ale udělali sme to s klukama po svým.Ze zdroje sme vypájeli všechny molexy (zbyl jen jeden na HDD) a ostatní zbytečné drátky, z grafiky sme vytrhli ten aktiv (jede na pasivním) a na procáku je teď taky jenom pasiv (4x4cm), ve zdroji není nic (jenom díra) a komp jede (57C na procáku).Celková investice: 0 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Komp jede.... ale jak dlouho .

    Jinak proč jste vypájeli všechny molexy? Do zdroje si kup 120mm a nějak ho tam přidělej. Zajistí to aspoň minimální průvan. Cena je dost nízká .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Komp jede.... ale jak dlouho .

    Jinak proč jste vypájeli všechny molexy? Do zdroje si kup 120mm a nějak ho tam přidělej. Zajistí to aspoň minimální průvan. Cena je dost nízká .
    To nevím, asi kvůli lepšímu proudění vzduchu v kejsu.Jinak je to určitě Extreme Edition (to ticho za to ale stojí), za 2,5K, takže jestli shoří nebo ne, je mi jedno, ten coppermine stojí 200Kč/ks
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No podle mě shoří spíš tranzistory nebo kondíky ve zdroji, případně stabilizační kondíky na desce v blízkosti procesoru, o zbytek strach nemám. Klidně bych někam přichytil větrák zapojený na 5V, jestli píšeš, že je tam disk WD20 tak zvýšení hluku bude sotva znát.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: je mozne Athlon X2 3800+ uchladit pasivne?
    Od MedvidekPu v sekci Chlazení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 11:00
  2. Chlazení procesorů: CPU AMD ATHLON 64 X2 6400+ 3.2GHz, čím to uchladit ???
    Od Jackal1 v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2007, 21:11
  3. Chlazení grafik: Dá se GF4 MX-440 128MB uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 17:02
  4. Radeony: Můžu uchladit RADEON 9600 Pro pasivně?
    Od s.komarek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 18:38